Lagbanner

-

Inför Udinese - Cagliari: Tack för den här gången

Cagliari återvänder till arenan där man förra säsongen säkrade kontraktet. Den här gången är det inget som står på spel, varken för hemma- eller bortalaget. Mest kommer det att vara som sista dansen för vårsäsongens två mest färgstarka aktörer.

Normalt brukar Cagliari få det väldigt tufft uppe i Friuli, men den här gången reser man dit med väldigt ljuva minnen. I den näst sista omgången av förra säsongen kom man hit med uppgiften att säkra kontraktet, medan Udinese spelade för Uefacupen. I efterhand skulle det visa sig att Davide Ballardinis mannar hade säkrat kontraktet även vid förlust, men kanske säger det ännu mer om vilket karaktär som fanns i laget att man utan tankar på konkurrenterna vann matchen ganska komfortabelt med 2-0, efter mål i andra halvlek av Acquafresca och Cossu.

Utöver matchens brist på betydelse är situationen inte så jätteannorlunda mot förra gången. Udinese ligger ungefär där man låg förra gången, men snäppet sämre, medan Cagliari återigen har överträffat förväntningarna och reser norrut med stolthet och inte ängslan. Vid bortaseger kommer lagen att byta tabellplacering.

Lite vemod i att Robert Acquafresca spelar sin sista match i Cagliaritröjan. Att klubben som säger honom, Inter, fortfarande är ointresserat av hans tjänster är något av en gåta. Acquafresca kom till Cagliari som en lovande 19-åring i samband med David Suazos flytt till Milano. Efter en ganska trög start kom han ingång vårdelen av förra säsongen, och har sen dess gjort 24 mål för Cagliari i ligan. Under sin korta tid på Sardinien har han alltså gjort ett väldigt starkt intryck, och för hans ålder är det särskilt imponerande att han särskilt förra säsongen bar så mycket av laget på sina axlar. Riktigt hur stor han kommer att bli i framtiden återstår att se, men det är mycket möjligt att Cagliari nu släpper en av den kommande landslagsgenerationens största anfallare.

För Massimo Allegri blir det sista gången på väldigt länge som han kan slappna av och njuta av sina framgångar. Efter den här matchen kommer semester och försäsong, där han får leva med en stor press tack vare den standard som har setts den här säsongen; genomgången av det svåra andraåret som man brukar tala om.

Nu är det i alla fall 90 minuter kvar, under vilka Udinese och Cagliari får tacka av sina supportrar. Med sin positiva fotboll har Cagliari i början- och Udinese på slutet av vårsäsongen varit seriens mest färgglada lag. Och vi tackar för den här säsongen.

Hossein Nayebagha 2009-05-30 14:15:00
Author

Fler artiklar om Cagliari