Lagbanner

Transfermarknaden 2009 *uppdaterad*

Då är det dags för den där tiden på året då det snackas mer än det händer; sommarens transfermarknad. Följ övergångar till och från Cagliari, samt transferrykten, på den här sidan.


Blått = klart

Rött = Uppdatering

IN

Anderson Miguel Nenê da Silva (Nacional) - Den brasilianske anfallaren, spelandes i Madieraklubben Nacional, ryktas vara på väg till Cagliari, och klubbens president har varit på Sardinien för förhandlingar. Prislappen ska ligga på 5 miljoner euro, vilket skulle innebära rekordköp för Cagliari.

Tros vara så gott som klar för Cagliari, bortsett från prislappen som varierar mellan 3-4.5 miljoner euro beroende på olika källor. Troligen är det just prislappen som är hindret för en bekräftelse. (18/6)

Nené är nu bekräftad som ny värvning för Cagliari (24/6)

Lino Marzoratti (Empoli) - En 22-årig försvarare från ungdomslandslaget ansluter till Cagliari. Välbehövlig förstärkning efter att Paolo Bianco försvunnit till Atalanta och Carlos Matheu kan vara på god väg tillbaka till Argentina.


Simone Barone (Torino) - Det blev ingen Dessena och ingen Obodo som blev den (relativt) stora mittfältsnamn som Cagliari har varit ute efter. Simone Barone lämnar sitt Torino nere i Serie B för att ansluta till Cagliari. Den 31-årige mittfältaren brukar ofta nämnas som en del av Italiens världsmästartrupp från 2006. Även om han där mest agerade som statist, och även om han sen dess inte varit något för Gli Azzurri, är det här på pappret en riktigt bra förstärkning från Cagliariperspektiv.

Mario Brkljaca (Hajduk Split) - Den 24-årige mittfältaren har varit klar för Cagliari i flera veckor och till och med fått eget tröjnummer, men får fortfarande inte spela på grund av byråkratiska registreringsproblem mellan Kroatien och Italien. Med andra ord är affären klar... Men ändå inte. 

Daniele Dessena (Sampdoria) - Den unge föredetta Parmamittfältaren har nu i snart en månad länkats till bland andra Caglairi. Agenten säger nu att Cagliari är den enda klubben som har visat intresse. En eventuell värvning vore ganska sensationellt med tanke på hur lovande Dessena ansågs vara för bara något år sen. Fortfarande är han ett framtidsnamn, men har inte blommat ut i Sampdoria så som man hade kunnat vänta sig, och det är en anledning till att han kan vara på väg bort.

Agenten ska ha bekräftat att förhandlingar pågår mellan Sampdoria och Cagliari, och att det kan bli så att Cagliari får köpa halva kontraktet. Eventuellt kan man se det som att den här affären motiveras extra av att en ordinarie mittfältare som Fini har släppts iväg till Siena (11/7)

Dessena sägs nu vara nära en flytt till Chievo, och Cagliaris värvning av Simone Barone är nog spiket i kistan för den här historien (7/8)

Om hemmapremiärens fiasko har något med saken att göra är osäkert, men Dessena är nu en Cagliarispelare. Detaljer kring övergången saknas för tillfället. Dessena förklarar att han är väldigt nöjd med flyttet, och att han har hört bra saker om klubben bland andra från sina U21-kamrater Pisano och Acquafresca. (31/8)


UT

Robert Acquafresca (Inter/?) - Inter köpte tillbaka Cagliaris halva av kontraktet förra sommaren och hann knappt avsluta säsongen innan Inter skeppade iväg honom till Genoa. Vart han till sist hamnar när ligan drar igång i augusti är ointressant för oss rödblå. Vi tackar Acquafresca för hans 25 mål på de två säsonger han var på Sardinien, varav de första elva i allra högsta grad bidrog till miraklet Räddning 2008.

Med framtiden fortfarande osäkert har Acquafresca börjat kopplas till en fortsatt framtid i Cagliari. Inget tyder på att Acqua skulle ha något emot att fortsätta spela i Cagliari och leva livet på Sardinien, men under de här två åren har inte så mycket tytt på att han planerar att bli en bandiera i Cagliari. Snarare har karriärstegen varit en prioritet, om man ska gå efter vad media säger. Hursomhelst kan Inter och Genoas nonchalans inför anfallarens nutida tjänster leda till att han trots allt blir kvar, i form av lån. (17/6)

Paolo Bianco (Atalanta) - En affär som det har varit ovanligt tyst om. Bianco har varit en pålitlig back i Cagliari under 2,5 år och kommer att saknas.

Michele Fini (Siena) - En av den föregående säsongens mest framträdande spelare är nu klar för Siena. Inte roligt med tanke på det han bidragit med det sista året, men man kan alltid hoppas att hans höga ålder (35) indikerar att vi har sett det bästa av honom i Cagliari.

Marco Mancosu (Empoli) - I samband med att Marzoratti anländer till Cagliari, skickas den lovande mittfältaren ut på lån den andra vägen till Empoli.

Carlos Matheu (Independiente) - Till slut klart att högerbacken återvänder till Argentina redan efter en säsong, som ändå var relativt framgångsrik.

Rykten

UT


Andrea Parola - Arbetsmyran sägs vara på väg bort klubben. Parola var en bänknötare i Sampdoria som anslöt till Cagliari sommaren 2007, och har aldrig riktigt lyckats i Cagliari, även om han nådde toppen av sin förmåga lägligt till mirakelvåren 08. Vem som är sugen på att snappa upp honom är för tillfället osäkert, men ska vi gissa på Serie B?

Livorno har börjat nämnas som en möjlig adress för Parola. Sportchefen för den toskanska klubben ska dock ha sagt att Cagliari inte vill släppa mittfältaren. (26/8)


Michele Canini - Lazio sägs vara intresserad av Canini. Ballardini som nyligen har skrivit på för de ljusblå var Caninis tränare när denne fick sitt genombrott när Sambenedettese spelade playoff till Serie B, sommaren 2005. Senare har de återförenats två gånger i Cagliari. Det ska ändå mycket till för att Cagliari ska släppa backen, som efter ett första år i delägarskap köptes loss från Atalanta för 2.5 miljoner euro sommaren 2006, vilket gör honom till ett av klubbens dyraste nyförvärv någonsin.

Canini är fortfarande het på marknaden, och för varje dag nämns en ny klubb som ska vara intresserad. Fortsättning följer... (24/6)

Agenten säger att Canini stannar i Cagliari, något som man verkligen får hoppas med tanke på att Paolo Bianco lämnat klubben. Ytterligare ändringar i backlinjen kan bli kostsamt. (6/7)

Ryktena om Caninis eventuella övergång till Lazio är tyvärr i farten igen. Nu handlar det om lån till Lazio den kommande säsongen, med köpoption för 5 miljoner euro. (26/8)

Övergången har varit nära, men Lazio sägs ha dragit sig ur efter att Cagliari ska ha begärt 700 000 euro för ett år på lån. (31/8)

Joaquin Larrivey - Sägs vara på väg till Reggina, oavsett formen för en övergång. 

Kan komma att bli kvar i Argentina. Uttrycker själv att det inte är han själv som bestämmer sin framtid i dagsläget. (6/7)


IN

Joaquin Larrivey - Argentinaren åkte tillbaka sitt hemland under januari för att på lån spela för Velez Sarsfield. Tanken var att han skulle återvända till Cagliari under sommaren, men om det verkligen blir så är ej säkert, därmed hans placering under rykteskategorin.

Ska enligt rykten återansluta till truppen den 20 juli (11/7)


Daniele Dessena (Sampdoria) - Den unge föredetta Parmamittfältaren har nu i snart en månad länkats till bland andra Caglairi. Agenten säger nu att Cagliari är den enda klubben som har visat intresse. En eventuell värvning vore ganska sensationellt med tanke på hur lovande Dessena ansågs vara för bara något år sen. Fortfarande är han ett framtidsnamn, men har inte blommat ut i Sampdoria så som man hade kunnat vänta sig, och det är en anledning till att han kan vara på väg bort.

Agenten ska ha bekräftat att förhandlingar pågår mellan Sampdoria och Cagliari, och att det kan bli så att Cagliari får köpa halva kontraktet. Eventuellt kan man se det som att den här affären motiveras extra av att en ordinarie mittfältare som Fini har släppts iväg till Siena (11/7)

Dessena sägs nu vara nära en flytt till Chievo, och Cagliaris värvning av Simone Barone är nog spiket i kistan för den här historien (7/8)


Carlos Valdez (Reggina) - 
Ryktas vara så gott som klar för Cagliari, som resultatet av att Calgiari tappar Matheu till Independiente.


Davide Moro (Empoli) - Har under en längre period varit kopplad till Cagliari. Frågan är hur det står till med den saken nu när Cagliari värvat Barone.

Moro har värvats av Livorno och gjorde sin debut redan i söndags när hans nya lag tog emot Cagliari i ligapremiären. (26/8)


Lorenzo Ariaudo (Juventus) - 20-årig mittback från Juventus egna led som är nära ett lånavtal med Cagliari. 

Det verkar inte bli något avtal mellan Juventus och Cagliari (31/8)



Hossein Nayebagha 2009-08-31 22:30:00
Author

Fler artiklar om Cagliari