2016-11-13 01:00

Carolina - Washington
5 - 1

Livorno - Cagliari 0-0: Nollade och nöjda

Efter de första 90 minuterna av säsongen har Cagliari fortfarande inte gjort mål, men oavgjort på bortaplan lämnar ingen missnöjd. Om inte annat så är man det enda bortalaget i premiäromgången att inte ha släppt in mål.

Det blev åter tajt mellan Livorno och Cagliari, som det brukar bli. Och efter slutsignalen är nog Massimo Allegri inte alltför missnöjd. Han kunde ha åkt hem med tre pinnar… Men han kunde också ha åkt hem med en unken uddamålsförlust bakom sig, med all den ångestfyllda pina som det brukar föra med sig. Särskilt om man jobbar för en Massimo Cellino.

Startelvan blev inte särskilt annorlunda mot den som införrapporter meddelade. Det innebar att Larrivey kamperade ihop med Jeda, och att Astori fick plats i backlinjen. Det blev dock ingen debut för Marzoratti.

Matchen inleddes med ett högt tempo, och det var Livorno som hade övertaget de första tio minuterna, och mycket kretsade kring deras diamant i det offensiva mittfältet, Diamanti (jag är inte från Göteborg, men kunde inte hålla mig ändå).

Efter dessa första tio replikerade dock Cagliari med en farlig chans för Larrivey, som via inspel Cossu fick läge till avslut och valde bortre hörnet, men träffade stolpen.

I den 23:e minuten fick den rutinerade backen Grandoni en chans att ge hemmalaget ledningen på hörna, men Marchetti var med på noterna och parerade bort läget.

Första halvtimmens höga tempo gav sitt avtryck till den resterande delen av halvleken, som blev lite mer avslaget.

Det blev också lite lugnare i andra halvlek. Livorno hade kontrollen, men satsade inte tillräckligt hårt mot mål i början, och när man senare försökte det, kunde man inte bryta Cagliaris försvarsorganisation. Cagliari försökte kontra.

För den som undrar om tidtagningen för Daniele Contis första varning för säsongen så kom den i den 57:e minuten den här gången.

I den 79:e minuten kom den stora chansen för Cagliari, då inhopparen Matri tryckte till Biondinis inlägg på volley, men hemmamålisen De Lucia svarade för en kanonräddning.

I den 86:e minuten var det nära åt andra hållet, då Pulzettis skott avlistade Marchetti, men inte stolpen.

I den 88:e minuten fick Nenê göra sin Serie A-debut. Tyvärr som följd av att Jeda drog på sig en muskelskada. Hur allvarligt det kan vara är osäkert i skrivande stund.

0-0 innebär hursomhelst den första oavgjorda premiären för Cagliari sen återkomsten till Serie A för fem år sen.