2017-02-17 19:00

Vänersborg - Edsbyn
4 - 1

Bari - Cagliari 0-1: Debutmål avgjorde slaget om San Nicola

I allvarets stund, utan både kapten och vicekapten, samlade Cagliari ihop sina krafter på San Nicola och tog säsongens första seger, på säsongens första spelmål, vilket blev säsongens första förlust för Bari.

Kvällens seger i Bari kan i efterhand visa sig vara en av säsongens tyngsta. Den var mer än man kunde begära, och ger en hel del andrum inför fortsättningen, liksom bekräftelse på att Robert Acuqafresca inte har tagit med sig all den magi som fanns på Sardinien förra säsongen.

I och med Contis avstängning fick Allegri göra en del ändringar på mittfältet. Parola fick ta ansvaret för defensiven, medan Biondini – som varit svag i säsongsinledningen – fick sitta på bänken, med Lazzari som ersättare.

I övrigt var startelvan densamma som mot Inter.

Bari var det spelförande laget i första halvlek, men det var Cagliari som skapade de bästa chanserna.

Ett bra läge kom efter drygt tio minuters spel, när Lazzari spelade fram Dessena, som inte fick kontroll på avslutet och missade.

Detta följdes upp minuten senare med ett tungt skott av Cossu som gick strax utanför.

Dessena hann med ännu ett försök innan pausvilan, med ett bra skott som missade målet.

*   *   *

Tio minuter in i andra halvlek kom Lazzari fram utanför straffområdet och drog på ett välplacerat markskott som överlistade Gillet i Barimålet, men inte den bortre stolpen.

Kvarten senare var det Baris tur att känna vittring på ett mål, när Meggiorini kom fram precis utanför straffområdet och fick iväg ett kanonskott som Marchetti tippade över ribban till hörna.

I den 73:e minuten gjorde Allegri Cagliaris första byte. Ut gick Matri och in kom Nené.

Fyra minuter senare kom det matchavgörande målet. Dessena spelade till Jeda, vars högerinlägg gick förbi Bariförsvaret mot Nené, som stoppade bollen med låret innan han tryckte in bollen på volley från nära håll. 0-1.

Cagliari lyckades undvika en rejäl anstormning från hemmalaget, men i den 90:e minuten blev det oroligt, när en lång frispark hittade in i straffområdet där försvararen Ranocchia lyckades få en tå på bollen, vilket tvingade fram ännu en kanonräddning av Marchetti, som med fingertopparna fick bollen ut till hörna.

Med denna härliga seger i hamn reser Cagliari vidare till Emilia i helgen, där Parma väntar.