2016-11-06 23:00

Detroit - Edmonton
1 - 2

Cagilari - Chievo 1-2: Sant´Elia - en öppen arena

Det började så bra, men när domare Peruzzo blåste av matchen konstaterades Cagliaris tredje hemmaförlust för säsongen. Allegri & Co fick därmed smaka på samma medicin som sina senaste offer, och snart är det dags att omvärdera uppfattningen att Cagliari alltid är starka på hemmaplan. Man har nämligen inte tagit en enda poäng på hemmaplan den här säsongen.

Det kunde ha varit värre. Om den senaste tidens resultat varit överensstämmande med förhandstipsen, hade Cagliari stått på noll segrar ikväll. Och konkurrenternas resultat gick Cagliaris väg. Bari och Catnia, liksom Siena och Livorno, kryssade, medan Bologna fick stryk på hemmaplan. Ändå… Hemmaförlust mot både Siena och Chievo i säsongsinledningen är lite oroande. Man kan gott säga att Chievo tog Cagliari ner på jorden den här eftermiddagen. Förhoppningsvis kommer åsnorna att ligga långt bortom bottenstriden längre fram i vår, så att detta ska känna s mindre som en sexpoängsförlust.

Men det började bra. Det var Cagliari som kontrollerade matchen i första halvlek.

I den 14:e minuten var det nära att resultera i mål, när Cossus inlägg tog en oväntatd riktning och träffade stolpen.

Två minuter senare slog Dessena ett inlägg mot Conti i straffområdet, som hade ett kanonläge att nicka in bollen, men fick inte till någon bra träff på bollen.

Ledningsmålet kom drygt tjugo minuter senare. Dessena petade till en fallande boll mot Biondini till höger i straffområdet, som lyfte kort mot Matri, vars nick gick in som en båge i bortre krysset. 1-0 och Matris första mål för säsongen.

Men glädjen blev kortvarig. Canini stoppade en lyftning mot straffområdet med en nick. Men bollen studsade ner utanför straffområdet, där Marcolini klev fram och drog till på halvvolley. Marchetti försökte men kanonen gick inte att stoppa. 1-1 i den 41:a minuten.

* * *
Andra halvlek blev jämnt, med Cagliari jagandes efter sin första hemmaseger, och Chievo med avvaktande kontringsspel.

I den 70:e minuten kom avgörandet. Marcolini väggspelade sig fram i straffområdet och sköt. Marchetti räddade men på returen rusade samme Marcolini fram och slog in bollen i nät, medan Agostini stod passivt och tittade boll. Ett kostsamt misstag.

Allegri försökte med alla medel; slängde in både Larrivey och Nené, så att Cagliari under slutminuterna spelade med tre anfallare och Cossu i trequartistaroll. Men Chievo agerade samlat och släppte in till några ordentliga chanser.

Cagliari kvar på trettonde plats i tabellen, men måste nu verkligen hänga med de kommande två omgångarna, som innehåller mycket tuffa matcher mot Catania borta och Genoa hemma.