Lagbanner
2016-11-02 01:30

Chicago - Calgary

Inför Cagliari - Sampdoria: Upplagt för en spännande historia

Ett mycket formstarkt Cagliari möter höstens stora överraskning i toppen av tabellen. Hemmalaget siktar på att ta sin fjärde raka seger och fortsätta klättringen i tabellen, medan Luigi Del Neris mannar ska försöka studsa tillbaka efter två raka matcher utan seger.

Morgondagens match blir ur rödblått perspektiv ett av de mest spännande matcherna hittills. Storformen, avspeglat i tre raka segrar, har höjt moralen, vilket gör det till rätt läge att möta en av höstens stora positiva överraskningar. Luigi Del Neris Sampdoria verkar visserligen ha stött på de första motgångarna för säsongen, men det är deras problem. För Cagliaris del innebär det att ett mycket attraktivt lag kommer på besök, som ändå ska gå att besegra. Uppenbarligen är gästerna det bättre laget, men vi möter inte samma form av strukturella skillnader som enorma gap i form av resurser, vare sig sportsliga eller ekonomiska. Det innebär att Cagliari inte behöver sätta in samma vanliga tricks som smålagen normalt måste använda sig av för att ha en chans mot lag som pappret ska slå dem 10 av 10 gånger. Det bör gynna matchens underhållningsvärde, om inte annat.

En annan anledning till att Sampdoria inte skrämmer Cagliari på samma sätt som många andra lag  topplag i serien är att Cagliari har haft det lättare mot Sampdoria de senaste åren än något annat lag från den över halvan av tabellen. Bara ett av de senaste tio matcherna i ligan har slutat med seger för Blucerchiati, vilket var när Walter Mazzarri kom på besök för två år sen och åkte hem med 3-0, vilket då var Cagliaris största hemmanederlag på åtta år.

I takt med att Sampdorias eventuella ”formsvacka” - som baseras på att man inte har vunnit i två raka omgångar – har kommit samtidigt som Cagliaris uppgång, har avståndet mellan lagen krympt, och en hemmaseger imorgon skulle krympa poängskillnaden till ynka två poäng.

Dock så får man aldrig glömma att positiva vibbar lätt kan övergå till hybris. Med den ganska märkliga försvarsuppställningen som innehåller tre mittbackar och en vänsterback, kan det alltid bli en mardröm när Sampdoria börjar kontra med sitt ökända anfallspar Cassano-Pazzini.
Avbräck hos hemmalaget är utöver de två högerbackarna nu även Lazzari som blivit influensasjuk. Inte rätt läge för den formstarke mittfältaren, men förhoppningsvis gör Dessena eller Biondini – vilken av dem som nu ska räknas som ersättaren – ett bra jobb i hans frånvaro.

Utropstecken annars för Nené i anfallet. Brassen kan inte direkt sägas ha haft några svårigheter i Cagliari, eftersom han inte fått så jättemånga chanser, men han har hursomhelst redan börjat visa att det inte var bortkastade miljoner för Cagliari att värva honom från Portugal. Med sina två mål senast är han nu lagets bäste målskytt med sina fyra mål.

Hossein Nayebagha 2009-11-07 16:55:00
Author

Fler artiklar om Cagliari