Lagbanner
Heleneholms IP Huvudarena, 2017-09-16 14:00

KSF Prespa Birlik - Lindsdals IF

Inför Cagliari - Napoli: Tåget mot Europa

Två mycket formstarka lag möts på Sant´Elia i en match som i mångt och mycket handlar om att ligga kvar i täten om de sista Europaplatserna. Gästerna Napoli har inte förlorat på länge, men mot just Cagliari har man en del att bevisa.

Två bortaförluster till trots är Cagliari fortfarande ett av höstens hetaste lag, och en uddamålsförlust mot Palermo påverkar inte jakten mot Europaplatser nämnvärt. Nu var inte det en jakt på Europaspel som inledde den här säsongen, men under den senaste dryga månaden har Cagliari övertygat så pass att man definitivt tittar uppåt i tabellen snarare än neråt. Halvtidsledningen mot Palermo gjorde nog att många tänkte börja pladdra lite om Champions League också, men där är vi inte riktigt än.

Gästande Napoli är egentligen lika formstarkt, men i och med att man hade andra förväntningar inför säsongen, med just Europa i sikte, har man inte chockat omgivningen på samma sätt. Ändå är det värt att notera hur Walter Mazzari fortfarande inte förlorat med Napoli sen han tog över ett krisstämplat lag från Roberto Donadoni, och de ljusblå kommer till Sardinien efter en dramatisk seger i det heta sydderbyt hemma mot Bari.

Matchen är således inte överdrivet dramatisk, på så sätt att inget av lagen riskerar att hamna i blåsväder vid en eventuell förlust, men den kan beskrivas som en kamp om vilket av lagen som lyckas haka på tåget mot Europa.

Intressant är annars det faktum att Napoli inte har lyckats besegra Cagliari sen återkomsten till Serie A. På de fyra matcherna som spelats sen dess har Cagliari vunnit tre och stulit två poäng på San Paolo senast lagen möttes där. Å andra sidan är Walter Mazzari med ett förflutet i Cagliaris spöklag Reggina inte den man som de rödblå ser fram emot att möta.

Stort avbräck hos Cagliari är Daniele Contis frånvaro på grund av avstängning. Conti har annars flera gånger spelat huvudrollen under de senaste årens möten med Napoli.

Däremot återkommer Marchetti efter att ha hoppat över förra matchen på grund av skadekänningar. Tur det då hans ersättare Lupatelli fick själv avgå under slutminuterna och ersättas av ingen mindre än Michele Canini.

Håll också ögonen på den stekhete Alessandro Matri, som redan nu uppnått personligt rekord i sin karriär genom att ha gjort sju mål i en och samma säsong i Serie A.

Allegri hävdar att det fortfarande är 40 poäng som är målet, men vi hoppas att ännu en seger imorgon bäddar för en spännande vår med Europa i siktet.

Hossein Nayebagha 2009-12-11 20:15:00
Author

Fler artiklar om Cagliari