Lagbanner
West Ham Calcio?
Alessandro Diamanti kan komma att få ännu en italiensk boss till Upton Park.

West Ham Calcio?

Cagliari kan få en oväntad systerklubb från England, då Massimo Cellino har begett sig till de brittiska öarna för att köpa sig en ny fotbollsklubb från London.

President Massimo Cellino har gett sig in i kampen om att köpa den anrika engelska klubben West Ham United.

Ni läste rätt. Cellino är i London inte för att träffa sin käre Gianfranco Zola. Inte heller för att värva Livornos föredetta stjärnmittfältare Alessandro Diamanti. Han är där för att köpa West Ham United Football Club från Londons East End.

West Ham, som annars brukar förknippas med den legendariske Bobby Moore, och dess hårda supporterskara från östra Londons arbetarområden, har blivit ett hett objekt på marknaden för de som vill köpa in sig som stora klubbägare i den brittiska fotbollen. Detta efter att klubbens ägare Bjorgolfur Gudmundsson har fått se sitt skrytbygge falla isär i och med den isländska ekonomins kollaps i samband med den globala finanskrisen.

Cellino ses som en av huvudfavoriterna att kunna köpa klubben, vilket kanske inte kommer att ses med blida ögon hos många Cagliarisupportrar med tanke på hur mycket han snålat på transfermarknaden sedan han släppte iväg David Suazo till Inter för två år sen. 

Han har fin sällskap av bland andra mannen bakom Air Asia och det som beskrivs som porrkungen av England - David Sullivan.

Hans bud sägs ligga runt 100 miljoner euro.


Källor: Football Italia, Gazzetta dello Sport

Hossein Nayebagha 2010-01-14 15:45:00
Author

Fler artiklar om Cagliari