Lagbanner
2016-10-19 01:30

Montreal - Pittsburgh

Inför Napoli - Cagliari: Samma förutsättningar, annat namn på motståndaren

10 matcher utan seger. Samma förutsättningar, annat lag. Cagliari reser till San Paolo där Neapels stolthet jagar den största framgången sedan El Diegos dagar; att nå Champions League. Frågan är dock om inte Cagliari har ett psykologiskt övertag från de senaste matcherna.

I sin andra match får paret Melis och Festa det inte alltför frestande uppdraget att få med sig något från San Paolo där Napoli febrilt jagar en plats i Champions League, vilket för övrigt kan bli deras sista stora chans på ett bra tag, då de italienska lagen kommer att tappa sin fjärdeplats i den turneringen efter den här säsongen.

Det har förstås gjorts mycket väsen om hur många matcher i rad det är som Cagliari gått utan seger. Förra veckan var man ett fåtal sekunder ifrån att bryta den sviten, men fick smaka på en käftsmäll i den sista sekunden, då Abel Hernandez gav Palermo 2-2.

Att nu åka till Neapel och åka hem med en seger känns inte särskilt realistiskt, samtidigt som det ändå kommer att snackas om den där sviten om man inte vinner. Fotboll är inte alltid så enkelt…

Det som annars är lite kul är det faktum att det som Hernandez gjorde för Palermo förra helgen är exakt vad som morgondagens motståndare gjorde i december när de var på besök på Sant’Elia i det som kanske var säsongens mest galna andra halvlek i Serie A. Då vände Cagliari 0-2 till 3-2 den sista kvarten, innan Napolis uruguayanske mittfältare Bogliacino kvitterade på matchens sista spark.

Dock får Melis & co ta med sig vetskapen om att sen Napoli tog klivet tillbaka till Serie A för tre år sen, har man på sina fyra försök aldrig lyckats besegra Cagliari. Varken på Sant’Elia eller San Paolo.

Vilket leder oss till den tredje lustiga kopplingen:

Senast Cagliari var på besök på San Paolo fick man med sig 2-2 efter att ha kivtterat med matchens sista spark, av Daniele Conti, efter en mycket skicklig uppläggning av Jeda.

Napoli har under hela vårsäsongen ständigt haft chansen att rycka ifrån i den där Championsstriden, men ständigt misslyckats, trots att man ofta radar upp rejäla målchanser i sina matcher på San Paolo. Denna ineffektivitet har till slut straffat laget på så sätt att man tappat sin ledande position i den kampen.

Faktum är att man närmast spelade bort sig från kampen för två veckor sen, i den senaste hemmamatchen, då man föll mot Parma med 2-3. Men tack vare revansch i det stora sydderbyt mot Bari senast är man nu med i matchen igen. Med fyra omgångar kvar har man inte råd att än en gång hamna på efterkälken, så det är nog i praktiken vinna eller försvinna imorgon.

Från Parmaförlusten fortsätter avstängningen på Fabio Quagliarella, vilket bara är att tacka och ta emot för Cagliari. Hans ersättare German Denis har aldrig kunnat matcha sina kollegors nivå, särskilt inte när han varit med från start. Dock finns ju den formstarke Lavezzi, som dessutom har lyckats få hål på Cagliari flera gånger tidigare.

För Cagliaris del saknas avstängningar, men dessvärre en del skador och frågetecken. Francesco Pisano som precis hade börjat återhämta sig föll ihop igen mot Palermo och är borta, medan Biondini kan komma att hoppa över matchen på grund av skadekänningar, även om han är med i truppen.

Hossein Nayebagha 2010-04-24 16:20:00
Author

Fler artiklar om Cagliari