Lagbanner

Transfermarknaden 2010 *slutsummering*

Det svåra andraåret efter succén är över, och Cagliari börjar sin post-Allegri-era i och med sommarens transfermarknad. Följ rykten och händelser här, med periodvisa uppdateringar.

Ut:

Mario Brkljaca (Hajduk Split) - Den kroatiske mittfältaren kom till klubben förra säsongen, men spelade aldrig i A-laget och hans förra klubb Hajduk Split har meddelat att Cagliari har valt att inte förlänga med spelaren.

Lino Marzoratti (Empoli) - Efter bara en säsong återvänder försvararen till samma klubb som han lämnade för att komma till Cagliari. De två klubbarna hade ett delägarskap och i den hemliga budgivningen erbjöd Empoli 300 000 euro, medan Cagliari erbjöd 0 euro (!), enligt Tuttocagliari.net

Claudio Pani (Triestina) - Efter att ha behållit Pani utlånad i fem år har Cagliari till slut valt att ge upp mittfältaren, som debuterade för Cagliari i säsongsavslutningen 2005.

Andrea Peana (Alghero) - Ännu en av ungdomarna från förr lämnar klubben definitivt.

Cristiano Lupatelli (Bologna)- Reservmålvaktens kontrakt går ut och det blir ingen fortsättning mellan spelaren och klubben.

Salvatore Burrai (Foggia) - Den unge mittfältaren har efter spel i Cremonese på lån nu gått till Foggia, där Zdenek Zeman har inlett sin andra sejour efter den legendariska eran i början av 90-talet.

Marco Sau (Foggia) - Följer med Burrai till supportrarnas tvillingklubb.

Daniele Dessena (Sampdoria) - Har redan anslutit till Samp. Blir ingen fortsättning i Cagliari.

Enrico Cotza (Villacridrese) - Trots att den unge mittfältaren tidigare i somras officiellt blev klar för Alghero, verkar den affären av en okänd anledning aldrig ha blivit helt klar, och nu gör Cagliari det officiellt på hemsidan att spelaren istället kommer att spela i Villacridrese i Lega Pro Seconda Divisione (alltså gamla Serie C2) på delägarskap.

Joaquin Larrivey (Colón) - Efter lite hinder är affären till slut klar. Larrivey går till Colón i Argentina på lån med köpoption.

Marco Mancosu (Siracusa) - Följer inte med de andra Cagliariynglingarna till Foggia, utan det blir Sicilien för den en gång så lovande mittfältaren. Delägarskap.

Andrea Cocco (AlbinoLeffe) - Den Cagliarifödde 24-åringen, som redan för fyra år sen gjorde sitt debutmål i Serie A, får fortsätta bevisa sitt värde i de lägre serierna, och går nu över till AlbinoLeffe, med vilka han kommer att vara delägd.

Jedaias Jeda Capucho Neves (Lecce) - Efter 2,5 år i klubben är det slutspelat för den rutinerade anfallaren. Lecce snor åt sig brassen för en summa på mellan 1-1,5 miljoner euro.

Mauro Vigorito (Carrarese) - Den unge målvakten som fick göra ett par inhopp i den föregående säsongen lånas ut till det toskanska laget som spelar i det gamla Serie C:s andradivision.

In:

Alex Pinardi (Modena) - Den 29-årige mittfältaren, som är ännu en gammal Atalantaprodukt, har en hel del rutin från Serie A-spel från moderklubben och Lecce, men kommer nu närmast från Modena. Tvåårskontrakt.

Pierpaolo Bisoli (Cesena) - Den 43-årige tränaren har varit aktuell för Cagliari ända sedan Massimo Allegri sparkades. På många sätt är han som en kopia av Allegri - han är en gammal mittfältare som spelade för Cagliari under glansdagarna i början av 90-talet under sex år fram till 1997, och han har precis lyft upp en klubb en serie. Närmare bestämt har Bisoli lyckats få upp Cesena uppflyttad två säsonger i rad; först från Serie C till B och sensationellt nog säkrade han en plats för Emilia-Romagna-klubben i den sista omgången.

Trots detta är det redan klart att Bisoli lämnar Cesena, vilket får tolkas som att hans anställning hos Cagliari kommer att annonseras inom kort. Bekräftelsen kom på Cesenas hemsida idag. 

Det som i praktiken har varit klart sedan maj månad är nu också officiellt klart. Bisoli blir Cagliaris nye tränare (26/6).

Bruno Martignoni (FC Locarno) - Försvarare från den italienska delen av Schweiz, närmare bestämt Locarno, ansluter till Cagliari på lån.

Dario Biasi (Cesena) - 31-årig försvarare som följer med Bisoli till Cagliari, gratis.

Daniele Magliochetti - Den 24-årige backen anlände till Cagliari för några år sen som en del av Espositoaffären, men skickades sedan vidare till andra klubbar. Efter det senaste utlånet till Triestina är han nu tillbaka till Cagliari. Återstår att se om han stannar kvar i truppen eller om det blir ännu en tur någon annanstans.  

Gabriele Perico (AlbinoLeffe) - 26-årig försvarare som kommer till Cagliari i form av delägarskap.

Simon Laner (AlbinoLeffe) - Mittfältaren som redan i juni ryktades vara av intresse för Cagliari, kommer till klubben under samma förutsättningar som lagkamraten Perico.

Robert Acquafresca (Genoa) - Övergången är till slut ett faktum. Acquafresca kommer till Cagliari från Genoa på lån med köpoption. 

Ivan Pelizzoli (Lokomotiv Moskva/AlbinoLeffe) - Den en gång lovande Roma-målvakten har de senaste åren spelat i ryska Lokomotiv, för att därefter lånas ut till AlbinoLeffe. Bland andra tror Corriere dello Sport att han blir klar för Cagliari inom de närmaste dagarna

* * *

Kontraktlösa spelare:

Simone Barone

Diego Lopez

Andrea Parola

Hossein Nayebagha 2010-09-01 23:55:00
Author

Fler artiklar om Cagliari