Lagbanner

Iezzo lämnar Cagliari

Idag blev det klart att Gennaro Iezzo har gjort sitt i klubben efter 1,5 år.

Iezzos framtid i klubben har varit tveksam under flera veckor, men hamnat i skymundan för fallet Zola som av uppenbara skäl fått mer bevakning.

Problem med kontraktsförhandlingarna (kort sagt, Iezzo vill ha mer än Cagliari är beredda att betala) gör att 32-åringen nu bestämt sig för att lämna klubben.

Iezzo vaktade målet för Cagliari endast vid 3 tillfällen förra säsongen, men har i år klivit fram efter att den grekiske Katergiannakis lämnat Cagliari halvvägs in i säsongen. Med 25 matcher i Serie A har Iezzo nu etablerat sig som en ansedd målvakt. Chievo och Roma sägs jaga 32-åringen, men han kan mycket väl komma att spela i Napoli. Iezzo är liksom Esposito från Neapel-trakten och supporter till dem ljusblå, och en eventuell flytt skulle även återförena honom med Edi Reja, tränare från tiden i Catania.

Med Alex Brunner tillbaka i Salernitana innebär detta att Cagliari är lämnad med den 22-årige Luca Tomasig som ensam burväktare. Tomasig har inte spelat en enda match för klubben, så det mesta talar för att Cagliari kommer att försöka skaffa en rutinerad målvakt än att satsa på den unge. Dem hetaste namnen för tillfället är Brescias Luca Castellazzi (lockar Serie A-spel?) och Perugias Lorenzo Squiggi.

Iezzos farväl kommer efter att Rocco Sabato och Massimo Brambilla redan lämnat laget för Catania respektive Mantova.

Hossein Nayebagha 2005-07-09 18:25:00

Fler artiklar om Cagliari