Lagbanner
Sparkad efter en match
Borta från klubben efter mindre än två månader.

Sparkad efter en match

Den årliga diskussionen om vilken tränare som först ska få sparken i ligan har tagit slut innan den hunnit börja; igår fick nämligen Attilio Tesser sparken av Cagliari, knappt ett dygn efter att denne gjort sin ligadebut för klubben. Ersättaren har redan presenterats.

Uddamålsförlusten mot Siena kan knappast kallas för överraskande - alla känner till Cagliaris svaga bortaspel efter förra säsongen. Inte heller kan förlusten i första hand förklaras med referens till tränaren; en tveksam straff och en målvaktstabbe av Fabian Carini som även han gjorde sin ligadebut för laget.

Ändå kom chocken igår; Tesser får sparken, och minst lika förvånande är att ersättaren blir ingen annan än Daniele Arrigoni.

Sportchefen Nicola Salerno försäkrar att det är mer bakom beslutet än att Tesser fick åka hem med laget från Toscana med premiärförlust; "Det fanns vissa problem inom laget, och alla jobbade inte på samma linje."

Ledningen valde alltså att ta hand om problemet nu, istället för att låta situationen utvecklas till en kris. Dessvärre innebär beslutet att Tesser, tack vare den enda match han fick träna sitt lag i ligan, nu får spendera resten av säsongen utan möjligheten att träna ett annat lag, eftersom man enligt reglerna bara får träna ett lag under en säsong. Det kan påpekas att Tesser redan tränat laget i Coppa Italia fram tills ligapremiären, där han har tagit laget till åttondelsfinal mot Sampdoria.

Arrigoni är lika förbluffad som alla andra över det faktum att han nu åter ska bli tränare för samma lag som han i somras efter många tvister lämnade; "Jag blev kontaktad först söndag kväll, och det var fullständigt oväntat [...] Det var oerhört överraskande efter allt som har hänt. Vi talade igen i morse och dem frågade om jag var tillgänglig - jag bekräftade att jag var det."

Arrigoni förklarade efter förra säsongens slut att han skulle bort från klubben på grund av att han ville vara närmare sin familj i hemstaden Cesena. Efter många tvister med den dåvarande presidenten Massimo Cellino (se länk) blev det klart att Arrigoni skulle träna uppflyttade Torino. Den anrika klubben fick dock inte flytta upp till Serie A på grund av ekonomiska bekymmer, vilket satte stopp för en övergång för Arrigoni.

Nu förklarar 45-åringen att hans situation med familjen har förändrats och att han nu planerar att ta med sig alla till Sardinien, "att vara tillbaka här gör mig väldigt glad och stolt, jag är dock osäker på hur fansen kommer att reagera."





Hossein Nayebagha 2005-08-30 21:25:00

Fler artiklar om Cagliari