Fiorentina - Cagliari 1-0: Samma gamla visa

Det var varken nära eller avlägset, den där poängen. Efter 90 minuter och tilläggstid var det en jämn fotbollsmatch på Artemio Franchi som än en gång slutade med en seger för hemmalaget Fiorentina. Som en klen tröst gjorde Donadoni möjligen sin mest stabila insats hittills som Cagliaritränare.

Det såg länge bra ut, men när Fiorentina till slut ändå utgick som segrare i eftermiddagens match var det inte mycket att reagera över. Det var inget att skämmas över, inget att vara stolt över och sannerligen inget att förvånas över. 1-0 var bara ännu en i raden av alla bortaförluster mot de lila.

Första halvlek bjöd inte på mycket i chansväg. Båda lagen agerade stabilt i försvarsspelet och riskerade inget i onödan, och spelfördelningen var jämn ända fram till slutminuterna då Fiorentina började dominera.

Efter knappa tio minuter testades Agazzi med ett farligt inlägg mot Santana, som han boxade undan, och ytterligare tio minuter senare kom ett skott på studs av Vargas.

Farligast blev det minuten därpå när D'Agsotino lyfte mot Mutu, vilket ledde till en duell mellan den sistnämnde och den utrusande Agazzi. Rumänen hann få till ett avslut men då var Agazzi tillräckligt nära för att blockera avslutet.

På slutet av halvleken fick Fiorentina, som sagt, ett starkt övertag, utan att få till några riktiga chanser.

Men i och med att man fortsatte på samma spår i andra halvlek, kom utdelningen tidigt.

Det var i den 51:a minuten, där D'Agostino slog en frispark från höger, som Mutu nickskarvade in bakom Agazzi. Möjligen fick den rutinerade målkungen för mycket utrymme av sin markerade Canini, som var så fokuserad på att inte tappa sin man att han glömde bort sin egen möjlighet att satsa på nickrensning.

Några minuter senare fick Cagliari chansen på frispark. Det blev petning till Conti som sköt, men Artur Boruc hade koll på läget och räddade utan att släppa retur.

Hemmalaget var nära att utöka kort därefter, när Ljajic mötte ett vänsterinlägg och nickade från nära håll, bara för att se Agazzi göra en bra räddning.

I den 60:e minuten tog Donadoni ut Nenê och satte in Lazzari, vilket så småningom ledde till att Cagliari tog över matchen under halvlekens mittskede.

Ändå såg matchen ut att vara spikad i den 78:e minuten, när Marco Donadel svarade på Agazzis utboxning med en lång halvvolley. Men av en okänd anledning dömdes målet bort; möjligen för att offsidestående hemmaspelare oväntat nog ansågs ha påverkat situationen.

Medan glädjeyran fortfarande var igång kom Cagliari fram i ett anfall, där Matri till slut fick friläge, men The Holy Goalie var ute och skärde av alla vinklar, och kunde därmed blockera bort avlsutet.

Två mycket bra chanser fick Cagliari under slutfasen av matchen.

Den första kom i den 82:a minuten, när Agostinis inspel snett bakåt nådde Matri, som släppte vidare mot Nainggolan, som på grund av halvdan position valde att släppa vidare till Conti som inte tog avslut direkt, men gjorde ett bra försök med en placeringsskott mot botre stolpen, med bollen några decimeter utanför krysset.

Den andra kom i den 88:e minuten, när Lazzari spelade ut till Agostini som slog ett lågt inlägg som möttes av Matri framför mål. Målkungen valde petning med yttersidan, men bollen skruvades en bit över ribban.

Den sista chansen kom i den tredje övertidsminuten, där Vargas kom helt fri utan att lyckas överlista Agazzi.