Lagbanner
Inför Juventus - Cagliari: Den nya tjejen?

Inför Juventus - Cagliari: Den nya tjejen?

Den femte omgången avslutas på söndagskvällen med match på Olimpico i Turin mellan det skakiga Juventus och det förlustfria Cagliari. Hemmalaget har fortfarande inte vunnit på egen mark den här säsongen, medan bortalaget inte släppt in mål utanför Sardinien. Ett gott tecken, men med det oförutsägbara Juventus är statistik inte så mycket att luta sig mot.

Då var det dags för femte rundan. Cagliari kvarstår som enda lag tillsammans med serieledande Inter obesegrat och ska försöka stå pall i det som förmodligen är säsongens svåraste match hittills - Juventus på bortaplan.

Med två raka mållösa matcher efter den spektakulära segern mot Roma, börjar det snart bli lite för många "onödiga" kryss, hur imponerande det än är med den förlustfria sviten i inledningen. Trepoängssystemet brukar i längden belöna de svängande lagen gentemot de stabila som bara ser till att inte förlora.

Med det sagt så är inte detta rätt match att börja ösa på framåt för att ta seger hellre än att säkra mot attacker från motståndarna. Cagliaris inledningssvit är den bästa sedan 1979. Den gången dröjde det till den tionde omgången innan man fick inkassera den första förlusten. Och det var just Juventus som tog slut på det hela den gången. Om Cagliari kan hålla emot den här gången vore det en stor framgång, oavsett vad man tycker om fördelningen mellan segrar och oavgjorda.

Inför matchen har alltså Juventus inte vunnit på hemmaplan den här säsongen, medan Cagliari inte ens släppt in något mål på bortaplan. På pappret kan det inte se bättre ut för Cagliari.

På plan... Är det svårt att sia om vad som kommer att hända. Juventus har framstått som ett av de mest oberäkneliga lagen i en serie som redan är väldigt kaotisk. Samma lag som förra helgen krossade Udinese med 4-0 uppe i Friuli fick i förrigår torsk med 1-3 hemma mot Palermo.

Dessa resultat är i och för sig kanske att vänta med tanke på lagets nya profil, som har mer gemensamt med senaste årens Genoa eller Fiorentina än med det som normalt förknippas med La vecchia signora. Bredden är stor och det finns många intressanta spelare, men brist på tyngd och stabilitet. Det innebär att spelare som den gamle Cagliaribänknötaren Pepe, Quagliarella och Krasic kan eventuellt ställa till med mer oreda än vad Cagliaris defensiv stött på under hela säsongen, men man riskerar även att åka på många farliga snabba omställningar.

Annars har Cagliari varit relativt framgånsrikt mot Juventus på lagens senaste möten. Sedan våren 2008 har det spelats fem matcher, varav tre i Turin. På dessa har en slutat oavgjord och de fyra andra har gett två segrar för vardera lag.

Cagliari kommer för tredje matchen i rad att få klara sig utan Daniele Conti, men får hoppas att Nainggolan fortsätter att imponera så som han gjort hela säsongen.

Överlag har den offensiva delen av elvan varit oförutsägbar med ständiga byten. När till och med Matri fick sitta på bänken senast, vet man att ingen är given. Bara Biondini och Cossu har varit helt ordinarie så långt.

Desto stabilare bakåt alltså. Men backilnjen och Agazzi kommer nu att få jobbare hårdare än någonsin tidigare för att ta hem den fjärde nollan.


Hossein Nayebagha 2010-09-25 16:25:00
Author

Fler artiklar om Cagliari