Carlo Castellani, 2024-03-03 15:00

Empoli - Cagliari
0 - 1

Förlust hemma mot Cagliari för Empoli
Det blir hem till ritbordet igen för Andreazzoli.

Förlust hemma mot Cagliari för Empoli

Oväntat nog tog Cagliari sin första bortaseger för säsongen borta mot Empoli med 1-0 under söndagseftermiddagen.

Faktum är att bortalaget också började piggast, genom Gaetanos skott i den 16:e minuten som Caprile i hemmamålet tippade över ribban. Cambiaghis skott i stolpen på kontringen minuten efter lämnade efter sig en retur som Maleh fick all tid i världen att avsluta på. Men rakt på målvakten Scuffet i Cagliarimålet. I slutet av första halvlek kom bortalagets Gaetano fram igen med inspelet in till Lapadula vars nick dock gick rakt på Caprile.

I andra halvlek kom hemmalagets Cambiaghi igång, redan i första matchminuten med sitt mästerliga spel in till Cancellieri. 6 minuter senare ville han ha straff efter handboll på Cagliarispelare i offensivt straffområde. Men det blev ingen straff. På efterföljande hörnan fick till slut Cacace in bollen i mål, men avvinkad för offside.

Janktos mål för bortalaget i den 69:e minuten skulle istället avgöra matchen, även om Empoli tryckte på hela vägen fram till den åttonde övertidsminuten. Empolis förlust på hemmaplan, en missräkning, innebar samtidigt Cagliaris första bortaseger för säsongen.

 

Oskar Örn2024-03-04 10:58:40
Author

Fler artiklar om Empoli