Lagbanner
Stadio Giovanni Zini, 2023-01-04 18:30

Cremonese - Juventus
0 - 1

 Cremonese 0 - 1 Juve: Ugly ball
Vilken jävla smäll Milik!

Cremonese 0 - 1 Juve: Ugly ball

När elvan släpptes förväntade sig dom flesta inte att det skulle bli något klappklapp, men att det skulle bli så fult som det blev var ändå en överraskning. Men! Tre otroligt viktiga pinnar och plötsligt bara sju poäng upp till Napoli. 


Det behöver inte vara snyggt. Här kommer mina tankar efter matchen. 


Grisig start på 2023

Inte ens skenet av mina nya, mer positiva 2023-inställning kunde dölja att spelet inte direkt blivit bättre under uppehållet. Det var långsamt och fyllt av tekniska misstag. Men den här gången finns det i alla fall en väldigt tydlig förklaring. Det är nog inte helt lätt att ha ett uppehåll på över 50 dagar mitt i säsongen och sen bara köra igång igen. Det är trots allt människor vi pratar om, vi har inte på- och avknappar. Det tar en stund att komma in i det igen. Som att komma tillbaka från jobbet efter semestern, första veckan går ju oftast åt att komma på plats. 

Men ja, jag hade hoppats på mer trots allt. Cremonese hade ju också samma uppehåll. Det är väldigt ofta Juvespelarna inte verkar veta vad dom ska göra på planen och det borde ju vara en taktisk fråga. En fråga som Allegri borde ha svarat på vid det här laget. Om Kostics inlägg är det största hotet, hur gör vi då för att han ska kunna slå så många som möjligt? Och när Chiesa kommer in, killen som förmodligen är bäst på planen 1-mot-1, hur gör vi för att sätta honom i lägen att utmana backlinjen? Det känns lite som att offensiven försöker spela jazz innan dom ens har lärt sig ackorden till Idas sommarvisa.  


Men ack så viktigt!

När två toppkonkurrenter skulle mötas några timmar senare och Milan redan vunnit sin match kändes det väldigt viktigt att ta tre poäng igår. Det spelar ingen roll på vilket sätt. Och det är ju helt rätt. Ingen kommer minnas den här skitmatchen när det drar ihop sig i vår. Det vi kommer minnas är att Milik satte en frispark på övertid och tog oss tre poäng närmare toppen. Det är det enda som räknas. Sju ynkliga pinnar med mer än halv säsongen kvar att spela, det är långt ifrån omöjligt. 

Och för att fylla på med ännu mera glädje i bägaren lyckades Lazio förlora och Atalanta kryssa, så vi fick till och med ett litet ryck till flocken efter oss. Nu har vi fått upp vittring, en match kvar sen åker vi till Neapel... 


Hatten av till kidsen

Nu var det egentligen ingen av dom som gjorde en superinsats, men Juvekidsen går in och visar att dom definitivt kan fylla ut några extra platser i truppen när och om det skulle behövas. Soulé gör det bra offensivt och hade kunnat få med sig ett mål, Miretti fortsätter att skjuta några centimeter utanför och Fagioli gör absolut inte bort sig. 

Vi ska inte glömma det faktum att det är vääääääldigt mycket svårare att gå in och prestera i ett lag som inte presterar, till skillnad från att hoppa in i ledning och kontra på stora gräsytor. 


Spelarbetyg

Szczesny - 6.5
Var ute och flaxade lite men lyckades hålla nollan och det är faktiskt sju raka i ligan. Om du inte Perin har någon av dom?

Gatti - 6
Lite flaxig och lite dålig på att hålla linjen. Men bra fysik och bra grinta.

Bremer - 6.5
Ett fysiskt monster som verkligen behövs i Juves backlinje. Tänk om han hade gått till Inter?

Danilo - 6
Lite slarvig och lite långsam med bollen för att vara Danilo. 

Soulé - 6
Gör det bra framåt och dåligt bakåt. Men det finns potential här. 

McKennie - 6
Gör inte så mycket väsen av sig. Borde kunna påverka matcherna mer med sin fysik och sitt huvudspel.

Locatelli - 6.5
Gör det helt okej som regista men jag tror att han behöver andra lekkamrater för att skina till max. 

Fagioli - 6
Försvinner ut ur matchen långa stunder men gör för den saken skull inte bort sig när han väl är involverad.

Kostic - 6.5
Hade svårt att komma till inlägg vilket ska vara hans primära uppgift men var ändå bland det enda Juve hade framåt. 

Miretti - 6
Bra intentioner men inte mer än så. 

Milik - 7
Gör ett fantastiskt mål i ett utsatt läge. Den frisparken kommer vi att minnas länge. 

Avbytarna gjorde inga större avtryck så dom får inga betyg. 

Mikael Noaksson2023-01-05 16:29:02
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid