Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-03-19 20:45

Inter - Juventus
0 - 1

 Efter Inter 0 - 1 Juve: 22/23:s näst bästa lag
Kostic gjorde matchens enda mål och Juve vann. Haha!

Efter Inter 0 - 1 Juve: 22/23:s näst bästa lag

Napoli var det inget att göra åt den här säsongen. Men efter gårdagens bortaseger mot Inter kan Juventus blicka mot titeln som "bäst av förlorarna". Utan minuspoäng hade den gamla damen parkerat på en säker andraplats, hela sex pinnar före Inter. Alltid något!



Många superlativ.

Att vinna mot Inter är alltid fantastiskt. Att vinna borta mot Inter är ännu bättre. Att rättvist vinna borta mot Inter efter säsongens kanske bästa bortamatch? Magnifikt! En av dom bästa känslorna du kan ha som Juvesupporter. 

Och det är inte bara vinsten, det är sättet dom vinner på. Alla gjorde en stormatch, ingen vek ner sig. Locatelli var fullständigt briljant, det kändes som att han bröt varenda Interboll och startade varenda Juveanfall. Han var överallt och gjorde allt. Gatti visade att han har några droppar Chiellini i sig genom att fysiskt dominera Inters anfall. Rabiot skar som en varm kniv genom Inters smöriga mittfält och var inblandad i nästan allt farligt framåt. Danilo var en äkta ledare och släppte inte en kotte förbi sig. Kostic var ett offensivt yrväder och hade den sista touchen i varje anfall. Bremer brottade ner jätten Lukaku. Fagioli visade varför han är ligans kanske största talang. Och Szczesny var lugnet sjävt mellan stolparna. Alla gjorde jobbet till fullo. Alla presterade på topp. Hela vägen. Det är en stor anledning till den här mysiga känslan jag har i kroppen. Så jävla gött. 


När laget spelar som ett lag.

Då kan magiska saker hända. Då kan helheten bli större än summan av delarna. Då kan man rulla bollen inom laget utan att drabbas av storslagen panik. Jag har alltid påstått att Allegri har en av Serie A:s bästa trupper, om inte den bästa, till sitt förfogande. Problemet har varit att han inte fått dom att spela som en enhet, som ett lag. Då spelar det ingen roll att varje spelare objektivt är bättre än sin motståndare, en lagmaskin är alltid bättre än ett gäng individer. 

Men igår fick vi se en riktig jävla maskin mala ner sitt motstånd. Igår fick vi se vad laget Juventus kan åstadkomma när dom drar åt samma håll. När dom är i synk. Då ser det helt plötsligt riktigt bra ut. Då ser det ut som att vi kan slå nästan vem som helst. Så bygg vidare på det här nu. Ta ytterligare ett steg framåt istället för att backa. Låt det här bli facit för hur vi ska spela framöver. 


Eventuellt smolk i bägaren. 

Efter en insats som den igår vill man ju helst bara fira. Det hade varit skönt att fokusera på det positiva hela vägen fram tills nästa match. Men det verkar vara en sån där säsong när inget får vara helt bra. Inte ens för en kort stund. Ingen av oss är någon knäexpert men att Chiesa byttes in i minut 66 och ut i minut 83 är dåliga nyheter kan nog dom flesta av oss hålla med om. Det var ingen smäll, ingen bår på planen och inga tårar vilket är bra. Men det fanns en tydlig uppgivenhet i Fedex ansikte när han gick av planen. Kanske för att den frustrerade idrottaren i honom så gärna vill spela, men kanske också för att han vet att knät inte läker som det ska. 

Frågan är om det är värt att riskera fler bakslag den här säsongen? Om det vore bättre att foksera på rehab och komma tillbaka nästa säsong istället? För en till skada av samma digniet klarar nog inte Chiesa av att få. 


Spelarbetyg

Szczesny - 6.5
Lugn och trygg i luftrummet vilket var skönt i slutet av matchen. Men den långa polacken sattes inte på några större prov.

Gatti - 7.5
Får gult kort efter en klockren brytning och det var hans enda ”misstag” i matchen. Spelar alltid på gränsen, men på rätt sida den här gången. 

Bremer - 7
Stångades med Lukaku hela matchen och gjorde det väldigt bra. Använder sin fysik väl matchen igenom. 

Danilo - 7.5
En ledare i defensiven och en trygg punkt i uppspelsfasen. Danilo har blivit en ny favorit i stugan. 

De Sciglio - 6.5
Gör ett väldigt stbilt jobb på sin kant. Är ingen superlirare men gör allt som oftast en gedigen insats som är svår att klaga på. 

Fagioli - 7
Håller en hög teknisk nivå och spelar oftast enkelt. Något som är bland det svåraste man kan göra i fotboll. 

Locatelli - 8.5
Helt klart den bästa matchen han har gjort i svartvitt. Killen var överallt och gjorde allt med grym kvalité. Dominerade mittfältet totalt mot Serie A:s bästa mittfält. 

Rabiot - 8
En ångvält när han gör matcher som denna. Bröt igenom Inters linjer gång på gång och står dessutom för en assist till matchens enda mål. 

Kostic - 8
Prickskjuter fint in det matchavgörande målet och står för en superinsats på sin kant. Nästan alla farligheter kom från Filips fot. 

Soulé - 6.5
Gör det bra och visar definitivt varför han ska ha en plats i truppen. Behöver dock bli mer direkt i dom avgörande lägena. Har två kalaschanser som han passar bort. 

Vlahovic - 6.5
Kämpar på som target vilket han ska ha cred för. Inte helt självklar i dom avgörande lägena men åtminstone involverad. 

Avbytarna spelade för kort tid för att få ett betyg. 

Mikael Noaksson2023-03-20 09:09:25
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid