Lagbanner
Allianz Stadium, 2022-04-16 18:30

Juventus - Bologna
1 - 1

 Efter Juve 1-1 Bologna: Same old, same old
Jobbigt nu.

Efter Juve 1-1 Bologna: Same old, same old

I en match som kändes som att den spelats 100 gånger den här säsongen kan vi skriva in ännu en plump i protokollet. Den här gången var det Bologna som kom hem från Turin med en pinne, något som inte hänt sedan 2011. 

Suck...
Jag har lite svårt att komma på vad jag ska säga som jag inte redan sagt om det här laget. Gårdagens match var så lik så många andra matcher under Allegri 2.0. Krampaktigt, segt och ineffektivt offensivt och helt enkelt inte bra nog defensivt. Visst finns det alltid något att skylla på, den här gången var det mittfältet som bjöd på manfall, men ursäkter är till för förlorare. Ingen kan säga att det lag som mönstrades inte var bra nog för att slå ett lag på den undre halvan. Så varför vinner dom inte? Helt ärligt så vet jag inte längre. Jag är inte något större fan av Allegri men att skylla allt på honom resulterar i en ganska grund analys. Är han ytterst ansvarig? Ja. Tror jag att hans fega mentalitet har satt spår i truppen? Definitivt. Men när allt kommer till kritan så är det spelarna som ska spela fotboll, inte tränaren. Varje match den här säsongen har varit full av dåliga beslut, pissepass och alibispel. Någon måste ju steppa upp och ta tag i det. Någon måste visa vägen. 


Sämre än Pirlo?
”I början av säsongen hade vi förlorat den här matchen, så jag ser glaset som halvfullt”. Mina damer och herrar, Juventus tränare efter 1-1 hemma mot Bologna. Tycker ni att det är en mentalitet ett storlag ska ha? Rimmar det bra med Juventus historia? Att säga att det kunde ha varit värre gör inte mycket åt det faktum att laget än en gång föll platt i en match man borde ha vunnit. Och med det krysset är det alltså officiellt att Allegri som bäst kan göra en lika dålig säsong som Pirlo gjorde förra året. OM (stort om) man vinner resterade matcher så slutar det med 78 poäng och en cuptitel. Om det inte är bra nog för en tränare helt utan erfarenhet, hur kan det då ses som godkänt för någon med mer än 15 år under bältet? 


Sorgligt Dybala
Nu när det är klart att Dybala inte blir kvar efter säsongen så hade nog dom flesta hoppats på att vår kära juvel skulle avsluta på allra bästa sätt. Men några matcher efter det tråkiga beskedet så verkar inte heller det bli sanning. Det kan vara så att han gjorde sin sämsta match i Juvetröjan igår. Slarvig, loj och allmänt ointresserad, inte världens bästa reklam för att hitta en ny klubb som är beredd att ge honom den lönen han vill. Dybala är min absoluta favoritspelare dom senaste 7 åren och jag hade hoppats att han skulle stanna. Det här känns som ett sorgligt avslut på en väldigt fin karriär i Turin. Jag hoppas att man kommer att minnas hur bra han va, inte hur dåligt det slutade. 


Spelarbetyg

Alla var ganska dåliga men dom som kommer över betyget 6 är:

Danilo - 6.5
Får spela ur position men är ändå den Juvespelare som presterade bäst. Jag gillar verkligen hur solid han är. Känns som att det var väldigt länge sedan han gjorde en dålig match. 

Chiellini - 6
Står rätt och gör sitt jobb.

Morata - 6
Kämpar på trots begränsad teknik. Finfin ass till 1-1

Vlahovic - 6
Gör mål och står rätt i straffområdet. Behöver dock mer hjälp. 

Pellegrini - 6
Ingen superhjälte men springer på ändå. 

Mikael Noaksson2022-04-17 14:33:04
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid