Lagbanner
2022-10-11 18:45

Maccabi Haifa FC - Juventus
2 - 0

 Efter Macabi Haifa 2 - 0 Juve: Avgå
Dags att packa väskorna?

Efter Macabi Haifa 2 - 0 Juve: Avgå

Juventus är utslagna ur CL-gruppspelet för första gången sedan snömoset i Istanbul 2013. Skillnaden är att det inte finns ett dugg att skylla på den här gången. Avgå alla! 

Nytt bottennapp mot en mindre klubb. Här kommer mina tanker efter matchen. 


Smart, Rugge från start. 
Jag vet inte riktigt hur det gick till, men av någon anledning tyckte Allegri att det var läge att ge Daniele Rugani sin första start mot Haifa. I säsongens hittills kanske viktigaste match. Allt utom en vinst och Juventus CL-äventyr skulle vara över för den här gången. Det kändes inte bra i magen innan avspark. Tyvärr tog det inte många minuter innan Rugge bekräftade min dåliga feeling genom att förlora en nickduell några meter från mållinjen och därmed ge hemmalaget sin första chans i matchen. Bara några minuter senare är han iblandad i 1-0 målet (även om han skulle fått hjälp från mittfältet). Resten av halvleken spelas med en skakig backlinje som inte gör något annat än att ligga steget efter sina motståndare. Uppförsbacken som redan känns oroväckande brant blir till ett Sagan om Ringen-berg när Haifa gör 2-0 strax innan paus. Nu kan jag inte med absolut säkerhet säga att det hade sett bättre ut med Bremer på planen. Men, Bremer är en mycket bättre spelare än Rugani så oddsen talar ju för det i alla fall. 

Jag kan inte förstå att man som tränare inte ställer upp med det absolut bästa laget på planen i en match av den här digniteten. Nu är Juventus utslaget ur CL-gruppspelet för första gången sedan 2013/14 och allt vi kan göra är att spekulera i hur det hade kunnat gå istället. Men Bremer är pigg och fräsch till matchen mot Torino på lördag, det råder det inga tvivel om i alla fall. 

Ekonomisk katastrof?
Well, allt är relativt. Dom dryga 15 M € som klubben går miste om den här säsongen svider självklart (att vi skulle tagit oss längre än åttondel har jag svårt att tro). Och om vi ser till sommarens mercato så är det tydligt att klubben inte mår överdrivet bra rent ekonomiskt. Men 15 M € är inte något en klubb som Juventus ska behöva ligga vaken om nätterna över. Så att säga att det här tidiga respasset är en ekonomisk katastrof är väl att ta i. Att det är en sportslig katastrof kan därmot dom flesta skriva under på. 

Vad som däremot skulle vara en ekonomisk katastrof är om Juve missar nästa säsongs CL. Något som tyvärr ser mer och mer troligt ut för varje omgång som Serie A bjuder på. Rädda det som räddas kan, kicka Allegri och ta in en tränare som kan blåsa nytt liv i det här liket. Innan det är försent. 


Di Maria out, igen
Med Di Maria som en av ytterst få offensiva förstärkningar så hade man ju hoppats att han i alla fall skulle spela. Men så verkar det inte bli. Den här gången tog det 24 minuter innan han fick kliva av. Tack och lov skämde han inte ut sig med ett rött kort den här gången, även om det förmodligen skulle ha varit bättre för Juve än den skada han ådrog sig. Baksida lår, det är tveksamt om han spelar något mer innan VM va? 

Med tanke på hur mycket Juventus jagade Angel under sommaren och hur snormycket pengar killen drar in så tror jag vi får klassa det här som en misslyckad värvning. Vilket är synd då han är en av få spelare som faktisk kan göra något framåt. Någon som bryter dom där omtalade linjerna. Med honom på planen oftare hade det kanske sett lite bättre ut i alla fall. Även om jag tycker att det är svajigt att hänga upp hela anfallsspelet på att en kille ska göra tre tunnelassist per match. 

Betygen utgår då jag bara tittade på första halvlek.

Mikael Noaksson2022-10-11 20:41:31
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid