Lagbanner
Allianz Stadium, 2023-01-22 20:45

Juventus - Atalanta

 Inför Juve - Atalanta: 90 min för att glömma stormen
Läge att ta tillbaka lite av hedern.

Inför Juve - Atalanta: 90 min för att glömma stormen

Djup suck. Så tror jag många svartvita där ute känner just nu. Det har varit en tuff vecka efter storstryk mot Napoli och smisk av domstolen. Förhoppningsvis kan laget ge oss supportrar något att glädjas åt en stund. 




Vi supportrar förtjänar en reaktion

Ja ni, det här var ingen kul vecka som Juvesupporter. Storstryk mot titelrivalen och dömda till 15 poängs avdrag i ligan för fiffel med böckerna. Jag vill inte prata mer om Napolimatchen och hela rättegången för plusvalenzahärvan förtjänar en egen artikel, men mycket pekar på att Juventus kommer att överklaga och min känsla är att straffet kommer att mildras något. Oavsett så är det ännu ett historiskt snedtramp och andra gången på inte allt för många år som Juventus ledning gör något som drabbar den sportsliga delen av verksamheten negativt. Visst, en seger mot Monza efter ett grymt mål av Chiesa är alltid något, men vi kan nog alla hålla med om att det är i ligan vi vill se reaktionen. Gör oss lite glada på planen, så vi kan glömma det där andra för en stund. Det är redan tuffa tider, gör det inte värre med ännu ett skämmigt magplask tack.

Chiesa ska spela i 4-3-3

Att se Chiesas mål mot Monza var magiskt. Som jag har saknat hans grinta, modet han har när han hela tiden försöker att ta bollen framåt i banan. Det är få spelare som besitter samma spetsegenskaper som Fedex. Han är lagets nutid och framtid, han är värd att forma spelet utefter. Så no more 3-5-2 med Chiesa på en kant. Det är slöseri med talang och ibland också en säkerhetsrisk bakåt. Jag vill inte heller se honom som en av två forwards. Där krymper ytorna och han hinner inte få upp den fart som gör honom så jobbig att möta. Chiesa är en urkraft när man låter honom vara det. Jag ser ingen bättre roll för honom än ytter i 4-3-3, helst på vänsterkanten så att han kan vika in i banan och skapa lägen för sig själv och sina medspelare. Spelar han där kan allt hända. Då blir han x-faktorn som behövs för att kunna vinna. 

Jag är dock rädd att Allegri kommer hitta sätt att kväva Chiesa med sina taktiska experiment. Att ligga lågt och kontra kanske låter bra för en snabb ytter, men Chiesa behöver ha bollen mycket mer än så för att göra avtryck på matchen. Han är vår bästa spelare (bortsett från Di Maria i form) och det ska också synas i spelet om du frågar mig. 


Målglada Atalanta vs försiktiga Juventus

Det finns en liknande vibb kring den här matchen som den Napoli. Ett lag som är offensivt balanserat och charmat många med sitt frejdiga spel ställs mot Allegris riskminimering och effektivitet. Det finns en risk att vi får se en mardröm i repris på söndag. Atalanta vann med 8-2 senast och är inte känt som ett lag som släpper på gasen. Frågan är vad Allegri har lärt sig från förra omgångens knockout? Gasperinis mannar kan ha dagar när dom totalt kör över sitt motstånd, vi får hoppas att laget kommer väl förberedda till matchen annars riskerar det att bli ytterligare salt i såren för alla juventini där ute. 

Spelar Chiesa och Di Maria från start så tror jag att det kommer att finnas goda chanser att hota Atalanta. Även om spelare som Demiral och Scalvini ryktas kunna bli nästa okonstlade plusvalenzasuccé för Bergamoklubben har dom sina största styrkor i det offensiva spelet. 
 

Mikael Noaksson2023-01-21 10:55:49
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid