Lagbanner
Eleda Stadion, 2021-09-14 21:00

Malmö FF - Juventus

Inför Malmö FF - Juve: Live? Glöm det! 
Kan Kulan visa lite Spanien-form på svensk mark?

Inför Malmö FF - Juve: Live? Glöm det! 

Juventus har tävlingsmatch i Sverige för första gången på jag vet inte när. Ett ypperligt tillfälle att gorma svartvitt utan att hosta upp över 3 loppor för en biljett. Trodde jag. 

På pappret har Juventus en chans att vända den negativa trenden och starta säsongens CL-äventyr på bästa sätt. Men uppladdningen hade kunnat vara bättre. Här kommer mina tankar inför matchen. 


11 709 kr tack
Jag bor i Malmö så när Juve lottades i samma grupp som stadens himmelsblå gullegrisar tänkte jag att chansen att se mitt Juventus live denna säsong var stor. Jag började snabbt dra i alla trådar jag har (är introvert så jag har inte överdrivet många). Det här måste ju gå att lösa, tänkte jag naivt. Nästan lika snabbt insåg jag dock att det förmodligen blir omöjligt. Dels sätter coronan käppar i hjulet då Svenska myndigheter släpper på sina publikrestriktioner någon vecka efter att matchen blåsts av. Förutom det verkar det inte som att Juve har fått eller har tagit emot några biljetter till bortasupportrar, här har jag hört några olika teorier så jag ska inte svära på vad som är sant eller inte. Men faktum är att mitt hjärtas lag sedan över 20 år tillbaks ska spela i staden jag bor. Så nära mitt hem att jag till och med kommer höra matchen. Men jag kan inte vara på plats. Om jag nu inte skulle få en stroke och hosta upp 11 709 kr för en biljett på ”andrahandsmarknaden”. Jag vet inte vems fel allt detta är, men att det är helt åt helvete fel är jag fullkomligt övertygad om. 


Chans till positiva vibbar
Malmö är ett riktigt bra lag med en offensiv inställning och en orädd trupp. Men att Juventus är storfavoriter råder ingen tvekan om. Inte för att Juventus verkar vara något att hänga i julgranen just nu, i ärlighetens namn har spelet under säsongens tre första matcher sett allt annat än positivt ut. Allegri pratade om att ”laget tog stora kliv” i matchen mot Napoli men då måste han ha sett en annan match än den jag såg. Juventus skakade fram två chanser på 90 minuter fotboll, båda uppstod genom jättebjudningar av Napoli. Annars såg det ut som att det var Salernitana som kom besök för att parkera bussen i hopp om en poäng. Skämmigt om du frågar mig. Förhoppningsvis kan årets CL-premiär markera startskottet på något bättre. I det här läget är jag beredd att lägga spelet åt sidan så länge vi tar tre pinnar. Allegri kan få starta med åtta backar så länge vi tar tre pinnar. Han kan få behålla toppfotbollens mest formsvaga spelare mellan stolparna också, så länge vi tar tre pinnar. Han kan till och med få ta tillbaks Khedira på mittfältet. SÅ. LÄNGE. VI. TAR. TRE. PINNAR. Basta? Det blåser snålt kring den gamla damen just nu och det är en känsla som måste bort. Om Allegri får igång maskineriet finns det absolut tid att köra förbi våra rivaler. Om han däremot tappar poäng även mot Malmö så tror jag att det är fler än forumtrollen som kommer att prata om ett tränarbyte. 


Läget i laget 
Sydamerikanerna är tillbaks och redan där så känns det ju en hel del mycket bättre än mot Napoli. Szczesny har dock fått utstå enorm kritik för sina tvålhänder och frågan är om det inte vore bra för både honom själv och stämningen i truppen om han står över den är gången. Perin är en tillräckligt bra målvakt för att peta Woj som det ser ut just nu. Att fortsätta att ha en spelare i elvan trots usla insatser riskerar att förmedla favoritskap, något som Allegri har kritiserats för tidigare. På tal om det så har Bernardeschi redan skrapat ihop 185 minuter på planen vilket är ungefär 20% av den totala tiden han fick förra säsongen. Så räkna med att han startar imorgon igen (men räkna inte med att jag kan svara på varför) Edit: Berna out! Chiesa vilas nog till Milanmatchen i och med sin skada vilket känns vettigt. Annars är det nog bara Arthur som saknas så läget ser rent teoretiskt ganska bra ut. Hoppas mister får till det bättre med fler verktyg i lådan. 

Forza Juve! 

Mikael Noaksson2021-09-13 16:40:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid