Lagbanner
Allianz Stadium, 2024-08-19 20:45

Juventus - Como
3 - 0

 Spelarbetyg Juve 3-0 Como: Smakstart
Mean Mug Motta levererar i sin första match.

Spelarbetyg Juve 3-0 Como: Smakstart

Det var svårt att veta hur Mottas nya Juventus skulle prestera. Försäsongen såg något svajig ut och lagbygget saknar fortfarande ett par viktiga stenar. Men vad gör det när vi har NextGen? Det hela slutade med en övertygande seger och precis den start som Motta och laget behöver för att bygga vidare.


Di Gregorio - 6
Juventusdebutant nummer ett hade inte speciellt mycket att göra. Om något. Ett par plockade inlägg och några ”jag-har-koll-på-läget-slängningar”, mer behövde han inte göra. Ska dock ha cred för spelet med fötterna, han slog ett par fina crossbollar och såg allmänt lugn ut när bollen rullades hem till honom.

Cambiaso - 7.5
Sedan han kom tillbaka från Bologna har Andrea konstant tagit kliv framåt i utvecklingen. Hans mångsidighet och grinta är en tränares dröm. Man vet att Andrea kommer jobba hårt och göra nytta, oavsett om han är vän med bollen just den dagen. Igår började han som högerback och gjorde det bra, sen flyttades han upp till högerytter och gjorde det ännu bättre. Kröner kvällen med en ljuvlig curl i bortre hörnet.

Gatti - 6.5
Kapten för dagen vilket var ett något oväntat beslut. Men jag är med på det, hans inställning och energi är två ledaregenskaper som är nyttiga på en fotbollsplan. Gör en bra match utan att stå ut, precis som en mittback ska göra. Jag skulle fortfarande känna mig något mer trygg med Danilo där bak, men Gatti har visat att han absolut kan konkurrera om speltid, även nu när Kalulu kommer in.

Bremer - 6
Gör ingen dålig insats men var faktiskt den Juvespelare som kändes minst fokuserad och rostig. Passningsspelet var stundtals väldigt slarvigt vilket lätt blir ett problem i Mottas typ av fotboll. Jag förstår varför man vill få in en spelande mittback till i truppen. Duellspelet var det som vanligt inga fel på, det är inte många som kan stångas med brassen och komma ut med bollen i behåll.

Cabal - 6.5
Jag var nära att sätta en sjua men fick lugna ner mig lite. Men personligen så blev jag dock väldigt positivt överraskad av Cabals  insats. Hans fysik löpvilja framåt kommer vara nyttig. Han har också en finfin ass till Vlahovic som sjukt nog vinkas av för offside. På Cambiaso. 10 sekunder innan målet. Har lite att slipa på defensivt men jag tror det kommer när han är helt matchtränad.

Thuram - 7
The steal of the Silly Season? För dryga 20 millar fick vi en kille som kunde ha kostat minst det dubbla om han spelat i något jävla gårdsgäng i England. Han erbjuder precis den fysiska dominans på mittfältet som Rabiot borde, men aldrig kunde. Snabb trots sin storlek och bättre med boll än många ger honom cred för. Startar många anfall med sina brytningar och trycker mer än gära till lite extra i presspelet. Passar Mottas fotboll som handen i handsken.

Locatelli - 6.5
Man ser att Loca har revansch i sikte den här säsongen. Petningen från Italiens EM-trupp har nog gjort honom gott. En bra spelare med mycket att bevisa kan bara bli ännu bättre. Vågade mer i passningsspelet än under Allegri och manade på sina lagkamrater på ett fint sätt. Fortsätt på den inslagna vägen så tar det nog inte lång tid innan du är tillbaka i Spealettis trupp.

Weah - 7 (ut 45’)
Spelmässigt gör han en helt okej insats, även om jag förväntar mig att se mycket mer när han lämnas ensam med sin motståndare. Med den snabbhet han besitter ska han kunna gå förbi sin gubbe mycket oftare än vad han gör. Med det sagt så var han alltid spelbar och fick in en del bollar i farliga ytor vilket drar upp betyget. Och målet han gör drar upp det lite till. Går ut småskadad i halvtid.

Yildiz - 7.5
Det har lagts mycket ansvar på 19-åringens axlar och jag ska erkänna att jag har varit lite orolig för att det kanske blir för mycket för fort. Men Kenan verkar trivas kanon med nummer 10 på ryggen. Klass rakt igenom och ytterst få felbeslut. Även om han inte sprang åttor runt Comoförsvaret så var han inblandad i nästan allt som skapades framåt. Får med sig en ass till 2-0 målet och visade hela tiden en vilja att gå framåt. Bra start kiddo!

Mbangula - 8
Det var nog inte många som visst vem Mbangula var innan matchen startade. Mig själv inkluderad. Men efter ett mål och en assist i sin första A-lagsmatch tror jag nog att namnet har fastnat hos oss Juvefans. Det är lätt att dra för stora växlar på den här typen av debut, det finns inga garantier för att 20-åringen ska fortsätta leverera poäng på löpande band. Men det som imponerade mig mer än poängen han gör är hur mogen han var i spelet. Inga dumma dribblingar eller för svåra aktioner. Han tar rätt beslut med bollen nästan varje gång vilket tyder på en smarhet som ofta kräver mer rutin än han har. Hatten av.

Vlahovic - 6.5
Hatarna kommer säga att han bommade tre klara lägen. Men kom igen, det var inga stora marginaler han hade emot sig igår. En lätt touch på insidan av ett ben och bollen går i stolpen istället för i mål. En ganska bra chipp som målvakten räddar och sen nick i stolpen på returen. Lägg till ett mål som döms bort för offside på ett sätt som bara VAR i Italien kan göra. Att Cambiaso är några centimeter offside på andra kanten, 10 sekunder och typ sex passningar innan målet är inte en fördel som påverkar tillräckligt mycket för att döma bort målet. Det som är positivt är att Dusan kommer till lägen och jobbar hårt matchen igenom. Det kommer ge frukt väldigt snart.

Savona - 6 (in 45’)
Märkte knappt att han kom in vilket också tyder på att han inte gjorde bort sig alls. Men samtidigt gjorde han inget större avtryck heller.

Resten av avbytarna får inget betyg.

Motta - 7.5
Jag hade hoppats på att få se ett annat spel. En idé, något att bygga vidare på. Jag hade inte räknat med att Motta skulle vara så mycket Motta redan i sin debut. Visar stort mod och en tillit som får spelare att växa genom att sätta in Mbangula från start. Visst finns det saker att slipa på men mycket av det spel han vill spela syntes redan igår. Bra press, mycket boll och mer risk i passningsspelet. Tack för det Tiago, det var precis vad klubben och supportrarna behövde.

Mikael Noaksson2024-08-20 09:54:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid