Lagbanner
2021-01-24 12:30

Juventus - Bologna

 Tankar inför Juve - Bologna: Det serveras lunchmatch 

Tankar inför Juve - Bologna: Det serveras lunchmatch 

Efter en skön triumf mot Napoli i Supercoppan välkomnar dom svartvita Sinisas Bologna till Turin. Och utrymme för misstag finns det inget längre. Klarar Juve att knipa alla tre poäng?


Jag är kluven om jag gillar när Juve spela lunchmatch eller inte. Jag antar att det beror på resultatet. Vid seger kan man gå runt och mysa hela söndagen men tappade poäng svider lika länge. Här kommer hur som helst mina tankar inför matchen.


Får vi tillbaks några från sjukstugan? 
Även om assistmaskinen Juan kom tillbaks från sin corona lagom till senaste matchen så finns det fortfarande en del tongivande typer i sjukstugan. Det är inte överdrivet mycket nyheter kring De Ligt och Sandros återhämtning från viruset men det vore ju gött om dom hann tillbaks till matchen. Inte minst när Giorgio nyss repat sig, Demiral fortsatt är tveksam till spel och Chiesa ser ut att behöva vila sin söndertacklade ankel. Den sistnämnda har inte sett 100 ut sedan matchen mot Sassuolo vilket gör att jag gärna ser honom stå över mot Bologna. Att spela på 60% är inte Chiesas stil och då han är en av våra bättre poänggörare vore det trist att se honom slå upp skadan och bli borta en längre tid. Dybala behöver ytterligare någon veckas rehab och kommer inte kunna bidra på den fronten dom närmaste matcherna. Så nej, det ser inte ut som att Pirlo har full trupp att välja på denna gången heller. Men med det sagt så är dom friska spelarna tillräckligt bra för att vinna mot Bologna. Det finns inte plats för några ursäkter nu. 


Fortsätter firma McKennie - Arthur - Bentancur?
Det vore väl härligt att krydda upp den här säsongen med lite kontinuitet på mittfältet? Som jag nämnde efter Napoli så känns det här som den bästa kombon på mitten. Den kombo som kompletterar varandra bäst och har flest nycklar till att låsa upp låga försvar. För även om vi har målfarliga forwards så vinns matcherna oftast centralt. Om Juve lyckas slå ut Bolognas mittfält och hitta ytorna framför backlinjen så är det alltid svårt att försvara. Om det rullas sakta mellan mittbackarna och ytterbackarna och så tillbaks igen blir det desto lättare. Jag tyckte mig se tendenser till dessa linjebrytande passningar från den annars så sidledsbenägna Arthur mot Napoli och hoppas att han fortsätter på det sättet. McKennie har visat sig vara en bra länk mellan mittfält och anfall och i min bok gör han allt som Ramsey inte gör. Bidrar med alternativ och skapar chanser. Bentancur kan göra lite av varje och om han får ta steget upp som mezzala så kan laget utnyttja hans presspel bättre. Ändra inte ett vinnande recept nu mister. 


Vilket Juve får vi se?
Vissa matcher kommer Pirlos mannar ut taggade och visar vilka som bestämmer. Andra dagar ser laget ut som att dom aldrig har spelet med varandra överhuvudtaget. Det har varit en ojämn säsong där vi gått på minor just när jag trott att det hade vänt. Det har varit svårt att få upp farten och nu har Juve tyvärr satt sig i en sits där dom inte kan tappa mer fart. Inte just nu i alla fall. Gör laget sitt jobb så vinner man mot Bologna ganska enkelt. Inte för att Bologna är ett dåligt lag utan för att Juventus är riktigt bra när det klickar. Men det klickar inte automatiskt. Det gäller att vinna dueller och springa röva av sig. Varje match. Från och med nu. 

Min elva (4-4-2):
Buffon
Cuadrado - Bonucci -  Chiellini - Danilo
McKennie - Arthur - Bentancur - Kulusevski
Morata - Ronaldo


Backlinjen är inte så mycket att prata om då vi inte har speciellt många alternativ. Om nu inte Sandro och De Ligt hinner tillbaks vilket inte ser jättetroligt ut. Mittfältet från segermatchen mot Napoli får fortsätta med ändringen att Chiesa vilas och Kulan tar över vänsterrollen. Min tanke är att han kan fungera som ett mer centralt hot än Chiesa och kombinera mer med forwards. Längst fram har vi inte heller så många alternativ med dom två vi har är inte kattpiss. Dom borde kunna slå hål på Bologna. 
 

Mikael Noaksson2021-01-23 16:20:21
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid