Lagbanner
Gewiss Stadium, 2022-02-13 20:45

Atalanta - Juventus
1 - 1

Atalanta-Juventus: Spelarbetyg
Danilo pricknickade in den sena och viktiga kvitteringen.

Atalanta-Juventus: Spelarbetyg

Under söndagskvällen gästade Juventus Gewiss Stadium i Bergamo för att ta sig an Gaperinis blåsvarta lag. Det blev en tillställning som hade nästan allt man kan önska sig. Atalanta såg länge ut att knipa alla 3 poäng men en sen Danilo-kvittering förstörde La Deas festnatt. Här kommer mina spelarbetyg från drabbningen.

Szczesny: 6
Har några fina räddningar som tvingar honom att sträcka ut rejält. Ute och cyklar på en djupledsboll som Koopmeiners hinner först på, kom undan med hjärtat i halsgropen eftersom att Muriel brände öppet mål efter situationen. Märkligt beslut av polacken som i övrigt stod för en stabil insats.

Danilo: 7
Hade problem med Boga som ofta kom i hög fart och utmanade. Står för några viktiga brytningar men behöver hålla igen lite efter det gula kortet han ådrog sig i första halvlek. Gör det underbara kvitteringsmålet på övertid. Första kassen för brassen den här säsongen.

Bonucci: 6
Inte Bonuccis bästa match. Slarvar rejält i passningsspelet vid flera tillfällen. Följde upp den halvbra insatsen mot Sassuolo tidigare i veckan i samma stil. Behöver tid för att nå toppform efter skadan.

 de Ligt: 7.5
Massiv insats av holländaren. Man glömmer bort att han bara är 22 år gammal. Var ledaren i Juventus backlinje och stod för några matchavgörande blockeringar.

De Sciglio: 6.5
Stabil insats av De Sciglio som har tuffat till sig. Spelar på sin nivå och gör det han ska. Känns som att han har hittat sig själv och vågar spela ut. Bra säsong av De Sciglio än så länge.

Mckennie: 6.5
Som vanligt en blandad kompott från amerikanen. Står för några vassa tekniska nummer och kombinationer men även för en del slarv i passningsspelet. Vinner en del dueller och tar för sig. Behöver hitta balans i sitt spel.

Locatelli: 5.5
Kanske Locatellis svagaste insats i Juve-tröjan. Missade ovanligt mycket i passningsspelet och hade lite tekniska bekymmer matchen igenom. Såg inte riktigt ut att ha tempot i kroppen.

Rabiot: 5.5
Har ett halvfarligt avslut i andra halvlek och löper mycket men får inte ut någonting av det. Har svårt när han hamnar under press och ger ibland bort bollen för enkelt.

Dybala: 7
Energisk insats från La Joya som var nere på egen planhalva vid ett flertal tillfällen för att hjälpa till. Har bra kemi med Vlahovic som kompletterar honom bra. Finurlig i sina aktioner och har två avslut som var värda bättre öden.

Vlahovic: 6
Frustrerande match för serben. Gör det bra i sitt targetspel, lite Trezeguet-aktigt. Det är uppenbart att Vlahovic ger Juventus offensiva spel fler alternativ och laget får ett bättre flow med honom på plan. Har 6 avslut, något av dem borde han gjort mål på.

Morata: 6
Pigg inledning, jobbar frenetiskt och tar initiativ i offensiven. Lite en symbol för det ”pånyttfödda” Juve där han ser mer självsäker och självklar ut i sin nya Mandzukic-roll. Jag gillar det jag sett av Alvaro efter Vlahovic ankomst.
 

Carl Johan De GeerCarlchisio2022-02-14 12:55:26
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid