Lagbanner
Camp Nou, 2020-12-08 21:00

Barcelona - Juventus
0 - 3

Barcelona-Juventus: 0-3: Förtrollad

Barcelona-Juventus: 0-3: Förtrollad

Rättvist resultat när två av europas största giganter drabbades samman. Ronaldos återkomst till Camp Nou slutade i portugisens favör och för en stund, skänktes en god dos harmoni till oss juventini. Men det finns en större fråga som ännu inte besvarats.

Under en lång tid har vi kunnat följa Ronaldo mot Messi. Två av de största spelarna i modern tid som känns tidlösa varje gång dom kliver ut på planen & ja, det är fortfarande nervkittlande när kameramannen zoomar in båda två i närbild. Men för att fullt förstå deras magnifika storhet kanske känns desto mer när man återbesöker om några år efter deras karriärer är avslutade. Bägge lagen var redan klara för slutspel men frågan var vilket lag som skulle knipa den första platsen i gruppen. 

Matchen inleds och ett hungrigt Juventus sätter tryck direkt. Pirlos mannar är tålmodiga med bollen och vill inte ge bort någonting, man spelar runt bollen under kontroll men det känns som att skärpan inte är på plats. Det tar inte heller lång tid innan Cuadrado kontrar med fart, släpper bollen till Ronaldo som attackerar på halvfart från vänster och försöker dribbla förbi Aruajo som i sin tur står för ett horribelt försvarsspel och Ronaldo faller lätt, belönas med straff och 0-1 är ett faktum. Matchen väger över och Barcelona försöker verkligen ta tillbaka bollen. Juventus är däremot laddade på ett sätt jag inte sett dom vara i årets upplaga av Champions League. I matchminut 20 kombinerar Morata & Ramsey sig fram från ett inkast, via Mckennie byter man kant till höger och Cuadrado slår ett inlägg som hamnar tillbaka till Mckennie som i sin tur står för en helt otroligt vacker volley. Inte en försvarare i närheten och Juventus leder med 0-2. Det känns nästan overkligt att Barcelona läcker så mycket bakåt i planen. 

En förbannad Koeman är en underhållande Koeman. Barcelona kommer tillbaka in i matchen strax innan halvlek, Juventus blir tillbakapressade men med Buffon, Bonucci & De Ligt står för en fantastisk match och inger trygghet & ro. Buffon behövde aldrig göra några svettiga ingripanden och en kort bit in på den andra halvleken VAR det dags för straff igen. Denna gång är mittbacken Lenglet syndabock som med sin arm får kontakt med bollen och domaren följer väl reglerna antar jag. Ronaldo gör 0-3. 0-3 på Camp Nou. Naturligtvis mår man prima av den tanken. Matchen blir inte spännande, Barca tar över lite mer men ger inga indikationer på att ge matchen livstecken. Bonucci sätter 0-4 men blir bortblåst efter domarna granskat en offside på den meriterade mittbacken. 

Juventus vinner matchen, och så här dagen efter kan jag konstatera att jag blivit förtrollad under 90 minuter. Jag glömde bort att Barca är ett lag i kris och jag reagerade knappt under matchens gång att Barca tappade en relativt lätt plats som nummer 1 i gruppen, jag glömde bort att jag under förra veckan läst att Dybala & Kulusevski är missnöjda och förvirrade över sina roller i truppen. Att Ramsey. Ja. Att Bernardeschi. Vi är inte en trupp i harmoni, ingenting känns självklart och det som utlovades på förhand känns inte längre som en entusiastisk förhoppning längre. Det finns tid och rum för längre utläggningar kring detta, men jag är väldigt glad för att vi vann med bravur. 

Spelarbetyg:
Buffon: 6
Mäktigt hur han ställer sig i målet och allt känns glasklart. Håller nollan mot Messi på Camp Nou, rysningar!
Danilo: 6
Det är nästan en bedrift, men han sköter sig bra. Han har bra sällskap. 
Bonucci: 6,5
Mantlar rollen som ledare galant igår.
De Ligt: 6
Gör sitt jobb, vad är det som krävs för att han ska bli general? 
Cuadrado: 7,5
Min man of the match. Ligger bakom 2/3 mål och gör en fantastisk match. Bra bakåt. 
McKennie: 6,5
Han är i form, vuxit sedan han anlände och står för ett otroligt fint mål.
Arthur: 6,5
Stabil insats, märks hur viktig han blir när Juventus vill hålla boll. 
Alex Sandro: 6
Han blir mycket bättre när han måste flytta bollen snabbt. Det gjorde han igår!
Ramsey: 7
Han är också i bra form, han är avig när han inte är uppenbar. Det behövdes igår.
Morata: 6,5
Kommer inte rätt till, men gör en fullt godkänd insats, man kan inte släppa honom eller ge honom en chans.
Ronaldo: 7
Är matchavgörande. Han är viktigast i laget och var viktigast i ’’mötet’’ mot Messis Barcelona. 

Inhopparna gjorde inga större avtryck. Pirlo utnyttjade samtliga 5 byten.
In: 
Bentancur & Rabiot: 71' 
Bernardeschi & Dybala: 86'
Chiesa: 92'


Ut:
Arthur & Ramsey: 71'
Cuadrado & Morata: 86'
Ronaldo: 92'

Alexander Ågren@alexagren2020-12-09 17:36:37
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid