Lagbanner
Stadio Renato Dall'Ara, 2021-12-18 18:00

Bologna - Juventus

Bologna-Juventus: Låga förväntningar
En bild som sammanfattar Juventus höst.

Bologna-Juventus: Låga förväntningar

Ett pressat Juventus gästar Bologna på klassisk mark i form av Stadio Renato Dall’Ara. Bologna har, till skillnad från Juventus, motsvarat förväntningarna under säsongen och ligger just nu på en respektabel tionde placering i tabellen. För Juves del såg det inte bra ut senast mot bottenlaget Venezia och för den gode Allegri skulle allt annat än seger mot ”I Rossoblù” ses som ytterligare ett steg i fel riktning.

Oroligt i Turin
Allegris återkomst kan än så länge summeras som misslyckad. Juventus vann gruppen i Champions League tack vare en sen Zenit-kvittering som petade ned suveräna Chelsea till andraplatsen. Jag vet inte egentligen hur mycket cred Allegri ska ha för gruppsegern, Zenit och Malmö är lag Juventus bara ska vinna mot och segern hemma mot Chelsea var en av få matcher Allegris cyniska fotbollstänk gav utdelning. I returmatchen bjöd Chelsea på en fotbollslektion som heter duga där Juventus blev totalt utspelade. Insatserna i CL kan trots allt sammanfattas som godkända.

I ligan har det hackat rejält och det finns en gemensam nämnare för alla matcher Juventus spelat: de har inte imponerat. Vi har kommit till ett läge där jag som Juventus-supporter, helt befogat, inte kan slappna av vid 2-0-ledning mot lag som Salernitana och Genoa. Truppen Allegri förfogar över är svagare än den varit på länge, den är dock inte så pass oduglig som sjundeplaceringen i ligan avslöjar. Nedved, Cherubini, Allegri och inte minst Agnelli har mycket att fundera över och trots den ekonomiska sits Juventus är försatt i, måste de agera under januarifönstret.

Utöver det vacklande spelet vilar fler orosmoln över Continassa. Både Dybala och Chiesa är skadade och väntas sitta på läktaren fram till årsskiftet. I Juventus fantasilösa offensiv är det dessa två herrar som har tagit ansvar och kunnat bryta ned försvar med egna initiativ. Nu saknas båda och strålkastarljuset riktas mot formsvaga Kean och Morata. De sistnämnda har haft fruktansvärt svårt att producera poäng under hösten och sammanlagt står de på sex fullträffar. Tillsammans väntas de leda det svartvita anfallet i matchen mot Bologna.

Låga förväntningar
Bologna har under säsongen varit hemmastarka och vunnit fem av nio matcher, där de bland annat besegrade Roma för två veckor sedan. De har spelare som kan avgöra på egen hand och det skulle inte förvåna mig om Österrikes självutnämnda svar på Zlatan Ibrahimovic, Marko Arnautovic, sätter dit en kasse och firar karaktäristiskt. Jag är helt klart orolig inför drabbningen.

Rent historiskt har Juventus gjort det bra borta mot Bologna och har vunnit de sex senaste matcherna med en målskillnad på totalt 14-2. I detta mörker letar jag ljusglimtar och vi hoppas att historien upprepar sig i den här matchen. För att inte, återigen, bli alltför besviken kommer jag se matchen med låga förväntningar.

Matchstart är 18.00 och matchen sänds på Cmore.

Förväntad startelva
Szczesny; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Pellegrini; Bentancur, Locatelli, Mckennie; Kean, Morata, Bernadeschi

Forza Juve!
 

Carl Johan De GeerCarlchisio2021-12-17 12:04:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid