Lagbanner
Cagliari 1 - 3 Juventus: Perfekt hat-trick av Ronaldo som "bemöter kritiken"

Cagliari 1 - 3 Juventus: Perfekt hat-trick av Ronaldo som "bemöter kritiken"

Efter uttåget i Champions League besökte Juventus Sardinien och tog tre bekväma poäng mot ett lågpresterande Cagliari. Lever fortfarande drömmen om den tionde raka?

En bekväm och välspelad match var exakt det som behövdes och det vi fick när det var dags för Serie A-spel igen. Efter det omtalade och skamliga uttåg som skedde i veckan behövdes en reaktion i matchen därefter, vilket vi fick. Denna match satte tonen för den resterande perioden av ligaspel. En bra match i sin helhet, men synd att koncentrationen tappades och att nollan spräcktes. Cagliari är inte det tuffaste motståndet, men absolut inte det sämsta heller. Denna säsong har inte Cagliari spelat ut sin potential, men de kan bestraffa vilket lag som helst i ligan om de underskattas. Nu ser läget ut så att Scudetton måste vinnas om man skall kunna kalla denna säsong för något annat än bortkastad. Med inget annat än ligaspel och en cupfinal ska det vara långt ifrån omöjligt att ta ikapp Inter, det är den gamla damen vi snackar om! Jag betonar ändå “ska” med tanke på hur säsongen sett ut hittills, men hoppet består. Det är verkligen nu eller aldrig när det gäller Scudetton.  


Dagens uppställning bjöd på några överraskningar. Överraskning nummer ett var att Danilo startade som en innermittfältare och överraskning nummer två var att Bernardeschi kom in i slutet av första halvlek som vänsterback för Alex Sandro som behövde kliva av. Det som chockerade mig mest över att det var Bernardeschi som fick kliva på var att han valdes över Frabotta. Bernardeschi har haft ett uppsving i form och jag skulle vilja säga att han bibehöll sin form och gjorde det på en position som inte är hans ordinarie. Danilo som vanligtvis spelar i backlinjen tog position som innermittfältare och gjorde även han ett bra jobb. Båda spelarnas positioner ändrades mot slutet av andra halvlek då förstärkning kom på planen. En helt klart godkänd insats från de båda.


Ronaldos 0-3 målgest verkar fråga var kritikerna är. Som Juve-fan blir jag irriterad för han svarar på kritiken i helt fel tävling. Ett perfekt hat-trick? Ja. Mot 17:e plats i Serie A? Ja. Mot Porto i åttondelsfinal? Nej.Vi köpte inte Ronaldo för att hjälpa oss med att vinna Scudetton, då vi hade vunnit 7 raka vid hans entré till Juve. Vi betalar honom inte drömsiffror för att sträcka ut armarna och sura 2 minuter i motståndarnas straffområde när det inte går som han vill. Cristiano Ronaldo är i Juventus för ta klubben till nästa nivå i Europaspelet. Det är även därifrån kritiken kommer. Jag klagar inte över en hat-trick prestation med tanke på situationen vi befinner oss i, men tidigare kritik består ändå. Bortsett från detta ser jag gärna att Ronaldos prestationer förblir lika bra under resten av säsongen, vi behöver det!

Spelarbetyg:

Wojciech Szczesny 6/10:
Tycker inte att han kan klandras för Cagliaris mål och stoppade allt annat som kom hans väg, en bra insats.

Juan Cuadrado 6/10:
Spelade loss laget bra i backlinjen och stod för en assist, en bra insats.

Matthijs De Ligt 6/10:
Spelar bättre bredvid Chiellini, som han gjorde i denna match, enligt mig. Spelade bra och var stabil bakåt, släppte inte till något onödigt.

Giorgio Chiellini 7/10:
Il Capitano styr backlinjen lika bra som vanligt och visade vart skåpet ska stå genom hela matchen. Tycker att han hade kunnat göra bättre vid det insläppta målet, men det var en väldigt bra löpning av Simeone.

Alex Sandro 5/10:
Startade matchen bra men tvingades kliva av mot slutet av första.

Dejan Kulusevski 5/10:
Lyckades aldrig riktigt bidra med något konkret under matchen, likt de flesta andra matcher han har startat. Hade en fin dribblingsrunda i mittfältet vid ett tillfälle men inget märkvärt.

Danilo 5/10:
Uttryckte mig redan att jag tycker att Danilo bjöd på en godkänd insats pga att han vanligtvis är back. Betyget för mittfältsspelet är inte lika bra då han egentligen inte tillförde så mycket i framspel förutom enstaka fina långbollar. Han följde även inte med Simeone vid det insläppta målet. 

Adrien Rabiot 6/10:
Stabil defensiv insats i mittfältet men när han skulle fram med bollen lyckades han inte åstadkomma mycket.

Federico Chiesa 7/10:
Jag har sagt det förut och säger det igen, Chiesa tillförde energi och briljans i anfallet. Perfekta inspel och ett konstant arbete för laget.

Alvaro Morata 5/10:
En utav våra mest ojämna spelare. Brände minst en chans och tillförde inte så mycket denna dag heller. 

Cristiano Ronaldo 10/10:
Denna match spelade Ronaldo som Ronaldo ska. En perfekt hat-trick som gav oss en lugn vinst.

Inhoppande:

Federico Bernardeschi 5/10:
Kom in i slutet av första. Samma som Danilo gäller även för Berna, backspelet var inget brilljant men ett bra jobb med tanke på att han är anfallare. Några fina räder och inlägg på vänstern. 

Bonucci, McKennie, Arthur och Frabotta spelade alla för lite för att jag skall kunna ge ett bra och rättvist betyg.

 

Ismail Zetterberg2021-03-14 22:52:13
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid