Lagbanner
Sardegna Arena, 2022-04-09 20:45

Cagliari - Juventus
1 - 2

Cagliari – Juventus 1 – 2: Vlahovic matchhjälte borta i Sardinien
Matthijs ledde vägen

Cagliari – Juventus 1 – 2: Vlahovic matchhjälte borta i Sardinien

Juventus vänder underläge till vinst efter tidigt baklängesmål under lördagskvällen och befäster sin fjärdeposition. Mycket talar för att det blir just en fjärdeplats för andra säsongen i rad.

Blivande kapten?
Matthjis de Ligt stod för ytterligare en fin insats och fick dessutom nicka in kvitteringsmålet strax innan halvtidsvisslan. Den unge holländaren som faktiskt bara är 22 år gammal har fått mycket speltid denna säsong och många har ropat efter att han ska vara Juventus framtida kapten. Förutsatt att han blir kvar (man vet aldrig med Raiola) så visar han alla egenskaper för att axla just det ansvaret, förhoppningsvis så var förra helgens teaterinsats bara en engångsföreteelse som alla helst nog förtränger illa kvickt. 

Inte hänt sedan säsongen 2010/11
Jag talar alltså om den senaste gången som Juventus gick igenom en hel säsong titellösa. Även om det är långt ifrån matematiskt klart så ska det krävas mycket att ta sig förbi hela tre lag som tillsynes ångar på med så få matcher kvar. Supercopan är förlorad till värsta rivalen och CL-bucklan har sällan känts mer avlägsen. Däremot är man två matcher ifrån att ro hem cuptiteln och det skulle nog vara plåster på såren för många juventinis i en annars mycket frustrerande säsong. 

Spelarbetygen - Topp tre

de Ligt - 7.5
Stabil insats även om han inte blev jättetestad och fick dessutom göra sitt tredje mål för säsongen. 

Vlahovic - 7
Serben fick in det avgörande målet och sitt 22:a för säsongen. Viktigt för honom och vi alla väntar nog på den riktiga islossningen. 

Cuadrado - 7
Stod för assisten fram till de Ligt och var ett hot mot Cagliarimålet med sin kreativitet när främst Dybala hade en av sina mindre lyckade insatser. 

Behrozbehroz.j21@gmail.com2022-04-10 13:20:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid