Lagbanner
2021-04-21 20:45

Juventus - Parma

Efter Atalanta/Inför Parma: Är CL-platsen i fara?

Det var en tung söndag i Juveland efter ett sent avgörande i toppmatchen mot Atalanta. Men det är bara att resa sig upp och försöka igen redan imorgon.


Det går inte som tåget. Men gå måste det bara. Här kommer mina tankar inför matchen mot Parma

Typ som Lazio fast värre
Ingen av er har glömt det snöpliga och onödiga krysset borta mot Lazio. Jag tycker att känslan efter 0-1 borta mot Atalanta är snarlik. Kanske lite värre i och med att det blev torsk denna gång. Det kändes som att Pirlo och laget gjorde en ganska bra bortamatch mot ett offensivt starkt Atalanta. Dom kom inte till så många lägen, dom hade svårt att få sitt berömda presspel att funka och dom släppte till tillräckligt mycket bakåt för att Juve skulle kunna hota. Men trots det fick den gamla damen inte med sig resultatet som hon ville ha. Den här gången var det dock inte matchens sista spark som sved mest. Men likväl gick luften ur Team Juve när Malinovskyis skott letade sig in i nät i den 87:e minuten. Det var inte så att Juve bjudit oss åskådare på en klang- och jubelfest fram tills dess. Men man hade neutraliserat ett lag som kan skrämma slag på vem som helst. Och det är en bra bortamatch i min bok. Det räckte dock inte hela vägen och nu börjar det osa katt kring CL-platserna. 

Nästa måstematch i raden av måstematcher
Juventus har inte råd med fler förluster eller onödiga poängtapp. Det har jag sagt förut men då handlade det om scudetton vilket är en bra bit mer glamoröst än kampen om plats 2-4. Men med Napoli två poäng bakom och Lazio en (om dom vinner sin hängmatch) så är det verkligen inte läge att klanta sig mot Parma. Det är sju matcher kvar av den här cursade Serie A säsongen. Se nu till att inte fucka upp det värre än vad det redan är. Att missa CL skulle inte bara vara ett enormt sportsligt fiasko, det skulle också riskera hela återuppbygnaden av laget. Problemet är att den här upplagan av Juventus är lynnig och svårtippad. Någon längre period av form förutom den i januari kan jag inte minnas och du vet inte riktigt vilket Juventus du får se när du bänkar dig för match. 

Berna is back!
Den senaste tiden har nyhetrna kring Juventus har mest handlat om det smått pinsamma förslaget till en Superliga som förts fram av bland annat Agnelli. Men den som gillar positiva nyheter kommer gilla att höra att Bernardeschi är tillbaks från covid. Det är alltid skönt att ha en kille att byta ut en annan bättre kille med när den bättre killen behöver vila. Förutom det är Ronaldo tillbaks i spel vilket känns skönt, statistiken utan honom är horribel den här säsongen. Men inget gott som har inte har något ont med sig. Chiesa drog på sig en muskelskada och kommer inte att kunna vara med. Så vem som ska vara pådrivaren i offensiven vet jag inte. Kanske kan Dybala vakna till liv och skapa lite magi. Annars får vi hoppas på den tidigare nämnde Cristiano. Morata verkar vara inne i en sån där period igen. 

Min elva
Buffon
Danilo-De Ligt-Demiral-Sandro
Cuadrado-Bentancur-Arthur-McKennie
Dybala-Ronaldo


Chiesas offensiv kommer att saknas. Men Danilo och Cuadrado har haft ett fint samspel när dom huserat på högerkanten tillsammans och jag tänker att dom kan fylla lite av den luckan. Springet får McKennie på andra sidan ta. Dybala behöver hitta lite form inför slutspurten och Morata kan gott starta på bänken. Han kan vara bra att slänga in. 
 

Mikael Noaksson2021-04-20 23:30:50
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid