Lagbanner
2020-11-28 18:00

Benevento - Juventus
1 - 1

Efter Benevento 1-1 Juve: Två bortpissade poäng igen
Tungt nu.

Efter Benevento 1-1 Juve: Två bortpissade poäng igen

Pirlos Juve har fortfarande otroligt svårt att spela mot ett på pappret sämre lag. 1-1 mot Benevento är bara nästa bevis på att allt inte är som det ska i Juve just nu.

Den sämsta typen av måndag. Höst/vinter, ruggigt och en helg som bjöd på ett kryss när en hade räknat med seger. Jag orkade helt enkelt inte skriva någon rapport igår, precis som Juventus inte orkar bryta ner ett lågt stående försvar. 1-1 mot ännu ett bottenlag är inte bra nog, oavsett förutsättningar. Här kommer mina tankar efter matchen. 


En match varar i 90 min
Varför detta personlighetsförändrade lag i halvtid? Även om det döljs av ännu ett rövresultat så spelade Juve faktiskt ganska bra i första. Förutom en handfull halvchanser hade Dybala ett jätteläge att sätta 2-0. Men frågan är om lillkillen ens träffar en lada i den form han visar upp just nu. Problemet ligger dock inte bara hos honom. 1-1 i halvtid är inte katastrof, så varför kommer laget ut som att de ligger under med 4-0 och matchen bara ska spelas av? 


Motgift till parkerad buss sökes
Att många av säsongens motståndare skulle välja att parkera bussen kan knappast komma som en överraskning för Pirlo. Ändå ser det ut som att laget blir helt förlamat när motståndarna backar hem. Var är ditt mottdrag mister? Mer av samma skit? Just nu är det inte ett dugg svårt att försvara sig mot Juventus. Stå lågt med hela laget, that’s it. Jag hade inte blivit förvånad om Beneventos mittlås joggat runt med en cigg i mungipan, de behövde knappt ingripa ändå. Bollen går så jävla långsamt mellan spelarna att vilket brötgäng som helst kan försvara mot den här skitupplagan av Juve. 


Det är inte kört. Än. 
Men trots att spelet lämnar otroligt mycket mer att önska vill jag mana till lugn. Det här är ingen vanlig säsong, det är bara att titta i resten av Europa. Real har lika många pinnar som oss med en match mer spelad, Barca har 14 på 9, City (ni vet dom med ”världens bästa tränare”?) har skrapat ihop 15 på 9 och till och med PSG har åkt på tre torsk i ligan. Visst, Milan går som tåget men jag har svårt att se att de kan hålla samma tempo resten av säsongen. Fine, det var irriterande att Inter gick om oss men det handlar om en poäng. Innan säsongen hoppades jag att vi skulle hålla oss inom -10 fram till jul, då har vi fortfarande en bra chans att ta ligan. Just nu är det -6 så personligen motar jag bort paniken ett tag till. Men det är fan dags att börja prestera kontinuerligt snarast. Annars spelar det ingen roll att det inte är någon vanlig säsong. 


Spelarbetyg
Nä, seriöst. Dom förtjänar inget betyg efter den här matchen. Jag tror att en 5:a på alla skulle vara hyfsat rättvist. 

Mikael Noaksson2020-11-30 08:16:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid