Lagbanner
2020-10-17 20:45

Crotone - Juventus
1 - 1

Efter Crotone 1-1 Juve: Triss i piss
Det räcker inte med att se oskyldig ut.

Efter Crotone 1-1 Juve: Triss i piss

Nä hörrni, det var en tråkig lördagskväll. Nykomlingen Crotone är ett lag som på pappret bara ska städas av. Dominant spel, tre poäng och glada miner. Men det visade sig bli precis tvärtom.


Om vi ska vara helt ärliga så spelade Juventus tillräckligt dåligt för att förlora. Och det med 11 man på banan. Men det var också den typen av match som storlag ofta lyckas vinna. Den här gången satte dock fotbollens triss i pissiga situationer stopp för det. 


Straffen

Jag säger inte att den är feldömd. Det är klumpigt av Bonucci att ge domaren tillräckligt stor anledning att kunna blåsa straff. Men det handlar väldigt små marginaler. Bonucci är på bollen men bedöms fullfölja för hårt. Domaren blåser straff och uppförsbacken som visar sig vara resten av matchen tar tonar upp sig framför de svartvita. Suck. Det är så jävla onödigt att tända ett annat lags självförtroende på det här sättet. Tändvätskan Crotone fick av att sitta i förarsätet mot självaste Juventus fick dom att spela mycket bättre än deras trupp egentligen tillåter. 


Det röda kortet

Vad som såg ut att bli en ganska bra debut med minst en ass blev något helt annat i minut 60. Chiesa gick in i en duell mot Cigarini och kom ut med ett rött kort. Visst, han försöker gå in med bredsidan men resultatet är dobbar på smalbenet. Suck igen. Jag försöker ofta vända på rollerna när jag ska bedöma situationer som den här. Hade jag ropat på rött om Cigarini gjort samma sak mot Chiesa? Definitivt. Du bedöms inte på uppsåt, du bedöms på vad du faktiskt gör. Dobbar på smalbenet. Hej då Chiesa och hej då chansen till tre poäng. Eller?


Det bortdömda målet

Innan målet i minut 76 hade Morata också en nick i insidan av stolpen, så det var en sån dag helt enkelt. Men över till kvällens höjdpunkt, en över tre minuter lång VAR-runk live från Italien. Här snackar vi så små marginaler att dom nästintill är mikroskopiska. En flisa av Moratas häl står offside. I alla fall enligt den officiella bild som tog VAR-bussen över tre minuter att presentera. Kom igen. Om ni inte kan hitta en offside på två minuter, låt domslutet på planen vara. Spola fram den officiella bilden två-tre frames så bollen faktiskt lämnat Cuadrados fot och vips så är Moratas hälflisa ur offsideläget. Jag kan leva med dom andra domsluten men det här tycker jag är för dåligt. 

Förtjänar Juve att vinna? Nä men dom hade kunnat göra det om det inte var för VAR och rejäl otur med domsluten. 


Övrigt

Jag har sett att många klagar på laguttagningen. Jag blev själv förvånad när jag såg Portanova i startelvan men att gå så långt att kalla det tjänstefel kommer jag inte att göra. Vi får inte glömma att han hade två bra lägen att göra dundersuccé. Det första är ett skott som smiter en bit utanför och det andra är ett halvt friläge som borde resulterat i mål. Ibland är gränsen mellan galning och geni hårfin. 


Spelarbetyg

Buffon - 6.5
Hade en del att göra och kan inte klandras för straffen. 

Danilo - 6
Gör det ok men inte mer. Bidrar till viss förvirring defensivt. 

Bonucci - 5
Lyckades inte hålla ihop backlinjen i Chiellinis frånvaro och bjöd dessutom på en onödig straff. 

Demiral - 7
Städade upp gå gott han kunde i backlinjen och gjorde flera avgörande brytningar. Kul att ha honom tillbaks. 

Chiesa (rött kort 60’) - 6
Fin ass, ful tackling. 

Bentancur - 6.5
Kan driva upp tempot ännu mer men gör en ganska bra match. Nära att bli målskytt på ett fint långskott. 

Arthur - 7
Tycker att han var bäst på Juves mittfält och blev förvånad av att han gick ut mot Rabiot när vi behövde någon som kan hålla i bollen som mest.

Portanova - (ut 56’ ) 6
Inte så usel som många får det att låta. 

Frabotta - 6.5
Mycket energi och ett par fina brytningar i farliga lägen. 

Kulusevski - 6.5
Drog igång många av Juves anfall men kom aldrig riktigt loss själv. 

Morata - 7.5
Morata krigade på bra och visade varför man valt att satsa på honom som nummer 9. Kunde gjort hattrick om han hade haft en gnutta tur på sin sida. 

Avbytarna får inget betyg för att det var en tråkig match och dom flesta vill nog helst bara gå vidare. 

Mikael Noaksson2020-10-18 11:25:59
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid