Lagbanner
Stadio Artemio Franchi, 2022-05-21 20:45

Fiorentina - Juventus
2 - 0

Efter Fiorentina 2 - 0 Juve: Passande slut på ett uselt 21/22
Tack för allt King Kong och La Joya!

Efter Fiorentina 2 - 0 Juve: Passande slut på ett uselt 21/22

Juventus åkte till Florens med CL-platsen säkrad och inget att spela för. Om man inte räknar stoltheten men det verkar det vara få i klubben som gör nu för tiden. Hemmalaget säkrade europaspel utan värst mycket motstånd från sina rivaler från Turin. 



Are you not entertained?! 
Jag förstår varför Agnelli tjatar om att fotbollen måste bli mer attraktiv för att locka nya supportrar. Han tittar ju alltid på Juventus, toppfotbollens just nu kanske tråkigaste lag. Gårdagens match följde samma mall som i stort sett alla andra matcher den här säsongen. Ett lågt sittande Juventus gav bort initiativet till en på pappret sämre motståndare och hoppades istället på att vinna genom långbollar och kontringar. Till ingens stora förvåning fungerade det inte den här gången heller. Fiorentina tackade för taktpinnen och höll i bollen nästan hela tiden (67-33 i bollinnehav) vilket i sin tur ledde till att dom skapade ett tryck mot målet som Allegris trötta dam inte kunde matcha. Dom få gångerna Juve faktiskt kunde gå till attack rann ofta ut i sanden på grund av en dålig pass från Berna eller en stolpig touch av Kean. Så där satt jag, för sjuttioelfte gången den här säsongen, med mobilen i handen scrollandes efter något annat medan laget i mitt hjärta spelade fotboll. Den här gången var det luftrenare som tydligen fångade mitt intresse mer än att se den här versionen av Juventus spela fotboll. Luftrenare. Säga vad man vill om Agnellis åsikter om underhållning, men jag har svårt att tro att Super League skulle göra att den här typen av fotboll plötsligt blev kul att titta på. 


Sorgliga avsked
Även om vi kommer diskutera det närmare i summeringen av säsongen så går det inte att utlämna att två mästare i Giorgio Chiellinis och Paulo Dybala gjorde sina sista matcher i Juventuströjan igår. Jag tror inte rktigt att det faktumet har landat för mig riktigt än. Det är två av mina favoritspelare genom alla tider och även om Chiellini är en större legend så ska vi inte glömma bort allt Dybala gjorde för att fylla Juventus Museum med ännu fler troféer. Det känns tungt. Speciellt eftersom att jag tycker att båda fortfarande har något att ge det här laget. Igår var Dybala en av få ljusglimtar offensivt och Chiellini fick gå av med bandage runt huvudet. Även om matchen förlorades var det på något sätt illustrativt för deras karriärer i svartvitt. Jag kommer att sakna dom. Inte ens det faktum att Bernardeschi också spelade sin sista match i Juve kunde få mig på bra humör igår. Men livet går vidare! Förhoppningsvis gör inte Allegri en sämre säsong nästa år. Det vore nästan svårt. 


Spelarbetyg

Perin - 6. 
Inget att göra på målet och byttes ut i halvtid för att ge Carlo lite speltid. 

De Ligt- 6. 
Rensade och bröt mycket bollar och försökte ta sig framåt offensivt som ”ytter” i trebackslinjen.

Bonucci - 5.5
Gjorde egentligen en bra match men kryddade det med två mindre bra ingripanden vid målen. Straffen han drog på sig var helt enkelt dåligt försvarsspel.

Chiellini - 10
Två tacklingar, två brytningar, tre rensningar och ett blockerat skott. Och jusde, ett bandage runt huvudet också. Allt på 45 minuter. Giorgio är grinta personifierad och kommer att saknas enormt i backlinjen. 

Bernardeschi - 5
Bevisade en än gång varför han inte kommer att vara saknad i svartvitt. 

Miretti - 5.5 
Blev bortdribblad lite för ofta och hade svårt att sätta sitt avtryck på matchen då Juve sällan kontrollerade bollen. Dock en väldigt lovande start på sin seniorkarriär för junisen Miretti. 

Locatelli - 6.5.
Gör en helt ok match och är den i Juve som försökte att hålla i bollen så gott det gick. Tre tacklingar och ett bra passningsspel matchen igenom. 

Rabiot - 5
Pressade bra men klantade ofta bort bollen offensivt vilket liksom raderade pressen han la ner från början. 

Sandro - 5.5
Gjorde inte bort sig defensivt men tillförde inte heller ett dugg offensivt. Som ytterback i 3-5-2... Kommer tyvärr bli svår att sälja i sommar så vi får nog njuta av ännu ett år med Sleepy Sandro på kanten. 

Kean - 4.5
Inget fungerade för Kean. Inte den här gången heller. 

Dybala - 6.5
Försökte ge offensiven en gnista men hade väldigt lite hjälp att få igång någon eld framåt. Dock en av dom bättre i laget denna gråa afton då han alltid känns farlig runt straffområdet. Tråkigt slut på en fin karriär i svartvitt.  

Avbytarna får vänta tills nästa säsong för att få några mer betyg. 

Mikael Noaksson2022-05-22 13:10:17
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid