Freiburg - Juventus
0 - 2

Efter Freiburg 0-2 Juve: VAR ger, VAR tar.
Äntligen! För Dusan.

Juventus är vidare till kvartsfinal i Europa League efter totalt 3-0 mot tyska Freiburg. En godkänd insats som assisterades av ett oturligt rött kort för hemmalaget kan den gamla damen se fram emot ytterligare ett dubbelmöte i Europa.

Europavinden blåser åt Juventus håll.

Så känns det, efter slutspelsomgång nummer två med ett avgörande domslut i den gamla damens favör. Inte för att straffen eller det gula kortet var feldömt, det är så det är med VAR. Reglerna är vad dom är och då blir det hands och gult kort. Att Gulde redan hade ett gult, även det ett korrekt domslut, är bara jävligt otur. Både för Freiburg och för matchen. När Dusan något turligt gjorde mål på den efterföljande straffen så kändes det som att matchen var slut. Det är klart att tyskarna skulle försöka, men 0-2 och en man mindre med 45 minuter kvar. Mot Allegris Juventus. Nä du, det vänder man inte.

Det blev en ganska ointressant andra halvlek. Juventus drog ner på tempot och slog vakt om sin trygga ledning medan Freiburg hade svårt att få igång någon forcering. Allegri kunde vila Vlahovic tidigt och låta Di Maria sitta kvar på bänken hela matchen vilket bådar gott inför matchen mot Inter i helgen. Med åtta lag kvar i turneringen och Arsenal utslagna så börjar det kännas som att vinden börjar blåsa lite åt det svartvita hållet. Vi får se om det håller i sig när det vankas lottning.

Jag lärde mig en ny regel.

Det är ändå lite kul. Jag har tittat på fotboll i typ 25 år, själv spelat i åtta, gått domarutbildning och lyssnat på otaliga timmar med studiosnack, men ändå visste jag inte att det krävdes två försvarsspelare bakom målvakten för att ”dra en ny offsidelinje” så att säga. Det är inte helt omöjligt att jag har sett det förut, men om du hade frågat mig innan den här matchen hade jag inte haft någon koll på det. Så! Ny kunskap in i banken, det är alltid välkommet. Desto tråkigare för Mr Vlahovic som firade ett otroligt välbehövligt mål helt i onödan. Det var inte vackert, men oj vad han behövde att se bollen gå i nät. Nu fick han vänta i dryga 20 minuter innan hans namn plitades ner i målprotokollet. Och oavsett när det kom så var det viktiga att vår serbiska bomber hittade målet igen. Förhoppningsvis kan en del av hans anspänning släppa nu.

Chiesa tillbaka i protokollet!

Även om han har en bit kvar till formen så var det väldigt skönt att se Fedex mål i slutminuterna. På typiskt Chiesamanér ska tilläggas, vika in från kanten och ta avslut. Precis som Vlahovic tror jag att han behövde det. Han har sett frustrerad ut och bad till och med Juvefansen om ursäkt i samband med sitt målfirande. Chiesa vill tillbaka på den nivå han hade innan skadan och han vill dit så snabbt som möjligt. Även om krävställningen från supportrarnas sida har sänkts en del så sätter han lika stora krav på sig själv som tidigare. Det gillar jag att se.

Spelarbetyg

Szczesny - 7
Gjorde inte överdrivet många räddningar, men dom var viktiga. Var trygg och stabil vilket är allt en målvakt ska vara.

Gatti - 7
Gör det riktigt bra bakåt och fixar en straff framåt vilket är ett riktigt gott dagsverke för en kille som jobbade med att lägga mur för några år sedan.

Bremer - 6.5
Stabil bakåt utan att sticka ut. Det räcker gott för mig.

Danilo - 7
Nickar bort drösvis med bollar och leder backlinjen på ett fint sätt. Gillar att se Danilo som kapten, det känns rätt.

Cuadrado - 6.5
Tuffade på bra på sin kant och var mer inblandad i det offensiva spelet än vi sett den senaste tiden.

Fagioli - 6.5
Har en grundteknik som håller hög nivå och blir aldrig stressad med bollen. Tror vi sitter på en guldklimp här.

Locatelli - 6.5
Gör det bra som defensivt ankare och bryter en hel del boll.

Rabiot - 7
Gör en fin insats och driver ofta upp bollen i anfallsläge vilket är något jag har saknat från Rabiot. Gjorde inte mål men bidrog med mycket.

Kostic - 6.5
Efter en bra första halvlek försvann Filip lite i andra och fick en hyfast tidig vila i minut 70.

Kean - 6
Har svårt att bli involverad i spelet men försöker matchen igenom.

Vlahovic - 7
Gör två mål varav ett blir bortdömt, så det måste väl ses som en lyckad afton för en striker? Nyttig som target.

Resten får inget betyg men Chiesa ska nämnas då han gjorde ett mål och hade en i virket på dom 20 min han spelade.

TV: Juventus avancerade till kvartsfinal