Lagbanner
2020-12-13 18:00

Genoa - Juventus
1 - 3

Efter Genoa 1 - 3  Juventus: Bättre sent än aldrig
Ahhhhhhhh....

Efter Genoa 1 - 3  Juventus: Bättre sent än aldrig

Det satt långt inne men tillslut vände Juve hem med alla tre poäng från en arena som historiskt sett varit ganska problematisk.


Vi vann! Och det var skönt med tre pinnar. Här kommer mina tankar efter matchen.


Spelet går… framåt
Till skillnad från Barcelona så ville Genoa krympa ytor och göra det svårt för Juve att anfalla. Och även om dom lyckades ganska bra så var detta ett fall framåt jämfört med matcher som Crotone och Benevento. Bollen gick snabbare och första halvlek var fylld med bra intentioner, halvchanser, massor med hörnor och ett missat jätteläge av fegisen Rabiot. Jag var tämligen säker på vinst trots 0-0 i halvtid vilket jag inte varit tidigare. Kanske var det vinet men det kändes orlimligt att Genoa skulle stå emot den Juvepress som dom första 45 hade inneburit. Över 70% i bollinnehav och inte ett anfall mot den gode Tek i målet, total dominans på alla sätt utom i målprotokollet. Spelade Juve bländande fotboll? Nope. Men dom spelade den fotboll som krävs för att bryta ner en motståndare. Och tillslut kunde hemmalaget inte hålla emot längre. Att xG landade på den största marginalen hittills med 3,42 mot Genoas 0,16 talar ändå sitt tydliga språk. Även om det inte är en match som kommer gå till historien så hade Juventus nog med chanser för att vinna utan att släppa till (typ) något bakåt. Vi är inte där än, men den som hävdar att Pirlos Juve inte blir bättre med tiden behöver ta sig en närmare titt. 


Finalmente Paulo! 
Den här matchen hade så mycket nu-eller-aldrig över sig för Dybalas del att han bara var tvungen att göra mål. Så kände jag i alla fall innan matchen och bettade på Paulo som målskytt. Och tänk att det var han, vattendelaren Dybala, som fick bryta dödläget tillslut. På ett riktigt Dybala-vis dessutom. Det var inte Paulos viktigaste mål men kanske ett av dom skönaste, något som också syntes på hur han firade. Och hur resten av laget, bänk inkluderad, firade med honom. Forwards lever på att göra mål och även om Dybala inte är en utpräglad målskytt så har den senaste tidens torka självklart satt sig i huvudet. Något som Paulo själv beskrev efter matchen. Förhoppningsvis kan det här få honom att sluta tänka fotboll och istället börja spela den. 


Hatten av för Ronaldos 100 första
Även om jag inte är mycket för den ständiga statistiska uppdateringen av hans prestationer så känns det här som ett tillfälle att lyfta det faktum att Ronaldo nu spelat 100 matcher för Juve. Och på dom 100 matcherna har han gjort 79 mål. Du får tycka vad du vill om den mannen men faktum är att det är fenomenal statistik, oavsett din åsikt. Så hatten av från min sida i alla fall.  


Spelarbetyg

Tek - 6
Har inget att göra tills han släpper in 1-1. Men frågan är om han hade kunnat lösa Sturaros avslut från snäv vinkel på ett bättre sätt? Jag vet inte riktigt, det är därför jag frågar. 

Cuadrado - 7
Killen är inne i en finfin period. Alltid väldigt involverad i spelet med boll och vågar gå högt för att pressa Genoas uppspel. Fixar dessutom straffen till 2-1 vilket drar upp betyget ett snäpp. 

De Ligt - 6.5
Går högt och hårt. Hans vana med en hög backlinje har löst det glapp som förut existerande mellan försvaret och mittfältet 

Bonucci - 6
Inte i superform? Eller saknar han bara sin garanti Chiellini? 

Sandro - 6.5
Skönt att ha dig tillbaks! Även om du kanske missade lite på 1-1 målet. 

McKennie - 7.5
Bäst på plan om du frågar mig. Inblandad i dom flesta positiva anfallsförsöken och slutar aldrig att springa vilket är vitalt för presspelet. 

Bentancur - 6.5
Bättre och bättre! Bröt linjerna med ett par sköna passningar och höll fortet defensivt. 

Rabiot - 6
Vad gör han på jätteläget i början av matchen? Sätt pannan på bollen och bli målskytt mannen. Ganska blek den här gången. 

Chiesa - 7
Fortsätter att utmana på sin kant, fortsätter att göra det bra även om poängen uteblev. 

Dybala - 6.5
Inte i form än. Men målet gör han bra och förhoppningsvis kan det ge honom en knuff åt rätt riktning. 

Ronaldo - 7
Gör en rent ut sagt en usel match spelmässigt. Men sätter sina två straffar i pressade lägen och är därmed tungan på vågen ännu en gång. 

Mikael Noaksson2020-12-14 18:28:30
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid