Lagbanner
Allianz Stadium, 2023-10-28 20:45

Juventus - Hellas Verona
1 - 0

Efter Juve 1-0 Hellas: Fuck VAR
Skönaste segern på länge?

Efter Juve 1-0 Hellas: Fuck VAR

Det var en minst sagt frustrerande afton i Turin. Det sista man vill är att domaren, eller i det här fallet VAR-domarna ska hamna i fokus men oj vad dom gjorde sitt bästa för att få uppmärksamhet. Två bortdömda mål från Kean gjorde att det krävdes ett avgörande i 97:e minuten för att ro hem alla tre poäng. Jag vet inte om jag varit så arg och så glad i samma match på länge.




Szczesny - 6.5
Hade knappt något att göra då Hellas anfall typ aldrig mynnade ut i ett avslut. Men i slutet på första var han verklugen på tå och gjorde en fin räddning vid första stolpen. Det måste vara svårt att hålla fokus när man har så lite att göra men Woj klarade det galant.

Gatti - 7
Blir allt mer stabil och mindre benägen att dra på sig dumma frisparkar ju mer han får spela. En utveckling åt rätt håll med andra ord, det ska bli spännande att se hur långt Gatti kan gå om det fortsätter på samma sätt. Får snäppet högre betyg på grund av det fina inlägget som ledde till 1-0.

Bremer - 6.5
Har utvecklats till en självklar ledare där bak vilket behövs när truppen är så pass ung som den är. Jag tycker inte att han chansbryter lika mycket som förra säsongen vilket är positivt, med hans fysik behöver han bara vänta på att motståndarna gör första draget. Höll bra koll på fyrtornet Djuric.

Rugani - 6.5
Om jag inte är helt fel ute så har Rugani nu typ åtta nollor på sina nio senaste starter vilket känns som en helt sjuk siffra med tanke på hur ostabil han har varit under sina år i Juve. Verkar gilla att spela i trebackslinje vilket gör honom till en ytterst kompetent reserv i Allegris lagbygge.

Weah - 6.5
Blev något överraskande utbytt i halvtid när McKennie tvingades ut på kanten igen. Jag tycker att han hade gjort en bra halvlek och är en av få som faktiskt kan komma förbi sin gubbe. I en match där motståndarna inte har ett jota framåt känns det märkligt att inte behålla en sån spelare på planen.

McKennie - 6
Gör inte speciellt mycket för att underlätta uppbyggnadsfasen som mittmitt och vinner inte heller speciellt mycket boll vilket får mig att ställa frågan: vad gör han på planen? Gör det inte mycket bättre som ytter då han inte är ytter eller besitter några egenskaper för att lyckas som ytter.

Locatelli - 7
Styrde spelet på ett fint sätt och slog flertalet öppnande passningar vilket är kul att se. Loca har en bra fot och det är dags att han visar det ännu mer. Jag tror att det handlar om självförtroende och fler matcher som denna kommer att bygga upp det ännu mer.

Rabiot - 5.5
Meningslös fotbollsspelare som startar på grund av att han är lång och ibland kan nicka in en boll. Kapten för andra matchen i rad men syns inte mer i bild för det. Hans kombinationsspel med Kostic är obefintligt och han tar aldrig några risker i passningsspelet. Något som gör det svårt att bryta ner låga försvar.

Kostic - 6
Han kan slå inlägg, that’s it. Hade kunat få med sig en assist men gör annars en väldigt blek insats som ytter. Kommer aldrig förbi sin gubbe och är så enfotad att alla vet precis vad han ska göra sekunden innan han gör det. Vet faktiskt inte varför han får speltid när vi har både Cambiaso och Iling som förmodligen hade gjort det bättre där ute.

Vlahovic - 5.5
Gaska osynlig och det kändes aldrig riktigt som att det var han som skulle avgöra den här matchen. Behöver bli mer delaktig i spelet för att komma in i matcherna. Får några halvchanser som han kanske borde ha gjort mer av.

Kean - 7.5
Juventus bästa spelare och tvåmålskytt i en värld där någon form av moralisk fotbollsrättvisa hade existerat. Första målet han gör är briljant men döms bort på grund av att hans häl är 5% offside. I ett läge där han möter bollen och inte har någon som helst fördel av att stå längre ner i banan. Det andra bortdömda målet är ännu värre då motståndaren får en ytterst snäll touch av en hand i ansiktet innan han störtar till marken. Clear and obvious error från domaren? Inte en jävla chans.

Miretti (in 45´) - 7
Gör sin bästa match på länge vilket var skönt att se efter en rad mindre bra prestationer. Försöker alltid att ta bollen framåt vilket gör honom unik bland Juves mittfältare. Även om det fortfarande fattas en smula i sista tredjedelen så har han allt som behövs för att ta nästa steg.

Allegri - 6
Tre poäng men en lite väl försiktig inställning om du frågar mig. Hellas var inte farliga alls men han tar ändå ut Weah och sätter traktorn McKennie på kanten istället.

Resten får inget betyg men Cambiaso ska självklart få en guldstjärna för sitt första mål i svartviitt.

Mikael Noaksson2023-10-30 11:41:30
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid