Lagbanner
Allianz Stadium, 2021-10-17 20:45

Juventus - Roma
1 - 0

Efter Juve 1-0 Roma: Det börjar lukta Max
Ett inte speciellt vackert, men mycket viktigt mål.

Efter Juve 1-0 Roma: Det börjar lukta Max

Juventus bjöd in Mourinhos Roma till en söndagsdans på Allianz Stadium. Det blev en ganska stillsam vals rent spelmässigt, men tre poäng inhämtades och Allegris godståg börjar tuffa allt bättre.

Poängen rullar in som dom ska, det går bra nu. Här komer mina tankar efter matchen:

3 x 1-0
Efter den tredje raka 1-0 vinsten är det ingen tvekan om att Max börjar få ordning på defensiven. Vi kanske inte ska ropa hej riktigt än, men att det går åt rätt håll måste nog alla hålla med om. Det ser plötsligt stabilt ut.Jag tycker mig se en helt annan glöd där bak än tidigare också. Det var som att spelarna glömt bort hur jävla nice det är att hålla nollan. Att dom redan innan matcherna förlikat sig med att motståndarna kommer att göra mål. Grintan fanns liksom inte där längre. Men nu tycker jag att den börjar komma tillbaka. Det bjuds inte på en millimeter, det spelas uppoffrande och det firas järnet vid varje brytning eller block. Och även om det är en bra bit kvar till toppnivå (framförallt offensivt) så är det sådant som gör att poängen rullar in. Fotboll är en lagsport och för första gången på länge känns Juventus som ett lag. Det ska han ha cred för, den där mister Max.

Spelet då?
Nja, där har vi som sagt en bra bit kvar. Det är starkt att vinna mot Roma oavsett situation, men både Allegri och (föga förvånande) Mourinho pratade om att 1-0 kanske inte riktigt speglade matchen. Och jag håller med. En något oroande tendens är att laget slutar anfalla i ledning. Även om vi har skrapat ihop tre uddamålssegrar i rad så är det lite väl naivt att tro att varje match kommer sluta 1-0. Problemet som jag ser det är att våra offensiva spelare försvinner ur matcherna när laget fokuserar så mycket mer på att inte släppa in mål än att göra dom. Säg att Roma hade gjort 1-1 i mitten på andra efter att Juve har försvarat sig i 50-60 min, vem skulle du säga hade initiativet i matchen då? Jag förespråkar inte fullt blås i 90 min, men jag tror att vi behöver hitta en bättre balans mellan att anfalla och försvara om poängen ska rulla in i det tempo som vi supportrar kräver.

Experiment: Chiesa
Fedex är lagets kanske farligaste offensiva hot. Gör det honom automatiskt till en forward? Nja, men Allegri verkar tycka det (inte bara baserat på skadeskjutna elvor utan även hans kommentarer). Jag håller inte med. Inte just nu i alla fall. Chiesa behöver mycket boll, han är som bäst när han får utmana sin back och skaffa ett psykologiskt övertag som skapar oro i hela motsåndarens backlinje. Det är väldigt mycket svårare att göra det när du spelar centralt. Gårdagens match var ett glasklart bevis på det. 11 bolltouch i första halvlek och 10 i den andra är alldeles för dålig statistik för elvans spetsigaste vapen. Jag hoppas att experimentet är ett resultat av att Dybala och Morata är skadade samtidigt. That makes sense. Men å andra sidan känns en 4-3-3 med Chiesa på vänsterkanten och Cuadrado på högern och Kean i mitten ändå som ett bättre alternativ i min bok.

Spelarbetyg

Szczeseny - 7
Matchavgörande straffräddning? Check. Måste vara skönt efter den usla inledningen han har haft.

Danilo - 6.5
Slutar aldrig att förvånas över Danilos förvandling. En av lagets bästa spelare sedan han kom till Turin. Stabil som få.

Bonucci - 6
Hade inte sin bästa match defensivt men med storebror Giorgio bredvid så löste det sig ändå.

Chiellini - 7
Hade alldeles för mycket boll men det är inte hans fel. Defensivt är han fortfarande världsklass.

Cuadrado - 5.5
Det var en sån dag när inget funkar för Juan. Förmodligen sliten efter ännu ett idiotiskt sydamerikanskt landslagsuppehåll.

Bentancur - 6.5
Nu när han inte spelar regista börjar självförtroendet komma tillbaka.

Locatelli - 6.5
Anledningen till att Bentancurs självförtroende börjar komma tillbaka.

Bernardeschi - 6.5
Ser bättre ut än på länge. Vilket inte säger supermycket. Men om han nu prompt ska spela så kan han fortsätta på det här spåret.

Chiesa - 4.5
Klapprutten som forward igår. Misslyckades med precis allt och kom aldrig in i matchen. Förmodligen sämsta insatsen i svartvitt.

Kean - 7
Gör mål och är en av få som hotar offensivt efter det. Kul för Moise!

Avbytare
Kulusevski gjorde ett stabilt inhopp utan bolltapp eller felbeslut, det gillar nog Max. Morata kom inte riktigt in i matchen men det är skönt att se honom tillbaks på planen. Arthur såg pigg ut! Unik i laget då han ALLTID vill ha bollen.

Mikael Noaksson2021-10-18 10:48:03
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid