Lagbanner
Allianz Stadium, 2023-01-07 18:00

Juventus - Udinese
1 - 0

Efter Juve 1 - 0 Udinese: Kaffe, kaka, åtta raka.
Viktig vinst mot våra randiga polare.

Efter Juve 1 - 0 Udinese: Kaffe, kaka, åtta raka.

I en match med två ansikten lyckades den gamla damen tillslut kriga till sig alla poängen hemma mot Udinese. Kanske ingen höjdare för den neutrala åskådaren (läs studion), men tre poäng är tre poäng och nu har Juve åtta raka vinster inför mötet med Napoli. 


Det behöver inte vara vackert, det är lika mycket värt i tabellen ändå. Här kommer mina tankar efter matchen. 


Det rullar vår väg

På något sätt känns det inte som att Juventus är i storform. Det känns fortfarande som att det kärvar, som att det krävs lite flyt för att Juventus ska vinna just nu. Men åtta raka vister går inte att snacka bort, åtta raka nollor kan inte bara handla om flyt. Det har hänt något med laget. Det är som att spelarna har insett att ”jusde, vi är ju Juventus”. 

Framgång föder framgång heter det, och i det här fallet är det nog precis det som har hänt. Det är en väldig skillnad på stämningen i omklädningsrummet om ett lag vinner eller inte. Den energin finns med in i nästa match. Det går inte att underskatta självförtroende i sport. Om du någonsin har idrottat själv så har du säkert en match eller träning som du minns. Av någon anledning kände du dig bäst i världen just den dagen. Allt du gjorde funkade, varje gång du rörde bollen hände något bra. Du var Messi i 15 minuter, på en grusplan i minusgrader. På samma sätt har vi alla haft dagar där inget funkade. Där allt studsade fel och allt du rörde blev till skit. Precis samma människa rent fysiskt, men två helt olika personer mentalt. Det är kraften i självförtroendet. 

I början av säsongen hade allt för många spelare dåliga dagar samtidigt. Och då ser det ut som hejkomåhjälpmig. Men för varje vinst i den här segerraden på åtta matcher så verkar dom dåliga dagarna bli något färre. Jag säger inte att det är speciellt många som har bra dagar än, igår var det väl Di Maria och möjligtvis Danilo, men om det fortsätter på det här sättet så kommer det att bli fler och fler. 


Fyra poäng till toppen?!

Ja, i alla fall i någon timma till. Napoli har inte spelat sin match mot Sampdoria än. Men smaka på den ett tag innan vi går vidare. Fyra poäng till Napoli, som har gått fram som en ångvält och bara förlorat en match? Det är ju lite sjukt ändå. Det hade jag aldrig gissat på där i slutet av oktober. Och det är inte så otroligt längesen ändå. Även om det kanske känns som en evighet. Om Juventus inte förlorar i Neapel så tror jag mycket väl att titelstriden kan bli tight. Bra jobbat, Max och gänget.


Spelarbetyg

Szczesny - 6.5
Gjorde några räddningar och höll bra koll i sitt straffområde. 

Danilo - 7.5
En ny favorit bland många Juvesupportrar. Danilo gör alltid sitt jobb, han ger alltid sitt yttersta och är en inspiration för resten av laget. En sann kapten som dessutom får avgöra med att skicka in bollen i nättaket från nära håll. 

Rugani - 7
Jag tror aldrig att jag har gett Rugge över 6.5 men nu tyckte jag faktiskt att han förtjänade det. Som den enda renodlade mittbacken i elvan höll han ihop den nykomponerade backlinjen väldigt fint med tanke på hans väldigt sparsamma speltid. 

Sandro - 6
Håller inte samma nivå som sina backkollegor. Sleepy Sandro känns ofokuserad och dräller med bollen i farliga lägen. Laget kommer bli ett snäpp bättre utan honom. 

McKennie - 6
Flyttades runt en del på planen men lyckades inte påverka matchen nämnvärt någonstans. 

Locatelli - 5
Wow vad dålig han var igår. Slår bort enkla pass och gömmer sig i speluppbyggnaden. 

Miretti - 5.5
Ingen bra dag för ynglingen även om han lyckades med några offensiva kombinationer. Diggar dock att han får speltid. 

Rabiot - 6.5
Gjorde en helt okej match och hotade offensivt några gånger. Inte den du vill ha som bollförare i kontringarna. 

Kostic - 5.5
Det hände väldigt lite från Kostics kant igår. Börja bomba inlägg igen, det är det du är bra på. 

Di Maria - 7
Otroligt frustrerande spelare då han spelar väldigt lite men oftast gör det väldigt bra. 

Kean - 6
Det är ingen lätt uppgift att stångas själv på topp i Juve. Gör ett gott dagsverke utan att briljera.

Avbytare

Chiesa - 7
Kommer in och gör en fantastisk assist till Danilo i ett ytterst utsatt läge. Fedex är tillbaka! 

Paredes - 6.5
Slår en grym hockeyass till målet. 

Resten av avbytarna får inget betyg. 

Mikael Noaksson2023-01-08 16:04:39
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid