Lagbanner
2020-12-16 18:30

Juventus - Atalanta
1 - 1

Efter Juve 1 - 1 Atalanta: Slarvigt men ändå bra 
Inte idag.

Efter Juve 1 - 1 Atalanta: Slarvigt men ändå bra 

Besvikelsen kändes överkomlig efter en match som Juventus borde ha vunnit. Atalanta är ett riktigt bra lag och ett kryss i en toppmatch är inget att skämmas för. 



Jag tror vi alla behöver gå på jullledighet snart. Här kommer mina något sena tankar efter matchen. ??


Dag och natt jämfört med sist
Det är alltid lite av en besvikelse när Juve inte vinner. Speciellt när den största utmanaren till titeln kniper en trea mot ett bra motstånd. Men den här gången finns det ändå många positiva saker att ta med oss. När lagen möttes förra gången blev Juventus totalt utspelade i stora delar av matchen och fick tacka två handsstraffar för krysset. Igår borde man ha vunnit. Det skapades lägen för både ett och två mål till och om den offensiva skärpan hade varit ens hälften av vad den brukar så hade det blivit en ganska konfortabel seger tillslut. Atalanta hade också sina chanser men de var inte lika heta eller lika många som Juves. Mycket tack vare ett grymt försvarsspel. Även om det blåst lite kring Atalanta på sistone så ska vi inte glömma att det är ett av Europas bästa offensiva lag.  En maskin som har finjusterats över lång tid. Men mot De Ligt och gänget tog det allt som oftast tvärstopp. Det är sällan båda anfallarna gör en plattmatch samtidigt men igår hände det. Då är det svårt att vinna mot vilket motstånd som helst. 


Pirlos bästa match?
Jag vet att vi inte vann men har me out. Pirlos matchplan var tydlig, utnyttja Atalantas höga backlinje med ett väldigt direkt djupledsspel. Och det lyckades kalas, speciellt i första då Morata rann igenom ett par gånger varav minst en av dom borde resulterat i mål. Defensivt satt De Ligt som en blodigel på Zapata vilket gjorde att bortalaget hade svårt att komma till några heta chanser med sitt annars så farliga kontringsspel. Vi fick även se en glimt av matchcoach Pirlo då han agerade snabbt när Atalanta tog över spelet totalt under en 10 minutersperiod i andra. In med Sandro, ut med Danilo på högerbacken och flytta upp Cuadrado och vips fick vi tillbaks kontrollen. Att Ronaldo missar straff och Morata bränner ett par frilägen är inte Pirlos fel, det här var en taktiskt mycket väl genomförd match. 


En målvaktsduell på hög nivå
Att det bara blev 1-1 trots en uppsjö av chanser kan vi skylla på dom två burväktarna. Szczesny och framförallt Gollini stod på huvudet hela matchen lång. När han limmade Ronaldos straff kändes det som att han hade spikat igen för kvällen. Och då var det ändå halvtimman kvar att spela! Morata kommer att drömma mardrömmar om den italienska bjässen som utan problem kvitterar ut matchen bästa spelare.  


Spelarbetyg

Tek - 6.5
Gör ett par finfina räddningar och har inte mycket att sätta emot när Freuler får drömträff.

Cuadrado - 5.5
Juan kan vara en väldigt frustrerande spelare. Även om det faktiskt händer allt mer sällan så var den här matchen en sådan där inget gick rätt för colombianen. 

De Ligt - 7.5
Beastboy! Hade den svårmarkerade Zapata i fickan från minut 1. 

Bonucci - 6.5
Väger fjäder i dom få dueller han har med Zapata men gör annars en stabil match defensivt. 

Danilo - 6.5
Flyttas runt i hela backlinjen men gör ändå sitt jobb och lite därtill. Som en ny spelare jämfört med förra säsongen. 

McKennie - 7.5
Bäst i Juve idag igen om du frågar mig. Inblandad i dom flesta positiva anfallsförsöken och slutar aldrig att springa vilket är vitalt för presspelet.  Borde fått med sig två ass till Morata men spanjoren hade inte ställt in siktet i afton. 

Bentancur - 6.5
Tar över registarollen från Arthur och gör det bra.  

Rabiot (in 22’) - 6
Erbjuder ett rakare och mer fysiskt spel än Arthur som gick av skadad. Hade dock svårt att sätta sin prägel på matchen. 

Chiesa - 7
Vilken jävla balja! Chiesa har överraskat positivt och redan nu bevisat att han hör hemma i en storklubb. Han rivighet och vilja att utmana är en stor tillgång för anfallsspelet. 

Morata - 5
Helt ok i spelet men för dagen usel framför mål. 

Ronaldo - 4.5
Plattmatch och den här gången kan inte ens en straff rädda honom. 

Avbytarna spelade inte så länge så jag hoppar över dom den här gången. 

Mikael Noaksson2020-12-18 08:46:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid