Lagbanner
Allianz Stadium, 2023-02-16 21:00

Juventus - Nantes
1 - 1

Efter Juve 1 - 1 Nantes: Att leva på gamla meriter
Besvikelse efter 1 - 1 hemma mot Nantes.

Efter Juve 1 - 1 Nantes: Att leva på gamla meriter

Stora Juventus hemma mot franska ligans 13:e lag Nantes, som uppgjort för en rejäl överkörning? Nänä, inte den här gången heller. Efter 1 - 1 hemma gav den gamla damen gästerna hopp inför returen. 


Jag såg inte matchen då jag varken hade ork eller lust. Men efter Allegris utbrott i media känner jag ändå att jag vill skriva något. 

För er som har missat det blev Allegri rasande på Sky’s kommentar om att hans lag spelar för att vinna med 1 - 0. Han gick in i full on defence mode och gormade om att ”mina lag har alltid haft bäst försvar och näst bäst anfall, kolla statistiken!”. Och han har helt rätt, om man väljer att stryka dom två senaste säsongerna det vill säga. Och tro mig, jag hade också gärna raderat dom ur minnet. Jag har aldrig haft så jävla tråkigt när jag kollar på fotboll som jag har haft sedan Max kom tillbaka. Men om vi nu ska kolla på statistik är det väl ändå ganska relevant att ta med den nuvarande statistiken? Eller?

Låt oss begränsa det till Serie A också, för det var det som Max själv gjorde. Förra säsongen gjorde Juventus 57 mål framåt på 38 matcher. Inte speciellt imponerande. Och det blir inte bättre när man jämför med resten av Italien. Milan, Inter, Napoli, Lazio, Roma, Fiorentina, Atalanta, Hellas, Sassuolo och Undinese gjorde fler. 10 lag! Det är mer än halva ligan. Ganska långt ifrån näst bäst, huh Mister? Försvaret då, Max absoluta styrka som tränare? Med 37 insläppta hamnar man på fjärdeplatsen med Inter, Napoli och Milan framför sig. Inte katastrof, men långt ifrån ”bäst” som Allegri uttryckte sig. 

Visst fanns det en hel del problem med lagbygget förra året, speciellt när Chiesa gick och skadade sig. Men om någon tror att Udinese hade mer offensiv kvalité än Juventus så vet jag inte vad jag ska säga. Om vi går över till den här säsongens upplaga av den trötta damen så har det blivit 34 mål framåt på 22 matcher. Lite bättre än förra säsongen men tvåa är vi då inte. Med fem lag före Juve blir det alltså en sjätteplats för offensiven. Och bakåt? Är vi bäst i ligan? Nej, men en andraplats är faktiskt väldigt bra med tanke på Bonuccis ständiga frånvaro. Så applåder där. Allt är inte skit även om det ibland känns så. 

Allegri var en fenomenal tränare under sina första sejour i Juventus. En av dom bästa i klubbens historia. Det ska han ha cred för. Men det är dags att sluta leva på gamla meriter. Efter ett och ett halvt år vid rodret är det bara att konstatera att Allegri inte är den tränare han en gång var. Kolla bara på statistiken. 

Mikael Noaksson2023-02-17 13:58:46
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid