Lagbanner
Allianz Stadium, 2021-12-21 20:45

Juventus - Cagliari
2 - 0

Efter Juve 2 - 0 Cagliari: Berna ftw
Vi tittar uppåt i tabellen!

Efter Juve 2 - 0 Cagliari: Berna ftw

Efter en ganska tung säsong hittills avslutade Juventus året på bästa sätt genom att besegra nedflyttningshotade Cagliari med 2-0. Det var bra för julefriden. 

Här kommer mina tanker efter sista matchen för i år:

Första målet på 513 dagar
Som vissa av er kanske vet så är Bernardeschi inte min favoritspelare. Jag skulle nästan kunna gå så långt som att säga att han är den jag gillar allra minst i laget (och då finns både Rabiot och Ramsey fortfarande i truppen). Men killen ska ha cred när han förtjänar det. Igår gjorde han sin bästa match på länge och låg bakom båda målen. Först en något tursam assist fram till Keans 1-0, men han var inte klar där. I slutet av matchen hände något som är lika vanligt som en solförmörkelse; Federico Bernardeschi gjorde mål. Och ett fint sådant dessutom! Även om jag har fått sova på saken så känns det fortfarande nästan overkligt. Det var alltså 513 dagar sedan sist. Kul för Berna som fått utstå en hel del kritik för sitt knapphändiga spel i den sista tredjedelen. Kul även för Kulan som stod för en fin assist till målet genom att bryta bollen snyggt på egen planhalva och transportera den typ 50 meter innan han serverar Berna. Två spelare som behöver allt självförtroende dom kan få. Tack tomten! 

Cristmas spirit i backlinjen
Även om målen inte trillar in bakåt med samma tempo som i början av säsongen har jag fortfarande kvar känslan att motståndarna kan göra mål när som. Tyvärr var det samma sak igår. En långboll, en skarv på mittlinjen, en slapp vänsterback och sekunderna senare har Dalbert i stort sett öppet mål. Ett väggspel, en slapp backlinje och deras bästa forward Joao Pedro får stå helt fri 7 meter framför mål och nicka. Jag är helt med på att det finns anfall som inte går att försvara sig mot, men det är inte sådana chanser vi släpper till. Utan att ha haft varken boll eller press på 60 minuter kan alltså nästjumbon Cagliari vaska fram två nästan hundraprocentiga chanser från ingenting. Det är en röd tråd genom hela säsongen och något som jag gärna ser mindre av efter nyår. 


Häng på CL-platserna
Även om det har gått dåligt på det stora hela så har vinden definitivt blåst åt Juventus håll den senaste tiden. 16 av 18 möjliga poäng sedan i slutet av november samtidigt som alla lag framför förutom Inter har tappat. Igår fick Atalanta bara ett kryss mot Genoa till exempel vilket gör att det bara är fyra pinnar upp till plats nummer fyra. Det känns väldigt bra inför resterande del av säsongen. Jag tror fortfarande att det största hotet mot en CL-plats är Juventus själva och om den gamla damen nu börjar plocka treor så tror jag att det inte dröjer länge innan topp fyra är nådd. Det ska dock sägas att januari är en riktig helvetsmånad för Juve med viktiga matcher mot Napoli, Roma, Inter (supercoppan) och Milan. Klarar man sig hyfsat helskinnad ur det eldprovet så ligger vägen till cashen öppen. 



Spelarbetyg

Szczesny - 6.5
Fin räddning på Joao Pedros nick från nära håll. 

Cuadrado - 6.5
Hade ett par bra inspel och stände sin kant. 

Bonucci - 6.5
Stabil utan att göra något spektakulärt.

De Ligt - 6
Hade inte mycket att göra men tappar bort Joao Pedro helt vilket hade kunnat straffa sig. 

Sandro - 5
Allt farligt bakåt hände på Sleepy Sandros kant. 

Arthur - 6
Närmar sig formen och kan visa sig bli en viktig spelare i andra halvan av säsongen. Inte där än dock. 

Rabiot - 5
Utbytt i paus till publikens stora jubel. 

Bentancur - 5.5
Visste knappt att han spelade förrän jag kollade elvan.

Bernardeschi - 7.5
Det känns lite sjukt att säga det, men Berna var matchens lirare igår. 

Kean - 7
Finfint mål och helt ok spel från Moise.  

Morata - 6.5
Med i spelet men fick inte till det i straffområdet. 

Avbytarna

McKennie - 6.5
Rev och slet och hittade Morata i ett fint läge. 

Kulusevski - 6.5
Fin ass till avgörande 2-0. 

Resten får inget betyg. 

Happy holidays mina svartvita kamrater! 

Mikael Noaksson2021-12-22 13:28:50
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid