Lagbanner
2021-04-07 18:45

Juventus - Napoli
2 - 1

Efter Juve 2-1 Napoli: Kors i taket

Det har varit en en tung period i Camp Juve. Laget har både lyckats slarva bort ett avancemang i CL och chansen på en 10:e raka ligatitel inom loppet av några veckor. Mot ”sämre” motstånd dessutom. Men när Napoli gästade Turin och en CL-plats hängde i luften valde liket att vakna.

Titta dom kan ju! Mer av det här tack. Här kommer mina tankar efter matchen mot Napoli


Den bästa matchen på länge
Jag hade zonat ut lite sedan magplasken mot Porto och Benevento men när min Juvepolare påminde mig om att det faktiskt började bli risk för att även tappa greppet om CL-platserna kände jag nervositeten smyga sig på. Så jävla illa får det ju bara inte gå. Och det gjorde det inte heller. Inte för att allt är klappat och klart men nu är det i alla fall tre poäng ner till dom ljusblå från Neapel. Och det tack vare en riktigt fin insats för omväxlingens skull. Det skapades bra chanser framåt och Napoli motades mestadels utanför boxen. Till och med historiens minst kompatibla tandem i Rabiot-Bentancur såg ut att klicka lite ibland. Fortsätt på den här vägen resten av säsongen så undviker vi att fucka upp även nästa innan den börjar. 


Right flank on fire
Efter Dejans andra bakåtassist sedan början av mars fick svensken snällt sätta sig på bänken där han just nu hör hemma. Istället flyttades Cuadrado upp ett snäpp och Danilo tog över högerbacken. Och det visade sig vara en kombo med nästan telepatiskt samspel. Helt plötsligt fanns det ett flyt och driv i spelet som saknats nästan hela säsongen. Det var väggspel, överlappningar, dragningar och platsbyten om vartannat and I loved it. Jag tror fortfarande att det här lagbygget inte är så många pusselbitar kvar från att kunna bli riktigt bra som många hävdar. Potentialen finns där. Då och då får vi se en glimt av topparna och igår var ett sådant tillfälle. 


Dy-back?
Jag ska inte bli långrandig här men visst var det vackert att se Dybala måla igen? Och vilket fantastiskt mål han gör. Ge honom alla pengar han vill ha, vi kommer inte hitta någon bättre ändå. Nu har han haft sin sämsta säsong i karriären, nästa kommer garanterat att bli bättre. 


Varför spelar ni inte så här hela tiden? 
Enligt mig är ett av dom största bristerna på planen den här säsongen är den totala avsaknaden av grinta från i stort sett alla. Chiesa och McKennie är väl undantagen. Men i stormatcherna har laget oftast lyckats tagga till. Ligamatchen mot Inter är väl det stora undantaget. Om vi tittar på statistiken så ser vi ganska snabbt att det inte är mot dom svåraste motståndarna som det största problemet ligger. På 12 matcher* i liga och cupspel har Juve 6-4-2 och en målskillnad på 18-11 till sin fördel vilket absolut hade räckt till en bättre säsong. Nä, den här ligatiteln pissades bort mot typ Benevento och Hellas. Den gamla damen snoozade sig igenom dessa fyra matcher och lyckades därför bara plocka 3/12 poäng (!!!). Tre. Av. Tolv. Full pott där och vi skulle flåsa Inter i nacken bara tre ynka pinnar efter. Med en match på hemmaplan som väntar. Nu är dock verkligheten som den är, Rymdimperiet från Milano nästan joggar hem den fina lilla skölden. Men som sagt, Juve ligger inte så långt efter på grund av prestationerna mot dom italienska storlagen. Juve ligger så långt efter för att spelarna inte tar provinslagen på tillräckligt stort allvar. 

*Atalanta x 1, Milan x 1, Roma x 2, Lazio x 2, Inter x 3 och Napoli x 3

SPELARBETYG

Buffon - 7.5
Vilken skillnad det blir när man har en målis som inte har tvålhänder och dålig kontroll över sin backlinje. Styrde hela tiden sitt lag och förtjänade en nolla.

Danilo - 7
Kanske den spelare som varit jämnast under hela säsongen. Samspelet med Cuadrado var briljant och brassen rann igenom mittfältet flertalet gånger. 

De Ligt - 6.5
Hade lite problem i duellerna och såg lite seg ut men det beror nog på det tajta matchandet. Stängde ändå ner det bra defensivt, speciellt i andra. 

Chiellini - 6.5
Hade fått ett högre betyg om han inte orsakat straff. Jag vet att den var hårt dömd men det är ändå klumpigt av Chiellini att ge domaren chansen. 

Sandro - 6
Sätter sina medspelare i skiten för ofta och fyller på offensivt för sällan för att tjäna 6 miljoner € om året. Jag hade släppt Sandro nästa fönster om jag var Juveledningen. 

Cuadrado - 7
På spelhumör. Hade kunnat göra ett riktigt drömmål efter en kalasfin soloräd men avslutade tyvärr lite för tamt. 

Bentancur - 7
Gör en av sina bästa matcher på säsongen. Står dessutom för en assist till Dybalas mål

Rabiot - 6.5
Ingen favorit men inte helt osynlig idag i alla fall. 

Chiesa - 8
Sommarens bästa köp. 

Morata - 6
Slarvade bort mycket i passningsspelet och kom inte till några lägen framåt. 

Ronaldo - 7
Gör mål och jobbar faktiskt ganska hårt defensivt. För att vara Ronaldo det vill säga. 

Avbytare

Dybala - 10
Kommer in och avgör som den lilla juvel han är. 

Mikael Noaksson2021-04-08 19:21:02
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid