Lagbanner
2021-02-22 20:45

Juventus - Crotone
3 - 0

Efter Juve 3 - 0 Crotone: Så ska en match städas av

Efter Inters väldigt övertygande derbyseger hade Juventus sparat sin måstematch till måndagen. Den lilla extra vila man fick verkar ha gjort susen och efter en stel inledning var det aldrig något snack om var dom tre poängen skulle ta vägen.

Fint att avsluta veckans sämsta dag med en vinst! Här kommer mina tankar efter matchen. 

Skolboksexempel på toppen mot botten
Fine, första 30 såg inte värst spännande ut men när domaren blåser för full tid har Juventus gjort tre mål (med bud på ett par till) och släppt in noll. Bortsett från när Danilo halkar till i straffområdet så skapade Crotone inte en enda farlighet och när anfallsspelet väl lossnade så var en viss Ronaldo där och nickade in både 1-0 och 2-0 strax innan halvtid. Enligt statistiken behövde mittbacksparet bara gör en tackling och vinna en nickduell på hela matchen. Tillsammans! Med andra ord så gjorde Juventus precis det dom inte klarade av i början på säsongen; att städa av en på pappret sämre motståndare utan några problem. När McKennie trycker in 3-0 efter en höra kan Pirlo till och med börja vila spelare. Sjukt lyxigt en säsong som denna.

Liknande matcher i horisonten
Efter två månader av vad som känts som idel stormatcher har laget nu ett något lättare schema framför sig. Innan den tuffa bortamatchen mot Atalanta den 18 april har man ”bara” Lazio från toppen av tabellen och känslan är att om Juve ska knapra in pinnar på Inter så är det nu det ska ske. Därför var det skönt att se en övertygande vinst mot ett lågt sittande försvar. Jag gissar nämligen på att matcherna mot Hellas, Spezia, Cagliari, Benevento, Torino och Genoa kommer se ungefär likadana ut. Och då är det ju skönt att redan sitta med facit i hand.

Debut för Fagioli = bra för framtiden
Sedan den övertygande insatsen i coppamatchen mot Spezia har ynglingen Nicolo Fagioli fångat många juventinis intresse. Faktum är att det viskades om Fagioli redan på Allegris tid. Och när man ser honom spela fotboll så förstår man varför. Bolltrygga, passningsskickliga och tekniskt begåvade italienare från dom egna leden är inget som växer på träd i Juventus. Igår fick 20-åringen göra sin debut i Serie A också. Förvisso i minut 70 när vinsten var säkrad och matchen bara skulle spelas av men ändå. Jag älskar att Pirlo vågar ta med ynglingar och ge dom minuter, det är något som saknats under detta nio säsonger långa segertåg. Framförallt när det är ynglingar som faktiskt har en chans att ta en plats i truppen. Frabotta har kanske inte gjort omedelbar succé men efter en säsong i A-truppen har han helt säkert lärt sig massor och vuxit som spelare. Snart kan vi sälja honom för lite go plusvalenza. Skämt åsido så ser jag större chans för Fagioli att faktiskt ta en plats nästa säsong, även om han har spelat betydligt mindre hittills. Mittfältet är som vi alla vet lagets svagaste del och jag ser Fagioli som en bra och ruggigt billig backup till Arthur. Tar vi in honom i A-truppen kan vi sälja både Ramsey och Rabiot och satsa cashen på en spelare som inte springer runt och gömmer sig hela matcherna.

Spelarbetyg

Buffon - 6
Hade inget att göra men gjorde det galant.

Danilo - 6
Efter en riktigt skakig inledning där Danilo ramlade bort sin markering och slog enkla felpass spelade brassen upp sig tillräckligt för att kvittera ut ett godkänt betyg.

Demiral - 6.5
Behövde sällan ingripa men stod rätt.

De Ligt - 6.5
Höll på att bli målskytt efter en hörna. Annars såg jag honom inte så mycket vilket är ett bra betyg för en mittback.

Sandro - 7
Fin assist till första målet och nästan målskytt i andra. Väldigt stabil efter sitt långa skadeuppehåll och ger en helt annan dimension jämfört med dom andra alternativen vi har på vänsterbacken.

Chiesa - 7.5
Med tre dribblingar och fyra key passes var Fede en vital del av offensiven och borde ha fått med sig minst en ass efter sin fina prestation. Ser mer och mer ut som the real deal.

Bentancur - 6.5
Bra utan att på något sätt dominera.

McKennie - 7
Har problem med höften men springer på som vanligt. Får dessutom trycka in sitt femte mål för säsongen och chansen att slipa till sin nya Harry Potter-inspirerade målgest.

Ramsey - 7
Lagets svagaste avslutare? Missar återigen flertalet bra lägen att komma med i målprotokollet. Får dock med sig en fin ass och är involverad i offensiven med fem key passes.

Kulusevski - 6
Inte helt bekväm med att spela felvänd vilket gör det svårt att spela forward i dagens Juve. Hoppas Dybala och Morata är helt 100 snart så Dejan får spela på en position han passar bättre för.

Ronaldo - 7.5
Kunde absolut fått ett högre betyg om det inte vore för alla sumpade lägen, killen sköt 11 skott mot Crotone. Är fortfarande tungan på vågen med två fina nickmål.

Fagioli såg fortsatt spännande ut när han kom in och slog 18 av 19 passningar till rätt adress. Precis som resten av avbytarna får han dock inget betyg.

Mikael Noaksson2021-02-23 13:03:35
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid