Lagbanner
2021-03-02 20:45

Juventus - Spezia
3 - 0

Efter Juve 3 - 0 Spezia: Var hälsad, Kung Berna
Värd pengarna.

Efter Juve 3 - 0 Spezia: Var hälsad, Kung Berna

Det satt hårt (inte överdrivet hårt) inne men tillslut kunde Juve ro hem en komfortabel seger. Segerregissören var osannolik men resultatet just what the doctor orderd.


Ett välskrivet fotbollsdrama
Den här matchen var en emotionell berg- och dalbana. Dom första 35 minuterna sög och ångesten för ännu ett poängtapp mot en svagare motståndare han greppa tag i mig. Innan jag blev allt för arg såg jag en liten svag låga av hopp tändas. Juventus höjer tempot och spelar bättre. Bryter linjerna oftare. Ronaldo prickar stolpen från sitt favoritläge. I halvtid känns det ändå som att laget är på gång. Andra halvlek börjar inte alls lika bra som den första slutade. Frustrationen kommer tillbaks. Pulsen ökar. Jag är på gränsen att ge upp. Men så plötsligt händer det omöjliga. Det jag skämtar om ska hända inför varje match Juventus spelar men som aldrig händer. Det jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva igen. Berna kommer in och avgör. Den uträknade, bespottade, uslingen Berna gör sin bästa match på väldigt länge, ligger bakom både 1-0 och 2-0 och blir därmed krönt till kvällens kung. Är det inte vackert? Are you not entertained? Som grädde på moset fick till och med en tjurig CR7 tillslut sitt mål. Slutet gott, allting gott. 

Fortsatt oroväckande skadeläge
Om matchen var ett drama så var uppvärmningen mer av en komedi. När nyheterna om att De Ligt fått kliva av på grund av en vadskada landade kunde jag inte hålla mig för skratt. Det är väl klart att vår annars så fantastiskt breda och spetsiga mittbacksuppsättning skulle tunnas ut lite till. Vi är alltså inne i en säsong där skador sett till att även vår bredaste lagdel inte är bred nog. Det ska inte behövas sex toppbackar för att en ska känna sig trygg, det här börjar bli löjligt. Bristen på kontinuitet är förklaringen till att spelet hackar och det blir inte lättare när vänsterbacken tvingas spela mittback och högeryttern får lira targetspelare bara för att det inte finns några andra seniorspelare att tillgå. Se på Liverpool, skadelistan på Anfield gör att dom ligger 22 poäng bakom City. Ett City som dom vann överlägset mot förra säsongen. Firma Morata-Dybala har missat 22 matcher på grund av skador, Morata har dessutom varit uttagen i matcher när han varit långt ifrån fit. I jämförelse har Lukaku-Martinez har missat två matcher. TVÅ. Det kan vara en förklaring till att Inter har sju poäng mer än oss. Det är inte den enda, men det är en.  


Spelarbetyg

Szczesny - 7
Hade inte mycket att göra men plockade dom bollar som kom hans väg. Fick dessutom rädda en straff i slutet vilket måste varit gött för självförtroendet. 

Danilo - 6.5
Fick starta på högerkanten den här gången och gör det bra defensivt. Hade kunnat ge lite mer understöd framåt men det kan vara order från Pirlo nu när backlinjen är lite skadeskjuten. 

Demiral - 6.5
Gör en fin match i min bok. Gillar hans attityd i duellspelet. Drar på sig en straff men den kändes lite hårt dömd och det var precis i slutet så Demi kommer undan. 

Sandro - 7
Tycker att han sköter vikariatet som mittback galant och bidrar med en hel del i uppspelsfasen. I Arthurs frånvaro har Pirlo bett både Sandro och Danilo att kliva in i banan ibland när vi har boll vilket är en snygg nödlösning på registaproblemet. 

Frabotta - 5.5
Jag vill ju att han ska blomma ut till en ny Zambrotta men det verkar inte riktigt hända. Inte den här säsongen i alla fall. Kommer helt fel in i sin första duell och får ett solklart gult kort. Efter det var jag rädd varje gång han var nära bollen. 

Chiesa - 7
Efter McKennie (som kom från ingenstans) är Chiesa den största överraskningen för mig den här säsongen. Jag visste att han kunde göra bra matcher, men att han skulle hålla en jämn hög nivå hade jag inte räknat med. Räknar man med hans 1+1 från Fiorentina har han gjort 16 poäng och går mot sin bästa säsong i karriären. 

Rabiot - 6.5
Var en av dom som drev på mest när Juve vaknade i slutet på första halvlek och gjorde ändå en del nytta framåt med ett par bra löpningar. Skulle vilja se honom dominera ett mittfält men frågan är om han har det i sig? 

Bentancur - 7
Gav inte bort bollen i ett superfarligt läge en enda gång och står dessutom för en assist. A good day for Rodi.

McKennie - 6.5
Var inte överdrivet delaktig framåt men jagade på som om han inte har en crippling höftskada ändå. Vilket han har då en kunde se hur han haltade rejält efter att han blivit utbytt. 

Kulusevski - 6.5
Kanske sin bästa match som central anfallare? Kändes farlig men hade svårt att lyckas med sista passen/avslutet. Känns dock som att han har börjat utvecklas i positionen. 

Ronaldo - 6
Riktigt omogen attityd men det är ju inte som att killen är 36 och har fyra barn. Gör mål vilket brukar vara en nästintill automatisk sjua för mig men att stå fyra meter offside i 10 sekunder och vifta efter bollen som en toddler och sen ha mage att bli sur för att han inte får passen är inte ok. Och det var inte som att det bara hände en gång. Sit down, lil’ bitch, be humble. 

Berna får en 10:a för att det kommer aldrig hända på riktigt (och han var faktiskt bäst på plan typ) medan Morata plockar hem 7.5 pga instant impakt och välvaxad frilla. 

 

Mikael Noaksson2021-03-03 20:15:35
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid