Lagbanner
2021-04-11 15:00

Juventus - Genoa
3 - 1

Efter Juve 3-1 Genoa: 70 bra, 20 nja
Gött för Kulan.

Efter Juve 3-1 Genoa: 70 bra, 20 nja

Juventus tog med sig den fina känslan efter vinsten mot Napoli och konverterade den till ännu en seger mot Genoa. Mycket tack vare en drömstart som gav 2-0 redan efter 22 minuter. 



Ganska kul tillställning ju. I första såg det riktigt flytande och fint ut. Här kommer mina tankar efter matchen. 


The Two-Faced Lady
Både Pirlo och flera av spelarna har poängterat att denna säsongens Juventus är aningen two-faced. Inte bara från match till match utan också i matcherna. Ena stunden dominerar man matchbilden och laget ser ut att spela med stort självförtroende, 20 minuter senare är man nedtryckt i knät på målvakten och rensar i panik. Framförallt har det visat sig efter en bra första halvlek. Likaså mot Genoa, även om det slutade gott den här gången. Dom första 40 minuterna vad det ett fartfyllt och frejdigt Juventus som tutade på framåt som om inget kunde stoppa dom. Strax innan halvtid slumrar man dock till vilket resulterar i ett friläge och lite vind i seglen för bortalaget. Kommer Juve ut i andra halvlek fast beslutna om att stänga matchen? Icke. Istället är det Genoa som pushar på framåt har styr i 15-20 minuter. Med ett mål som resultat till råga på allt. Sen vaknar den gamla damen till igen och börjar spela. Det är som om själva matchen inte räcker som motivation, spelarna hittar ständigt sätt att bjuda in motståndarna och därmed höja svårighetsgraden. Personligen så tycker jag att det tyder på en viss mättnad och underskattning, vilket inte är överdrivet konstigt med tanke på att klubben suttit på toppen av Italien så pass länge. Att det inte är konstigt betyder däremot inte att jag tycker att det är okej. En av världens stösta klubbar kastar pengar på dig för att göra typ det roligaste du vet. Det minsta man kan kräva är att du ska ta det på allvar. Mot Genoa fick vi 70 bra minuter och 20 ganska dåliga. Med tankte på hur det har sett ut den senaste tiden var det ett fortsatt steg i rätt riktning. 


Full(ish) trupp ger chansen att visa fingertoppskänsla 
Ja än har Pirlo inte en full trupp till sitt förfogande och frågan är om han kommer att få det innan säsongen är över, men nu finns det i alla fall några offensiva alternativ att välja mellan. Det var ett bra tag sedan. Två matcher i rad har spelare från bänken kommit in och satt den sista spiken i kistan. Mot Napoli var det Dybala, mot Genoa var det Mr McKennie som fick den äran. I och med att det är Pirlo som får den största mängden skit när det går dåligt tycker jag även att vi kan passa på och ge honom cred när han lyckas. Fingertoppskänslan verkar finnas där. Det är inte första gången den här säsongen som en avbytare har gjort ett stort avtryck på matchbilden. Jag är övertygad om att läget hade sett betydligt bättre ut om Pirlo hade haft fler alternativ på bänken. Men i och med covid och Dybalas säsongslånga frånvaro har mister fått nöja sig med andra, lite mindre spännande alternativ, när mål ska jagas. 


Skönt för Dejan!
Den sista tanken ägnar vi åt vår landsman Dejan Kulusevski som fick öppna målskyttet efter en lång period av anonyma insatser. Så jävla skönt för Dejan! Efter en supersäsong i Parma kom han till Juventus med skyhöga förväntningar på sina axlar. Förväntningar som har visat sig vara svåra att leva upp till. Förväntningar som rentav varit orättvisa. Det var nog aldrig meningen att Dejan skulle få så här mycket speltid redan sin första säsong. Men omständigheterna gjorde att han kastades in i rampljuset direkt och det har inte varit optimalt för en 20-åring i början av sin karriär. Men som jag sagt många gånger förut så tror jag att Dejan Kulusevski kommer visa sig vara ett riktigt bra köp för Juventus. Det behövs bara lite tålamod. Varken Chiellini eller Bonucci gjorde någon kanonstart på sina svartvita karriärer, men det gick ju ganska bra tillslut ändå. 


Spelarbetyg

Szczesny - 6.5
Har inget att göra på målet. 

Cuadrado - 7
Spelade bara 45 minuter men hann ändå med att fylla på assistkontot. 14 stycken som högerback, det är inte illa alls det. 

De Ligt - 6
Hade det svårt med Scamacca och tappade honom helt på hörnan vid Genoas reducering. 

Chiellini - 6.5
Gjorde ett bra jobb, den gamle Giorgio. 

Danilo - 7
Kastas runt lite varstans i elvan men gör det lika bra överallt. Finfin ass till Westons avgörande 3-1. 

Kulusevski - 7
Äntligen! Ingen jätteinsats i övrigt men ett tydligt steg i rätt riktning. 

Bentancur - 6.5
Blandar högt och lågt för mycket. Gjorde det ändå ganska bra men är inte den drivande kraften på mitten som behövs. 

Rabiot - 6
Osynlig men inte usel. 

Chiesa - 7.5
Säsongens bästa spelare fortsätter att jaga livet ur sina motståndare. 

Morata - 7
Gör en bra match rent spelmässigt och får dessutom rulla in en boll. Gott för Alvaró.

Ronaldo - 6
Missade öppet mål och tjurade resten av matchen. 

Avbytarna får inga betyg men Weston ska ha en omnämning för sitt kyliga mål. 

 

Mikael Noaksson2021-04-12 16:55:49
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid