Lagbanner
Efter Juve 3 - 2 Sampdoria: Samma cirkus, annat resultat
Loco Loca!

Efter Juve 3 - 2 Sampdoria: Samma cirkus, annat resultat

Serie A:s andra trepoängare var ett faktum efter att domaren blåst av hemmamatchen mot Sampdoria. Men precis som tidigare under säsongen läcker försvaret fortfarande som ett såll. Och det mot lag som inte direkt är kända för sin bullrande offensiv. Undrar hur det kommer att se ut mot Chelsea i veckan?

Även denna seger satt långt inne. Men en seger är alltid en seger, oavsett hur den ser ut. Här kommer mina tankar efter matchen.

I’ll take it

Det fanns en tid då en hemmamatch mot Sampdoria var något som Juventus vann av bara farten. Tillsynes utan att ens lägga i sista växeln. Den tiden är tyvärr förbi. Det här laget kan släppa in två mål varje match, oavsett motstånd. Just nu är det den bistra verkligheten. Förhoppningsvis är det inte ett permanent tillstånd men att Cirkus Försvarsspel kommer rulla vidare ett tag till får vi nog räkna med. Så att under dessa dystra omständigheter fortfarande plocka tre poäng ser jag som ytterst positivt. Att vinna trots att spelet inte sitter är halva grejen med storlag, att se till att poängen rullar in är det enda som räknas just nu. Det är så mycket roligare att vinna än att förlora. Med det sagt så tycker jag att anfalsspelet såg ganska bra ut, åtminstone under första halvan av första halvlek. Med lite skärpa kunde Juventus ha avgjort matchen redan där. Istället brände man ett par 100%-iga målchanser och bjöd in Sampdoria i matchen. Men chanser kommer man alltid att missa och huvudsaken är att dom skapas från första början, så det tar vi med oss. Det och dom tre poängen.



En dyrköpt seger

Men det var inte direkt gratis. Lagets kapten och kanske viktigaste offensiva spelare Dybala tvingades att kliva av med tårar i ögonen redan i minut 22. Och han som just hade börjat hitta sin gamla storform. Nu blir det väl två månader vid sidlinjen och en lång klättring tillbaks mot formtoppen igen. Så otroligt jävla typiskt. Om det är någon det här laget inte har råd att vara utan så är det just Dybala. Vi har liksom ingen som kan ersätta det han gör på planen. Kulusevski kommer att få chansen och jag hoppas självklart att han tar den men just nu ser Kulan ut som en spelare som saknar självförtroende. Det är inte optimalt när du ska få ditt lags offensiv att ticka. Som om inte det räckte lämnade Allegri också kvar Morata på planen tillräckligt länge för att även han skulle åka på en muskelskada. Ytterst onödigt och klumpigt om du frågar mig. Nu får vi klara oss utan två av våra tre forwards ett tag framöver.



Bonnys första straffmål

Var det bara jag som kliade mig lite i huvudet när Leonardo Bonucci steppade fram till straffpunkten? Har vi ingen annan som är mer van vid att rulla bollen i nät än en mittback? Det är ju inte direkt så att Bonny tagit många straffar i sina dagar. Faktum är att det här var den första någonsin utanför en straffläggning. Min initiala oro byttes dock snabbt till glädje när han rullade in en stensäker straff vid stolproten. Om det är så du gör kan du gärna få fortsätta ( i alla fall när Dybala inte kan).
 

Spelarbetyg

Perin - 6
Gör inga misstag men behöver inte stå för några svårare räddningar heller.

Cuadrado - 6.5
Inte lika offensiv som vi är vana att se men ändå ett hot att ha på kanten med sin underbara inläggsfot.

Bonucci - 6
Går en ganska dålig match och tappar markeringen totalt vid Sampdorias första reducering. Gör ett mål på straff vilket höjer betyget ett snäpp.

De Ligt - 5.5
Jag vet inte varför men det känns som att Bonucci och De Ligt kompletterar varandra dåligt. De Ligt har gjort sina bästa matcher bredvid någon annan.

Sandro - 6.5
Fick inte överdrivet mycket uträttat på sin kant. Men så hade han ju Berna som lekkamrat också.

Chiesa - 6.5
Ingen stormatch men tuggar på som vanligt och är den som fixar den avgörande straffen.

Bentancur - 6
Är väldigt bra på att bryta bollen högt uppe i plan. Tyvärr är han inte alls lika bra på att förvalta den i sista tredjedelen.

Locatelli - 7
Har vissa felpass men det är för att han spelar med hög svårighetsgrad. Ser annars ut att kunna bli den general som mittfältet saknat. Fantastiska scener när han fick göra sitt första mål för klubben.

Bernardeschi - 5
Jag vet inte vad Allegri ser i Berna.

Morata - 5.5
En tuff dag på jobbet och blir dessutom skadad i slutet.

Dybala (ut 22’)
Såg het ut och skapade flest chanser i matchen trots sina 22 min på planen.

Kulusevski - 5.5
Kom in istället för den skadade Dybala men lyckades inte uträtta speciellt mycket på planen.

Övriga avbytare spelade för kort tid för att kvittera ut något betyg.

Mikael Noaksson2021-09-27 10:15:25
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid