Lagbanner
2021-01-03 20:45

Juventus - Udinese
4 - 1

Efter Juve 4-1 Udinese: Perfekt start på 2021
Bravo ragazzi!

Efter Juve 4-1 Udinese: Perfekt start på 2021

Med ett i nuläget ganska stort glapp till toppen av Serie A var Juventus tvungna att rycka upp sig efter förnedringen mot Viola. Laget gjorde jobbet och lite till för att kamma hem tre poäng mot Udinese.

 
Skönt! Och kul med fyra mål! Här kommer mina tankar efter matchen:


Var det verkligen ”perfekt”?
Ja! Från och med nu är det bara tre poäng som räknas och efter 90 minuter mot Udinese kunde tre nya poäng räknas in. Jag hade inte klagat på om nollan kunde hållas intakt men att hänga upp sig på det är att leta efter fel. Juve gör fyra fina mål mot ett Udinese som inför matchen hade den bästa statistiken på xG bakåt av alla i Europas topp 5-ligor. Vi gör alltså fyra mål på ett annars kompakt och defensivt starkt lag som backade hem från minut 1. Det, mina damer och herrar, är något som vi inte klarade av mot exempelvis Hellas eller Benevento. Det tog en stund att få igång rullet, Pirlo själv var inne på att matchen mot Fiorentina fanns kvar i bakhuvudet i inledningen. Men efter en något shaky start så var det inget snack om vilket lag som var bäst på planen. Lugnt och metodiskt kunde Pirlos mannar bryta ner motståndarna. Visst, dom hade två ramträffar men det var vid 2-0 och 3-0. Superlugnt ju. 


Mr. Nära Skjuter Ingen Hare
Aaron Ramsey är ingen dålig fotbollsspelare. Har har teknik, passningstempo och fyller på framåt med smarta löpningar. Men det är sällan det leder hela vägen fram till mål. Igår fick han i och för sig med sig en assist efter brytningen till 1-0 men han hade långt många fler ”nästanlägen” än så. Är det inte tajmingen som är någon tiondel off så är det en klumpig sista touch eller ett bra skott som på sin höjd leder till hörna. Eller en ruggigt anal VAR-avblåsning för hands när han väl spräcker nollan för säsongen. Allt som allt blir det lagets kanske mest frustrerande spelare att titta på. Det är ju så nära att det blir bra men ändå blir det sällan det! Jag tror dock att han kommer vara en bra truppspelare säsongen ut men med tanke på lönen så kanske det räcker med två säsonger i svartvitt för Aaron?  


Guess who’s back, back again?
Nej jag syftar faktiskt inte på Dybala trots att han gör sin bästa match för säsongen. Att se The King of Kong Chiellini äntra planen de sista 10 minuterna värmde i hela kroppen. Jag har ärligt talet tröttnat lite på Bonucci. Sedan han kom tillbaks från Milan med svansen mellan benen har han inte alls presterat på den nivån som kan krävas av honom. Nu har han dessutom tappat lite av den stake han hade i uppspelen och rullar hellre i sidled än framåt. Som libro mellan Barza och Chiellini var han en av världens bästa men det är tydligt att han har svårt att hantera den högre backlinjen som Juve spelat med post Allegri. Min förhoppning är att Giorgio håller sig tillräckligt hel för att bilda ett mittlås med De Ligt. Fatta den köttmuren? 


Spelarbetyg

Szczesny - 6
Tvingas inte till speciellt många räddningar och kunde ev. gjort det bättre på Udineses mål. Varför känns Buffon som ett bättre alternativ i dagsläget?

Danilo - 6.5
Fortsätter att spela som en helt annan man och står dessutom för en fin assist i slutet av matchen. Kunde fyllt på mer framåt men samspelet med Chiesa är inte riktigt där än. 

De Ligt - 6.5
Inte felfri men stångades bra med Lasagna och räddade upp ett par Udineselägen som sista gubbe. 

Bonucci - 6
Spelar som den helt okej mittback han är. 

Sandro - 6
Inte helt i form än. Stampar lite på bollen och hamnar ofta i tidsnöd i uppspelsfasen. Fyller på framåt men skapar inte speciellt mycket. 

Chiesa - 7
Gör sin gubbe vid ett par tillfällen men kunde inte riktigt leverera inspelen till sina lagkompisar. Gör dock ett fint mål och krigar på bra. Börjar utveckla sig till lite av en favorit här borta!

McKennie - 6
Med Danilo, Chiesa och till viss del Dybala på högerkanten hade Weston svårt att hitta ytor denna gång. Har en fin kombination med Ramsey men annars ganska anonym. Vilades inför Milan i andra?

Bentancur - 7.5
Här är den Rodrigo jag vill se! Sju uppsamlade Udinebollar, fem skapade chanser och en ass hade gjort honom till matchens lirare om det inte vore för han den där målmaskinen på topp. 

Ramsey - 6.5
Läs ovan. Väldigt mycket ”nästan” men fick ändå med sig en ass. 

Dybala - 7
Han var inte briljant men han deltog i spelet, höll bollen bra och gjorde ett mål som höjer både betyg och förhoppningsvis självförtroende. 

Ronaldo - 8.5
Två mål och en ass. Case closed. 

Avbytarna gjorde inget större intryck va? 

Mikael Noaksson2021-01-04 13:29:40
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid