Lagbanner
2020-09-20 20:45

Juventus - Sampdoria
3 - 0

Efter Juventus 3 - 0 Sampdoria: In med det nya

Pirlos debut slutade alltså i en 3-0 seger mot gästande Sampdoria. Visst, Genoalaget hade kunnat bjuda på bättre motstånd, speciellt i första, men för att vara första gången som huvudtränare måste jag säga att mister klarade sin examen med högsta betyg.

Ja, det där gick väl så bra vi kunde hoppas va? 3-0 och säsongens första tre poäng hemma mot Sampdoria. Här kommer några spontana tankar efter matchen. Och ett spelarbetyg. ?


Debuten avklarad för mister Pirlo
Så, vi kan andas ut. Det var nog många som höll andan när elvan släpptes. Må det bära och inte brista, det var väl så jag kände i alla fall. Danilo som mittback? Både Bentancur och Arthur på bänken? Fabri… Fabro… Frabotta som ytter?! Men Pirlo stängde nog käften på många av oss med sin debut. Tre mål, tre poäng och ett stabilt spel. Visst, Samp spelade upp sig i andra men det här var ganska lugnt. Jag låter Pirlo välja elvan ifred hädanefter.


The new guys and the ”new” guys
Det var mycket nytt i premiären. Drömstart för Dejan, chockstart för Frabotta, positiv debut för McKennie, ja till och med Ramsey och Rabiot såg ut som nya spelare. Det kändes som den energiinjektion vi alla hoppats på. Just Frabotta är väl kanske ingen som jag hoppas ska figurera allt för mycket (även om han inte gjorde bort sig totalt) men resten ser jag gärna mer av. Kul med nytt! Måste självklart ägna några rader åt Kulusevskis fantastiska start i svartvitt också. Vilket mål. Det bådar gott inför fortsättningen.


Studio, det tackar vi för.
Det är inte varje dag vi Serie A-älskare blir bortskämda med ett studioprogram före avspark. Nu minns jag inte vad dom kallade det men det spelar mindre roll. Det var ambitiöst och ganska välproducerat, jag är övervägande positiv. Om det är för att vi som sagt är totalt svältfödda på studioprogram eller att det faktiskt var bra låter jag vara osagt. Att hypa upp Kulans debut är inte jättesvårt. Låt oss se hur dom klarar en regnig dag i Verona. Men fan, jag är all for it. Italiensk fotboll förtjänar ett studioprogram!


Spelarbetyg

Tek - 6.5
Hade inte mycket att göra men gjorde det bra. Stabil med fötterna också.

Danilo - 6.5
Danilo gör väl en av sina bättre matcher i Juvetröjan? Jag hittade inte mycket att klaga på i alla fall.

Bonucci - 7.5
Bonucci är en helt annan spelare i en trebackslinje. Vital för speluppbyggnaden och dessutom målskytt.

Chiellini - 7
Vi har saknat ditt ledarskap där bak Grande Giorgio.

Cuadrado - 6.5
Kunde ha gjort mer offensivt men höll sin kant på ett bra sätt.

Frabotta - 6
Nervös, med all rätt. Hade vissa brister bakåt men såg helt ok ut framåt.

Rabiot - 7
Var allt han inte var förra säsongen. Styrde mittfältet.

McKennie - 7
Tänk dig Matuidi fast med bra bollbehandling. Ser redan ut som ett kap till värvning.

Ramsey - 7.5
Inblandad i nästan allt offensivt (hur konstigt det än låter) och krönte kvällen med en ass till 3-0.

Ronaldo - 7
Gjorde sitt mål, tillslut. Hade flera bra lägen som borde sitta innan dess.

Kulusevski - 10
Mål i debuten för Dejan, vilken drömstart. Om vi låter svenneglasögonen sitta på kan det inte bli annat än full poäng för vår nya gullegris.


Nästa, Roma.

Mikael Noaksson2020-09-21 08:18:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid