Lagbanner
2021-02-13 18:00

Napoli - Juventus
1 - 0

Efter Napoli 1 - 0 Juventus: Spiken i kistan?

Efter Napoli 1 - 0 Juventus: Spiken i kistan?

I slutskedet av den tuffa period som laget är inne i kom en tung förlust mot Napoli på Diego Armando Maradona-Stadion i Neapel. En straff för Napoli och Insigne var det enda målet. Är chanserna för den 10:e raka Scudetton borta? Finns det hopp?

Var fanns precisionen?

Jag vill inte diskutera om det borde ha varit en straff i Napolis favör eller ej, beslutet är inget som går att ändra på oavsett åsikter om det. I vilket fall som helst hade laget tillräckligt med chanser för att vinna matchen. Det fanns minst två lägen där det SKA vara mål i mina ögon. Det är alltid lätt att snacka när man sitter i sin soffa, jag vet att det inte är lätt nå förväntningarna på planen, men med summorna vår klubb betalar vissa spelare känner jag mig ändå berättigad. Ronaldo och Morata hade varsitt läge där det oavsett situation i matchen bör vara mål. Precisionen var inte närvarande helt enkelt. Hatten av till Napoli som försvarade bra under matchens lopp.


Var det här spiken i kistan?

I den situation som La Vecchia Signora befinner sig i gäller det att inte förlora överhuvudtaget. Igår kväll förlorades det. Min moral låg ytterst lågt efter att Daniele Doveri blåste i sin pipa för sista gången. Drömmen om tio raka Scudettos kändes helt plötsligt mycket längre bort än tidigare. Efter att ha undvikit fotboll i några timmar kollade jag ner på min telefon och fick tillbaka lite hopp, Spezia - Milan 2 - 0. En match som jag personligen trodde att Milan skulle ta alla tre poäng i och dra iväg ytterligare längre bort från oss i tabellen. Hoppet återföddes till en viss grad i mig. Med Inter - Lazio matchen ikväll (söndag)  hoppas jag att även det andra Milano-laget tappar poäng. Enligt mig är bara spiken halvvägs in i kistan, det är många omgångar kvar och allt kan hända i fotboll.


Tuffa periodens slut - vad nu?

Med Porto i CL i veckan avslutas den tuffa period som vi befinner oss i för nuvarande. Det betyder inte att det är dags att börja slappa. Koncentration är oerhört viktigt. Som jag redan nämnt kan vi inte förlora en enda Serie A-match om chanserna för Scudetton ska återstå. Att se lag såsom Crotone, Hellas Verona och Spezia på schemat väcker i sig kanske inte oro, men de kan som bevisat igår kväll skrälla mot ligans topplag. Bristande koncentration kan leda till katastrof. Porto i sikte, sen vidare till nästa. Fino alla fine.



Spelarbetyg:


Wojciech Szczesny: 6
Hade inte mycket att göra i den här matchen och kan inte klandras för att det blev mål då ingen kan förvänta att en målvakt ska rädda straff.
 
Juan Cuadrado: 6 (utbytt 46´)
Hade anfallsambitioner och försökte skapa på sin kant men blev senare utbytt. Okej defensiv insats, men inte mycket mer.
 
Matthijs de Ligt: 6
Vann i princip varenda luftduell oavsett var på planen. Jag har sett bättre insatser från honom men en stabil insats.
 
Giorgio Chiellini: 5
Orsakade en oturlig straff. Annars lika bra som alltid.
 
Danilo: 6.5
Ursprungligen startade han på vänsterkanten, där han var gjorde sitt jobb under första halvleken. Under andra blev det högerkanten för Danilo och på den kanten tyckte jag att han spelade bättre, framför allt i anfall där han kom fram och hjälpte till med det han kunde. Bör nämnas att hela försvaret inte hade mycket att göra under matchens lopp.
 
Federico Bernardeschi: 5 (utbytt 63´)
Har inte mycket nytt att säga om Berna. Det funkar helt enkelt inte. Han hade ett fåtal ganska bra passningar i anfall, men inte mycket mer.
 
Rodrigo Bentancur: 5.5 (utbytt 72´)
Tycker inte att Bentan gjorde sitt jobb så värst bra denna match. Han kunde inte komma med någon tillräckligt bra passning för att skapa något under sin tid på plan. Dessutom borde han ha vunnit fler dueller än vad han gjorde.
 
Adrien Rabiot: 6
Var faktiskt stabilare på passningsfronten än vad Bentan var denna match. Inblandad offensivt med två nickar utanför målramen. 
 
Federico Chiesa: 6.5
Chiesa var den spelare som imponerade mest på mig i det offensiva spelet. Som vanligt den som löper mest och med ett par chanser tycker jag att han visade på mycket vilja att skapa något framåt i plan.
 
Alvaro Morata: 5.5
Tycker att han missade en chans framför mål som borde hotat mer, i mina ögon borde det ha blivit mål. Ett par tama avslut.
 
Cristiano Ronaldo: 5.5
Precis som Morata hade Ronaldo en chans som borde ha varit mål, men som utan problem hamnade i Merets famn. Avsluten hade inte den där Ronaldo-stämpeln som de brukar ha.
 
Alex Sandro: 6 (inbytt 46´)
Höll i bollen bra i anfall, men kunde inte göra så mycket med den. Okej insats.
 
Både Weston McKennie samt Dejan Kulusevski hann inte visa tillräckligt mycket för att jag skall kunna bedöma dem.

 

Ismail Zetterberg2021-02-14 15:07:38
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid