Lagbanner
2020-12-19 20:45

Parma - Juventus
0 - 4

Efter Parma 0 - 4 Juventus: Perfekt lördagsmatch 
Två av gårdagens tre målskyttar.

Efter Parma 0 - 4 Juventus: Perfekt lördagsmatch 

Det där gick ju ungefär så bra det kan gå va? En historiskt lurig bortamatch mot Parma städades enkelt av under lördagskvällen. Resultatet skrevs landade tillslut på 0-4 till den gästande gamla damens fördel.


Det här kan en ju vänja sig vid! Bra spel, relativt tidiga mål, noll i röven och tre sköna pinnar. Här kommer mina tankar efter matchen.

Nytt riktmärke 
Parma hade någon farlig kontring i början men mer kan jag inte hitta att klaga på. Allt gick vägen den här gången. Kanske bli det här matchen som vi jämför alla andra matcher mot mindre lag med? ”Varför kan vi inte spela som mot Parma” är förmodligen en fras som kommer att både tänkas och skrivas flertalet gånger under säsongen. Så väl genomförd var matchen igår. Parmas farliga kontringar neutraliserades kanon och anfallsspelet bjöd på en hel buffé av bra anfall och farliga chanser. Och kanske viktigast av all så släppte laget aldrig på gasen. Parma fick inte tid att andas, än mindre jobba sig in i matchen, vilket varit ett problem mot andra lag på den undre halvan. Igår var det en fröjd att se Juve spela boll. Hoppas på mer av den varan i framtiden. 


Kul för Kulan!
Efter en tuff period med halvdana insatser och mer bänk än tidigare kändes gårdagens match lite som en vändning för Dejan. Inte bara för det fina målet. Det är inte så att han gör en fantastisk match men det såg definitivt bättre ut. Den här gången såg han mindre vilsen ut och kunde hitta sina egna ytor på ett annat sätt än tidigare. Det finns så otroligt mycket boll i Dejan men hittills har vi inte fått se hela hans register. Det jag saknar mest från förra säsongen är hans vilja att utmana sin back. Där kan han gärna snegla på Chiesa som gång på gång går rakt emot sin back när han får chansen. Men att gå från att vara den stora fisken i en liten sjö till att vara den lilla fisken i ett gigantiskt hav är inte helt lätt. Det behövs självförtroende för att dribbla när en kille som Ronaldo vinkar på bollen och riktigt där verkar han inte vara än. Förhoppningsvis kan målet ge honom nästa knuff på vägen dit. 


Bentancur verkar ha hittat formen 
Att gissa vilket centralt mittfält Pirlo kommer att ställa upp med från match till match är inte det enklaste. Dels har det varit lite skador men den stora anledningen till den rejäla rotationen tror jag är att ingen har utmärkt sig ordentligt. Men nu när McKennie har presterat tillräckligt bra för få en starttröja i dom senaste matcherna ville inte Rodrigo vara sämre han. Eller vad sägs om 8 brytningar och 82/85 passningar till rätt adress? När Bentan är på det här humöret är han en stor tillgång som kan dominera mot dom flesta motstånden. Jag vill dock att han plockar fram det oftare. Han är sällan dålig men när jag ser honom göra en sån här match så kan jag inte annat än undra vad som krävs för att han ska ligga på denna nivå hela tiden? 

Spelarbetygen utgår tyvärr den här gången. Jag har kört bil från Malmö till Kumla idag, en resa på 6 sköna timmar, och är helt jävla slut. Men alla var bra! Men om jag ska nämna en topp tre i Juve blir det Morata (1 mål, 2 ass), Ronaldo (2 mål) och Bentancur som kammar hem det priset. 

Mikael Noaksson2020-12-20 20:04:20
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid