Lagbanner
Efter Roma 1 - 0 Juventus: Inte den katastrofmatch som många påstår.
Ännu en mållös afton för 80 miljonersmannen.

Efter Roma 1 - 0 Juventus: Inte den katastrofmatch som många påstår.

Att förlora mot en rival är aldrig kul. Att inte göra några mål är aldrig kul. Att en spelare tar ett rött kort efter 40 sek på planen är aldrig kul. Men var det verkligen så illa? Här kommer mina tankar efter matchen. 




En väl godkänd bortamatch.

Allt är ju som bekant relativt. Att komma hem med noll poäng från en match är ju långt ifrån optimalt. Men jag vill ändå hävda att Juventus gjorde en ganska bra insats mot Roma i söndags. Det är lätt att peka på statistiken när mman ska kritisera Allegri, jag har själv gjort det ett par gånger. Men sett till statistiken så dominerade Juventus matchen i Rom. 59% bollinnehav (första gången på säsongen med så höga siffror?), 10-4 i skott, tre stolpträffar och 6-2 i hörnor talar ändå sitt tydliga språk. Den gamla damen hade inte fru Fortuna med sig den här gången. Och så är det ibland. 

Visst hade Juventus kunnat göra mer framåt, men vi får inte glömma att Roma hade en väldigt defensiv matchplan och låg med 9-10 man framför bollen i stort sett hela tiden. Och när lagets offensiva nav Di Maria gör en plattmatch där inget går som det är tänkt blir det inte direkt lättare att skapa några 100%-iga målchanser. Den här gången var det inte Allegris bakåtsträvande som bet oss i röven. 


Historens sämsta inhopp?

Det är lätt att skylla förlusten på Kean efter hans totala hjärnsläpp. Men det hade spelats 90 minuter fotboll innan han kom in så att det är hans fel köper jag inte alls. Med det sagt så försvarar jag inte hans otroligt dåliga beteende. Det är svårt att försvara någon som sparkar ner sin motstånare efter en tillsynes helt vanlig närkamp. Jag förstår att det kan brinna till i huvudet på någon när det kommer till idrott. Men då tänker jag på en 10-åring som inte lärt sig att förlora än. Inte ett 23-årigt fotbollsproffs. 

36 sekunder, en sedvanligt usel förstatouch och sen var det dags att duscha. Det måste väl vara det sämsta inhoppet i fotbollens historia? Om Keans framtid i Juve såg mörk ut innan så är den väl Mordor-färgad nu. 


Var är Chiesa?

Det är en fråga jag har ställt mig själv nästan varje gång han har varit på planen den här säsongen. Spelaren som lyfte nästan hela Juves offensiv innan han blev skadad har inte kommit tillbaka på samma nivå som förut. Långt ifrån. Jag förstår att bolltouch och matchtempo inte är helt 100 än, det tar lång tid att hitta tillbaka efter nästan ett års frånvaro. Men nu är han inte ens involverad i spelet och det börjar bli lite oroväckande. En av hans bästa egenskaper är den mentala biten, grintan och viljan att löpa som en tok för att skapa lägen för sig själv och andra. Om skadan har satt sig i huvudet på Fedex så kommer det att ta ännu längre tid innan vi får se honom på topp igen. 


Spelarbetyg

Szczesny - 6
Har inget att göra på hela matchen förutom Romas mål. Och även om det var en redig drömträff så finns det något i mig som säger att en världsmålvakt kanske hade kunnat rädda den bollen. Ingen tavla alls, men inte helt ostoppbart heller, eller?

Danilo - 6.5
Håller ordning och reda där bak och slår en finfin boll till Rabiots jätteläge. 

Bremer - 6.5
Gör en bra match, speciellt när han flyttas över till den mindre centrala mittbackspositionen där han kan stöta lite mer än vanligt. 

Sandro - 6 (ut 45’)
Gick ut i paus med en skada, men hade väl inte gjort någon blunder innan dess. 

Cuadrado - 5.5
Mäktade med att slå hela noll inlägg, som högerytter. Den Juan vi har lärt oss att älska är ett minne blott och det är dags att gå vidare mot yngre förmågor. 

Fagioli - 6
Lyckades inte sätta sin prägel på matchen mot ett fysiskt överlägset Romamittfält. 

Locatelli - 6
Började ganska bra men försvann mer och mer ur matchen efter det. Dålig egenskap som ”regista”. 

Rabiot - 6
Hans slöa försök till att täcka Mancinis skott är en perfekt summering av vad Adrien är som fotbollsspelare; själlös. Om jag fick bestämma skulle jag inte ens fråga om han vill ha förlängt kontrakt. 

Kostic - 7
Var det största offensiva hotet i laget innan han mattades av mot slutet. Har en förmåga att alltid få in bollen i straffområdet. 

Di Maria - 5
Nej du, det där gick inte bra alls. Påt igen i nästa match. 

Vlahovic - 6
Får inte många bollar att jobba med men verkar samtidigt sakna förmågan att dyka upp på rätt plats i straffområdet. Ni vet det där som klassiska målskyttar är så bra på? 

Bonucci - 6.5 (in 46’)
Det händer något med uppbyggnadsspelet när Bonucci är på planen. Det blir rakare och mindre förutsägbart. Hoppas att han kan spela från start nu. 

Resten av avbytarna får inga betyg då dom tyvärr inte gjorde några större avtryck. 

Mikael Noaksson2023-03-07 08:56:47
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid